За повече нова българска музика в родния ефир

Quoted post

РаботохоликА

#12 Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

2012-09-25 04:18

#11: Петър Иванов - Re: За повече нова българска музика в родния ефир

От това, което разбрах до сега от всичките постове, е че група Saltriver не ги пускат по БГ радио ( а те много искат да ги пускат по радиата) и затова решават за променят законодателството в България, за да могат да получат ефирно време и по други радиостанции.  Това е жалко момчета. Аз също съм музикант и много добре познавам предизвикателствата на това да създаваш музика и да търсиш реализация и категорично съм против подобни "иниациативи". Не защото ми пука за медиите, а защото подобни щуротии само успокояват съвестта на на бг музикантите, че проблемът не е в тях. Сиреч в нас. Но ИСТИНАТА е че проблемът е в нас. И по цял ден да въртят бг музика по радиостанциите от това тя няма да стане по-добра. Покрай участията си в чужбина и поради факта, че промоутваме западни банди имам възможност да добия що годе реална представа за сигуацията навън и мога съвсем честно да ви кажа, че подобни политики с радиостанциите са по-скоро изключения отколкото практика. Ако си мислите, че британските, ирланските или американските банди (от тях имам наблюдения), които са толкова популярни колкото вас в момента  са в по-изгодна позиция от вас жестоко се лъжете. Парадоксът, е че ние сме в по-изгодна позиция от тях, защото ако направите едно 30 дневно европейско турне, като се приберете у дома и теглите чертата ще сте изкарали повече пари от тях. Не ме питайте как. Няма да ви давам акъл. Но е факт. Само че за целта ще трябва да си вдигнете Д-тата и "дим да ви няма" поне 1 месец няколко пъти в годината.

"Знаеш ли защо не харесвам български Хип Хоп или по-голяма част от него. Защото тази музика се записва в домашни условия. Съответно на изпълнителите им излиза почти без пари." - с подобно мислене ще се закопаеш сам. Едни от любимите ми албуми в световна сцена са записани в домашни условия с бюджет от няколко стотин долара. Парите не са гаранция за качество (ако въобще може да се даде дефиниция на термина "качество" за нещо толкова субективно като музиката).

Спрете да летите в облаците и да си мислите, че с авторски права или повече медиини ротации ще си напълните сиромашките търбуси. Тази "система" работи само за артисти, които са част от мейджър лейбъли. Вие сте музиканти right? И това, което можете да правите най-добре е да свирите, right? В такъв случай хващайте пътя и отивайте да свирите на хората вместо да се занимавате с глупости. Ако сте добри, феновете ще си купят билет, албум, тениска или каквото там предлагате. Ако ли не явно не сте за този бизненс.

Отговори

Петър Иванов
Авторът на тази петиция

#13 Re: Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

2012-09-25 07:07:20

#12: РаботохоликА - Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

Човек, ако от всичко тук, ти си разбрал "че група Saltriver не ги пускат по БГ радио", то аз не виждам защо изобщо си губя времето да ти обяснявам. Да не говорим, че си хем анонимен, хем развиваш теории, които са много спорни.  Да не говорим, че в твоите твърдения ти се опитваш да ми припишеш мисли и действия, които не отговарят на истината. Явно не четеш или просто си решил да си пишеш, ей така, за спорта. По тази причина е редно, щом толкова мъдри мисли постваш тук,е да излезеш вече от анонимност.

Относно това, което криво си разбрал, си спомням, когато отидохме за първи път при Ана Мария. Иначе нелоша жена, посрещна ни добре. И веднага ни попита защо така пишем за БГ радио. Това беше в далечната 2008 г., ако не се лъжа. Та БГ радио са друга тема. Тях съм ги сложил тук просто като пример. Имах щастието на една от старите ми работи, две години подред да слушам само БГ радио. Никога не съм казал, че музиката, която пускат не е хубава, но ми идва малко еднообразно. Особено, когато в рамките на 1 час чуеш един изпълнител два или три пъти. Бил съм тонрежисьор в местно радио преди много години и никога не съм си позволявал да повторя група, в рамките на една смяна. БГ радио има сбъркана концепция или правилна концепция, но сбъркано име. Едно от двете ще е, но когато си се нагърбил да носиш това име, трябва да понесеш и цялата БГ сцена, а това не етака.

Иначе група SALTRIVER някак си намира ефирно време, за това не ни мисли нас. Ние си имаме начини - като запишем нещо, си счупваме краката, обикаляме радиостанциите и не ни е това проблема. Виждам, че искаш да наклониш нещата натам, че едва ли не ни е яд на "големите" и затова пишем глупости. Споко човек, отдавна съм свикнал да не се поддавам на тази провокация.

От това, което си написал в последния си пост, в мен създаваш чувството, че просто си чешиш езика и изобщо не си наясно с нещата, а ръсиш мозък за спорта.