Петиция-протест срещу одържавяването на Царските домове в България!

Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността. Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини.

Още повече на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското краебрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права.

За пример даваме другия възможен поглед върху ситуацията - в Черна гора са разписани правата, задълженията и собствеността на своите владетели, които помагат в дипломатическите мисии и са официални лица.

Няма ли да е добре за България да имаме официален дипломатически представител, който е разпознаваем и уважаван в цяла Европа и дори Света? Който е на "ти" с големите, поради образование, потекло, качества и дори роднинство, а не обратното? (Само за сравнение - проверете в google колко изцепки имат американските президенти с английската кралица Елизабет II, поради непознаването им на етикет, липса на такт и тн.)

национален клуб "Българска корона"

национален клуб "Българска Корона"    Свържете се с автора на петицията

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.