ПЕТИЦИЯ ЗА ОТЗОВАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ДЖЕЙМС УОРЛИК

ПЕТИЦИЯ ЗА ОТЗОВАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ДЖЕЙМС УОРЛИК ОТ БЪЛГАРИЯ
От началото на своя мандат Джеймс Уорлик, посланикът на Съединените щати у нас не спира да наставлява работата на всички български държавни институции и лица. Раздава съвети, поставя оценки, напътства, коригира, открива обекти, снима се във филми, участва в заседания, припомня миналото, сочи бъдещето, поощрява, порицава. Но най-вече грубо лобира за американски фирми в ущърб на българските национални интереси. Дошъл недошъл и ни препоръча генно модифицирани храни. После премина към шистовия газ. Шеврон била любимата му фирма. След това наложи на  управниците ни идеята за противоракетен щит на българска територия (идиотизъм, който може да ни превърне в обект на ядрена атака..)
Наглостта му излезе извън всякакви граници, когато със съгласието на нашите държавници издигна паметник на свалените от доблестните ни летци през Втората световна война американски пилоти – всъщност убийци на повече от 2 000 цивилни български граждани, разрушили една трета от сградите в столицата в грубо нарушение на хагските конвенции за водене на война.Имперско му поведение и липсата на елементарно възпитание е абсолютно неприемливо за висш дипломат като него и в световната практика обикновено се наказва с преждевременното отзоваване на несъобразяващия се с дипломатическия протокол. Властта в България обаче демонстрира унизително послушание. Знаем особеното положение, което Съединените щати заемат в съвременния свят, но държим вашингтонската администрация и официалните й представители да се съобразяват с държавния суверенитет на България и волята на нейните граждани. За да изразим достойнството и конкретната воля на българския народ по повод арогантното поведение на американския дипломат започваме публична подписка за отзоваването му от страната.

Чрез подписа ми упълномощавам Елиан Райков да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.