Подкрепям идеята на ВМРО - Васил Гарванлиев, отхвърлен от Македония, заради българските си корени, да представлява България на “Евровизия”.

peticia2.png

Васил Гарванлиев бе отхвърлен от Македония, заради българските си корени. Ние сме „ЗА“ подкрепата на ВМРО той да представлява България на Евровизия!

Върху певеца с българско гражданство се изсипа антибългарска вълна и омраза. Разразилия се скандал от другата страна на границата ни е заради клип с българското знаме, съпровождащ песента на Васил Гарванлиев, избрана да представи РС Македония на “Евровизия”. В негово интервю той признава, че е с български корени и има българско гражданство. Македонците заявяват, че ние нямаме право да им казваме какви да бъдат, но в същото време отричат правото на Гарванлиев да бъде такъв, какъвто иска. И ако се стигне до оттегляне на младият певец от конкурса, то ние сме „ЗА“ да призовем България да го изпрати като свой представител следващата година.

Защо само българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „скандални“ за Скопие? За нас отговорът е ясен и той е продиктуван от измислената македонистка идея и неспирните опити от страна на политиците там да манипулират историята и да използват за репресии българското самосъзнание. Подобни извращения срещу българите, на каквито ставаме свидетели днес, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското предателство срещу България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 г.

Подкрепете българските корени на талантливият Васил Гарванлиев и гласувайте „ЗА“ идеята на ВМРО той да представлява България на “Евровизия”!

Евгения Калканджиева    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Евгения Калканджиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.