Да спасим зеленият площад "Света Неделя"

Петиция против изсичането на 22 броя ГОЛЕМИ ДЪРВЕТА и унищожаването на зелени площи и растителност на площад „Света Неделя“

 

____________.jpgУважаеми граждани на Столицата и уважаеми посетители,
На 29 ноември бе обявен резултатът от конкурса за обновяване и реконструкция на площад Св. Неделя, чието първо място получи проект на световно известно студио Фуксас. Проектът точно в частта си, където днес има дървета на по над 50г., предимно кестени и разкопки, датиращи от най-старата история на София, или между църквата св. Неделя и хотел Шератон, представлява един гол площад от плочки. И както във визуализацията на проекта в началото, слънцето безмилостно пече. Цялата зеленина е изнесена в другата част на площада от към ресторант Хепи.

Инициативен комитет Граждани за София, се обявява против изсичането на тези дървета. Това е вандалски акт от страна на общината, който ние няма да приемем. Точно в момент, когато въздухът в центъра на София се вижда с просто око и не може да се диша, да бъдат изсечени дървета и които посадени от другата страна ще им трябват минимум 50г., за да станат това, което са в момента... белият дроб на София да бъде изсечен е абсолютно недопустимо! Сянката в горещите дни, на която всеки преминаващ се радва, ще бъде унищожена с години. Ние не приемаме никакви доводи, това да се случи!

Призоваваме за повторно разглеждане на заданието, което да бъде съобразено с към момента на написването му съществуваща растителност и по никакъв начин да не дава възможност за премахването и! И съответно преработване на проектите спрямо него!Sveta_Nedelja_thumb-insite2.jpg

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Юрий Иванов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...