НЕ НА СЕЧТА В С.БАТУЛЦИ

Стартираме петиция във връзка с подадена жалба от нас до Горско Стопанство гр. Тетевен относно предвидено отсичане на приблизително 20 декара дъбова гора от Държавен Горски Фонд, намираща се в с. Батулци, общ. Ябланица, махала „Присоето“. Въпросната гора е на 500 метра от нашата козеферма и къща и 700 метра от единствения водоизточник за района, която е в долчината под гората, тъй като махалата е извън регулация и няма водоснабдяване. Изсичането на тази петдесет годишна гора води до потенциална опасност свързана с ерозия на почвата и възможно образуване на свлачище , което може да застраши, както нашия живот, така и на нашите животни, също и пресъхване на извора, от който се снабдяваме с питейна вода. 
Имаме готов проект за изграждане на еко къща за гости и покъртителната гледка от поголовна сеч, въпреки че се коментира евентуално залесяване, това няма да е от значение след нанесените щети върху девствената природа. Израстването на подобна дъбова гора отнема петдесет години и ние не можем да предложим никаква гледка на гостите ни. Предствате си, Вие да гостувате на подобно място. Добивът от изсечената гора няма да надвиши сумата от 10 000 лв. еднократно и това в никакъв случай няма да подобри икономическото състояние на хората, живеещи в махалата и селото. Но ние планираме в дългосрочен план да открием работни места за персонал, който да обслужва къщата за гости и мандрата за преработка на козе мляко от нашата козефермата, която ще разширяваме.
Надявам се да зачетете моралното ни право пред алчността за бързи пари на един човек, които не мисли за последствията от делата си и за правото ни на достъп до единствения водоизточник. Мястото е извън регулация и е трудно достъпно в лошо време и ние нямаме възможност да се снабдяваме с питейна вода регулярно извън махалата.