Възразяваме срещу новите тесногръди правила за паркиране

Община Пловдив подготвя изменения на Наредбата за паркиране. Напълно безмислени, немотивирани и опорочаващи добрите практики за съвременно управление на паркоместата в европейските градове.

Ето защо се обявяваме против. Възразяваме срещу:


*връщане на инкасаторите по улицата, от които да зависи точния час на паркиране. И пълната неяснота как те ще вписват часа в поставения на таблото талон в заключената, чужда кола.


*поставяне на хората с увреждания в зависимост от служител, който да постави талон, за да излязат от колата си.


*възразяваме и срещу немотивирано въвеждане на нови улици в "Синя зона", без да е ясно какво се цели с това.


*ограничаване безплатното паркиране на електромобили в синя зона до три часа, но за сметка на това удължаване срока на служебния абонамент на практика 24/7.


Предложените изменения унищожават цялата идея на "Синя зона" и причината да бъде обособена, а именно - ограничаване на вредните емисии в центъра и подобряване качеството на въздуха. Също - превръщат водачите в заложник на служител и субективна преценка, отваряща широка врата за корупция и нова доза напрежение в обществото. Служител вместо електронен билет е идея от миналото, а вече две десетилетия сме в 21-и век.

 

Подкрепете с подписа си становището ни, което внасяме, заедно с Вас, в срока за обществено обсъждане!


Демократична България - Пловдив    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Демократична България - Пловдив да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )