Възразяваме срещу новите тесногръди правила за паркиране

Община Пловдив подготвя изменения на Наредбата за паркиране. Напълно безмислени, немотивирани и опорочаващи добрите практики за съвременно управление на паркоместата в европейските градове.

Ето защо се обявяваме против. Възразяваме срещу:

*връщане на инкасаторите по улицата, от които да зависи точния час на паркиране. И пълната неяснота как те ще вписват часа в поставения на таблото талон в заключената, чужда кола.

*поставяне на хората с увреждания в зависимост от служител, който да постави талон, за да излязат от колата си.

*възразяваме и срещу немотивирано въвеждане на нови улици в "Синя зона", без да е ясно какво се цели с това.

*ограничаване безплатното паркиране на електромобили в синя зона до три часа, но за сметка на това удължаване срока на служебния абонамент на практика 24/7.

Предложените изменения унищожават цялата идея на "Синя зона" и причината да бъде обособена, а именно - ограничаване на вредните емисии в центъра и подобряване качеството на въздуха. Също - превръщат водачите в заложник на служител и субективна преценка, отваряща широка врата за корупция и нова доза напрежение в обществото. Служител вместо електронен билет е идея от миналото, а вече две десетилетия сме в 21-и век.

Подкрепете с подписа си становището ни, което внасяме, заедно с Вас, в срока за обществено обсъждане!

Демократична България - Пловдив    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Демократична България - Пловдив да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.