против_заселване_и_осигуряване_живота_на_мигрантите

Позиция

на Младежко обединение в БСП – Пловдив

Уважаеми съграждани,

Ние от Младежкото обединение в БСП – Пловдив се обявяваме категорично против Постановление № 208 на Министерски съвет от 12 август 2016г. за приемане на Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила. За нас то е дискриминационно спрямо българските граждани и в разрез с Конституцията на Република България.
България днес е на прага на мощната бежанска вълна, заливаща Европа. Докато младите хора напускат страната ни, а управляващите не вземат мерки да променят това, докато българските жени не смеят да раждат, заради условията на майчинство, в които ги поставя държавата, докато малките населени места обезлюдяват, а никой не милее за тях, ние не трябва да заселваме мигранти в райони с демографски проблеми, а да решим как да дадем тласък на младите семейства, на студентите, на учениците, да дадем стимул на хората да живеят и да работят тук!
Според споразумението за интеграция, Кметът на общината предоставя материална или финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца и членовете на неговото семейство, осигурява места в детски учебни заведения за децата на мигранта, заплаща здравните им вноски, предоставя месечна помощ за деца в размер определен за българските деца. Редно ли е те да придобиват привилегии, когато нашите баби и дядовци са на ръба на недоимъка, когато има общини, в които за нашите деца няма достатъчно места в детските градини и майките са принудени да спират работа, за да ги гледат? Трябва ли те да заемат свободните работни места, когато в България има 264 хиляди безработни граждани? Щом ще се заплащат здравните вноски на мигрантите, не трябва ли това да бъде факт и за бедните, безработни българи? Освен това в Бюджет 2016 няма предвидени разходи за покриване на подобни нужди, а в чл.18 на постановлението е посочено, че освен от европейски фондове, финансирането става и от националния бюджет. Няма и посочена квота, а дори не е посочени дали тези така наречени чужденци ще са бежанци, или мигранти, желаещи да уредят собствения си живот!
Уважаеми съграждани, къде е грижата за нас - българите? Къде са равните ни права?

19 октомври 2016г.                                                    Оперативно бюро на Младежко обединение в БСП – Пловдив
Гр. Пловдив


Младежко обединение в БСП - Пловдив    Свържете се с автора на петицията