Учредяване на категория "Най-добър куклен спектакъл за възрастни" в Театралните награди на САБ "Икар"

ДО Г-Н ХРИСТО МУТАФЧИЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА САБ

ПЛ. „НАРОДНО СЪБРАНИЕ“ 12

СОФИЯ 1000  

Имайки предвид голямото разнообразие на жанрове и форми в българското куклено изкуство, с настоящата петиция ние, артистите от кукленото съсловие в България, както и многобройните приятели и почитатели на това обичано изкуство в страната, настояваме Съюзът на артистите в България да включи в националните театрални награди „Икар“ от 2023 г нова категория - „Най-добър куклен спектакъл за възрастни“. Нека настоящата награда за „Най-добър куклен спектакъл“ се трансформира в „Най-добър куклен спектакъл за деца“, а наградата за „Постижения в кукленото изкуство“ се запази.

Без да търсят конфронтация с колегите от драматичния театър, многобройните държавни куклени и драматично-куклени театри, общинските куклени театри и множеството професионални частни куклено-театрални формации в страната очакват САБ да откликне на призивите и очакванията за постигане на баланс в присъждането на наградите.

Инициатори на петицията:

Катя Петрова, режисьор

Петър Тодоров, режисьор

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Петър Тодоров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )