Столична Община, не тровете гризачите в парковете

Уважаеми инж. Николов,

Отправяме към Вас тревогата си породена от периодичното обработване на тревните площи в Западен парк срещу гризачи.
Фирмата Пали Пест Проект ЕООД е използвала препарата "Вертокс паста", за да отърве парка от нежеланите гризачи. Търсейки информация за горепосочения препарат в интернет мрежата открихме, че той служи за контрол на плъхове и мишки, но също катерици, зайци и др.

Тревогата ни е породена от факта, че Западен парк е местообитание на много таралежи, катерички, мишки и до преди няколко години редовно срещахме и зайци преминаващи пътеките му. Позволяваме си да се обърнем към Вас, ние хората, които всекидневно, независимо от сезона,  посещаваме парка. Западен парк е едно от малкото места в София, където природата е съхранена и създава реално усещане, че разхождаме в гората. Ние не искаме да намираме мъртви животни по пътеките на парка. Искаме естествения хабитат на много обитатели на парка да не бъде унищожаван, а децата ни да израснат в парка, такъв какъвто го познаваме - чист и приветлив дом на много растителни и животински видове.
Безкрайни благодарности за Вашата обратна връзка.

С уважение,
Ние, които обичаме Западен парк