Пешеходни пътеки към парк „Гео Милев“

Парк „Гео Милев“ е единственият парк и предпочитано място за разхождане на бебета и малки деца за кварталите „Гео Милев“, „Редута“ и „Слатина“, както и за много други жители на столицата.  

За съжалние, за да стигнем до него трябва да се пресичат натоварени улици с интензивно движение.  До сега Столична община направи повдигнати пешеходни пътеки на почти всички подходи от околните квартали към парка.  

Остават още три ключови места места. 

-      Пешеходна пътека на ул. „Атанас Узунов“ до ул. „Манастирска“ – осигурява единствения достъп на кв. „Слатина“ до парк „Гео Милев“, до храм „Света Троица“, зала „Фестивална“ и ст. „Академик“.  Има спирка на автобус № 72, стоянка на таксита. Пешеходната пътека се намира на натоварена улица с бързодвижещи се автомобили и до опасно кръстовище със силно ограничена видимост.  

-        Пешеходна пътека на ул. „Гео Милев” до ул. „Елисавета Багряна“ и 93 СОУ. Тук често пресичат ученици, а видимостта е ограничена.  Натоварено кръстовище, където автомобили правят завои във всички посоки.  Има и спирка на автобус №9.  

-       Пресичане на ул. „Манастирска” между църквата и парк „Берлинска стена”.  Връзка на парк „Гео Милев” с долната градинка и зимната пързалка.  В момента дори няма обозначена пешеходна пътека, а се използва интензивно.   

На всички тези места поради засиления трафик и множеството паркирали автомобили, видимостта е силно ограничена.  Съответно това е предпоставка за инциденти, каквито не липсват.  

Ул. „Гео Милев” и ул. „Атанас Узунов“  са важни вътрешно квартални улици и те трябва да могат лесно да се пресичат.  

Апелираме към Вас въпросните пешеходни пътеки да бъдат повдигнати, така че да се осигури по-безопасното им пресичане.  

Надяваме се също в района на пешеходните пътеки да бъдат поставени достатъчен брой антипаркинг колчета, а настилката по тротоарите възстановена, така че на майките с колички да не им се налага да се движат по уличното платно.