Подписка за запазване на статута на Белодробна болница „Света Петка българска“- Велинград

ПОДПИСКА

за запазване на статута на Белодробна болница „Света Петка Българска“  

– един от символите на Велинград за продължително лечение и рехабилитация на болни с белодробни заболявания на дихателната система получили епикриза за активно лечение ; както и пациенти с ТЕЛК под 50% и включено белодробно заболяване; както и диспансеризирани пациенти с провеждане на лечение отразено в рецептурна книжка или амбулаторен лист ; и консултативни прегледи при специалист .  

Тези права със заповед на МЗ от 29.03.2018 година се дават САМО на граждани с ТЕЛК над 50% ,което ако не е противоправно , то е нехуманно решение.  

Не бихме искали да достигаме белодробна недостатъчност над 50%. Бихме искали да бъдем излекувани преди това, за да сме пълноценни и работоспособни хора.

Затова :

ПРОТЕСТИРАМЕ :

1. Срещу тази Заповед на МЗ ! Това е геноцид спрямо болните хора с белодробни заболявания, които са от водещите в класацията на този етап в България.

2. Протестираме срещу налагащата се от МЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ спрямо правата на пациентите! Тези с ТЕЛК са сравнително по-малко като брой и при по- възрастното население.

3. Протестираме, че  НЗОК със свойте клинични пътеки убива своя народ – не може  да се излекува пневмония за 7 дни, бронхит за 3 дни и т.н. Тези хора отиват в производството, за да изкарват заплати на огромна администрация в държавата и трябва ли да се трудоустроят, за да придобият права за продължително лечение и рехабилитация.

4. Протестираме, че с една заповед на МЗ се унищожава една печеливша болница, която работи  като добре смазан механизъм, където работят висококвалифицирани главен лекар, лекари, медицински сестри, санитари в едно уникално място включващо – природа, въздух, вода и тишина.

5. Протестираме за налаганите противочовешки правила от МЗ! Повтаря се един сценарий добре известен на хората от годините на прехода – има богати хора, чиито апетити не се спират пред нищо – в желанието си да заграбят уникална сграда и земя на безценица, а обикновените болни - бедни хора да нямат възможност да получат полагащото им се здравеопазване гарантирано им от Конституцията на България.  И още нещо, тази болница и Общинска болница МБАЛ са от изключителна важност за града и държавата като стратегически обекти.

С ПОДПИСКАТА ще бъдат запознати : Министър на МЗ , Омбудсман , Президент, НС – комисия по здравеопазване , МС , Общински съвет – Велинград , Кмет на Община Велинград , медии , общественост – жителите и младежи над 18 годишна възраст ...

Благодарим за подкрепата,

ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘

image_Velingrad4.jpg

Save


ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам ИК ‚, Да поработим за Велинград‘‘ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )