Да се възстанови храмът в Старозагорската болница

Подкрепете:

Да се възстанови храмът в Старозагорската болница,

отнет от християните през 1944 г. и превърнат кощунствено в морга

 

До 1944 г. в Старозагорската болница се намира Православен храм, чиято сграда съществува специално за тази цел. Храмът е под небесното покровителство на св. Николай Мирликийски Чудотворец. В него служи свещеник Симеон Евлогиев.

Храмът е молитвено средище за всички страдащи, болни, за техните близки и познати и за целия район около болницата. В него постоянно се отслужва св. Божествена Литургия, кръщенки, освещения и молитви за здраве и благополучно възстановяване на всички болни и всички търсещи Божията подкрепа.

След 9 септември 1944 г. свещеникът е изгонен, а храмът е превърнат съвсем тенденциозно в морга. Тази неправда продължава и досега. Сградата си стои и всеки непредубеден може да види сам, че самата архитектура предполага предназначението, за което е служила сградата.

Инициативен комитет през 1990 г. започва „ходене по мъките”, за да се възстанови самият храм и да започне редовно служение в него.

До 2012 г. резултатите са никакви. За съжаление след 2012 г. ситуацията става парадоксална, след като на територията на болницата се оформя още една морга.

Ръководството на болницата, както и други институции не правят необходимото тази неправда да бъде премахната. Неправда, която носи своя отпечатък в негативен аспект за болницата и за целия град.

Молим всички православни християни да подкрепят идеята за възстановяване на Божия храм!

 


Инициативен комитет за възстановяване на храма    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Инициативен комитет за възстановяване на храма да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook