Реформа на Съюза на глухите в България (СГБ)

Реформа на Съюза на глухите в България (СГБ)

Скъпи  приятели, уважаеми глухи,

Вие добре знаете, че глухите в България и Съюза на глухите (СГБ), водена от председателя Васил Панев и неговите чуващи от Управителния съвет  не вършат никаква работа за глухите хора в България (а те са около 10 хиляди глухи и хора с увреден слух, а може да са повече) Известно е,че държавната администрация, знаят за пасивността и водената лоша социална политика на ръководството на  СГБ .  Не винаги медиите са в течение на успеха на глухите и не ги отразяват. Да не говорим,че много хора не знаят адреса на СГБ и че те не са добре дошли там. Ние не сме доволни от професионалната работа на сегашния съюз, така че ние искаме реформа в СГБ. Искаме да се изхвърли Васил Панев (който е на трона в продължение на повече от 50 години) и неговото обкръжение, които не пускат властта. Това е време за промяна и  позиция за общността на глухите в България!

Причина за промяна:

Старомодна  работа на Съюза на глухите в България

Президентът Васил Панев пътува по целия свят и в Европа и не споделя опита в България. Пътуванията му на събранията на Европейския съюз на глухите и  Световната федерация на глухите са за лична облага, отколкото за прилагане  на сериозни реформи по отношение на глухите.  Всеки месец пътува из страната на България като командировката е за сметка на съюза.Няма никаква  информация за глухите чрез YouTube или Facebook и какво е направено, какво е ще се прави и т.н. ... каквото  да е било.На уебсайта на  СГБ липсва всякаква информация

Васил Панев и неговата клика живеят в  миналото и работят за личен интерес. Не работят за ефективен начин на живот, чрез социално подпомагане, за да имаме  нови слухови комуникации,специални видеотелефони за връзка с лекари и други важни услуги в живота на глухите, часовник с вибрираща аларма , специални мобилни телефони и лаптопи и дори  не плащат за преводачески услуги само някакви 50 лева, а в закона е написано до 80 лева. Защо не взимаме толкова не знаем, да не говорим  за жесто-мимичен език е в пълен хаос, а са необходими и други неща. Това, че  печели много пари по проекти,  но тези проекти са обикновени и нямат нищо общо с нас. Не носят полза  на обществото и предполагаме, че са по скоро за лично облагодетелстване. 

Не искаме Панев повече като председател!

Промяната трябва да стане сега, веднага!

Подпишете петицията за по-добър живот на общността на глухите в България!