Учредяване на категория "Най-добър куклен спектакъл за възрастни" в Театралните награди на САБ "Икар"

ДО Г-Н ХРИСТО МУТАФЧИЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА САБ

ПЛ. „НАРОДНО СЪБРАНИЕ“ 12

СОФИЯ 1000

Имайки предвид голямото разнообразие на жанрове и форми в българското куклено изкуство, с настоящата петиция ние, артистите от кукленото съсловие в България, както и многобройните приятели и почитатели на това обичано изкуство в страната, настояваме Съюзът на артистите в България да включи в националните театрални награди „Икар“ от 2023 г нова категория - „Най-добър куклен спектакъл за възрастни“. Нека настоящата награда за „Най-добър куклен спектакъл“ се трансформира в „Най-добър куклен спектакъл за деца“, а наградата за „Постижения в кукленото изкуство“ се запази.

Без да търсят конфронтация с колегите от драматичния театър, многобройните държавни куклени и драматично-куклени театри, общинските куклени театри и множеството професионални частни куклено-театрални формации в страната очакват САБ да откликне на призивите и очакванията за постигане на баланс в присъждането на наградите.

Инициатори на петицията:

Катя Петрова, режисьор

Петър Тодоров, режисьор

С подписването си упълномощавам Петър Тодоров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.