Артисти, диджеи, танцьори, певци, групи, музиканти, перформери и вс. др., които се припознаят, във връзка с изложеното по-долу, задаваме въпроси...

Izkustvoto_virus.jpg

Отворено писмо до Правителството на Република България и министър-председателя на България Бойко Борисов

Долуподписаните, артисти, диджеи, танцьори, певци, групи, перформери и всички други, които се припознаят, във връзка с изложеното по-долу, задаваме въпроси, по повод това, че нямаме възможност за преквалификация или друг вид трудова дейност. И като се вземе предвид, че:

- Професиите, които упражняваме  се развиват с години труд и финансови инвестиции, в повечето случаи инвестирани от самите нас;

- Един артист е търсен, заради самия него и неговата личност, талант и т.н., личността на  диджея, танцьора, певеца/изпълнителя не може да бъде заместена с друг;

- се разграничаваме от всякакви партийни пристрастия, искаме адекватна помощ и мерки;

- Отношението към нас считаме за  дискриминация, противоконституционни действия и неглижиране на нашите професии и бизнес, което изчерпа търпението ни;

- Апелираме да бъдем компенсирани адекватно - всички артисти, жертви на коронавирусните мерки и затваряне на клубове, дискотеки, пианобарове и т.н., като в противен случай сме готови да предприемем незабавно стачни действия.

И след като всички клубове и нощни заведения са затворени в момента, се интересуваме от следното:

1.Как ще бъдем компенсирани от държавата за периода от три месеца, в който бяхме затворени (13.03 - 15.06.2020), последван от слаб летен сезон и повторната забрана за работа на нощните клубове от 24.10.2020г.?

2.  Какви компенсации ще получим за всички разходи към държавата и как се очаква да покриваме  месечните си разходи при 0 лева доход?  Как ще платим заплати на хората, с които работим? Как ще си платим осигуровките?

3.Как ще върнем, съгласно подписаните договори,  предварително заплатените ни суми за участия, на  съответните клубове, заради това, че сега те са отменени? А те се дължат поради  възникналите форсмажорни обстоятелства.

4. Защо само нашия бизнес и работна среда се ограничават, докато други продължават да работят като: цехове, градски транспорт, летища и полети, офиси, предприятия, обществени сгради, училища, търговски обекти и т.н.?

Твърденията, че голям процент от заразените с COVID – 19 са именно хора, посетили нощни заведения и клубове, са неубедителни и неподкрепени с доказателства.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Пламен Маринов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...