забрана на строежи в историческия център на град Варна

Искаме забрана за строежи изобщо в историческия център на Варна, а старите сгради да се подържат по предвидения в ЗУТ и в други закони ред - собственика ако няма пари с помощ от общината и държавата съответно.

Рaзрушаването на стари сгради в центъра на града, освен че нарушава архитектурния му облик- събаряне на паметници на културата,  води до лавина от проблеми - изграждане на нови сгради, които не винаги се включват в облика й; предизвиква достъп на тежки строителни машини, за които не са разчетени тесните улици; шумът от тях поврежда околните исторически и културни архитектурни паметници (пр. строежа на кметство Одесос); дори и след построяването им проблемите продължават - те обикновено привличат повече автомобили  -  обикновено тези сгради са хотели, магазини, банки  и нямат предвиден необходимия бр.паркоместа.
Община Варна - Моля Ви, като ерудирани и компетентни служители, да вземете мерки добрите практики от Виена, Рим и др. Европейски столици да бъдат приложени и тук - забрана и на една копка в центъра на града! За запазване на архитектурния му облик - чужденците идват да Видят у нас не молове и банки - те си имат достатъчно!

С искрена вяра, че вашата работа ще е в духа на индианската притча: "Ние не сме наследили Земята от нашите деди, а сме я взели НАЗАЕМ от нашите деца!”

подписахте ли и петицията :  http://www.peticiq.com/signatures/da_spasim_morskata_gradina/

?

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Мария Димитрова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook