За пързалка, пясъчник и ограждения на детската площадка пред Овергаз, Драгалевци

Преди една година на детската площадка в кв. Драгалевци, намираща се до ул. Карнобатски проход, бяха отстранени старите съоръжения, две люлки и пясъчник и на тяхно място бе поставено ново съоръжение и общо четири люлки (две от които бебешки). Пясъчник и пързалка така и не бяха монтирани, което направи мястото неизползваемо за деца под 3г. С оглед на изключително високата посещаемост и предишния ѝ вид смятам, че е редно площадката да бъде достъпна и за най-малките, които в момента или реват за свободна люлка, или се опитват да оцелеят на новото съоръжение.

Необходимо е, също така мястото, където ще играят малките, да бъде оградено, за да се избегнат инциденти с децата, каращи колела, тротинетки, кънки...

Вече една година от Район Витоша обещават да оправят пропуска, но явно имат други приоритети. Факт е, че, наред с подмяната на старите съоръжения, част от площадката бе озеленена и бяха монтирани уреди за Street фитнес. Но, за съжаление, всички тези усилия не правят детската площадка подходяща за най-малките деца.

Надявам се, че с Ваша подкрепа ще успея да убедя Администрацията, че на една детска площадка трябва да има минимум пясъчник и пързалка, за да бъде максимално ефективна, тоест, да осигури добруване и на най-малките.

Прилагам и снимки преди/след намесата на Общината.

П.с. Новите съоръжения са дарение, тоест Община Витоша не е дала нито лев за детската площадка в настоящия ѝ вид.

Благодаря за подкрепата!

30C439CD-7AEE-43EF-B480-0CF11A97DD6B.jpeg

Чрез подписа ми упълномощавам Ивана Павлова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.