Не на рекламата на тютюневи продукти

ДО ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 

Скъпи приятели,

Сигурно ви прави впечатление колко много стават напоследък билбордовете с млади и щастливи хора, които рекламират цигари. Появяват се и любими артисти, които за хилядарка, не се замислят какво представят.

Тютюневата индустрия се стреми да привлече нови потребители, за да замени отказалите се и починалите. Масови маркетинг кампании примамват особено младежите и жените.

Показването на кутиите цигари в местата за продажба – по рафтове и витрини, е също реклама и стимулира тютюнопушенето. Младите хора получават послания, които създават положителни нагласи към тютюневите марки и продукти.

Според СЗО тютюневите изделия са единственият законен потребителски продукт, който убива, когато се използва точно, както е предвидено от производителя! Защо е позволено той да се рекламира?

Нека да се противопоставим на натиска на тютюневата индустрия!

Нека децата от малки израснат с правилната представа кое е модерно, нормално и престижно!

Нека помогнем на младите хора да си спестят пристрастяването, болестите и преждевременната смърт!

Подпишете тази петиция, ако смятате, че рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневите изделия трябва да бъдат забранени!


сдружение "Коалиция за живот без тютюнев дим"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам сдружение "Коалиция за живот без тютюнев дим" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...