За повече нова българска музика в родния ефир

Quoted post

Петър Иванов
Авторът на тази петиция

#13 Re: Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

2012-09-25 07:07

#12: РаботохоликА - Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

Човек, ако от всичко тук, ти си разбрал "че група Saltriver не ги пускат по БГ радио", то аз не виждам защо изобщо си губя времето да ти обяснявам. Да не говорим, че си хем анонимен, хем развиваш теории, които са много спорни.  Да не говорим, че в твоите твърдения ти се опитваш да ми припишеш мисли и действия, които не отговарят на истината. Явно не четеш или просто си решил да си пишеш, ей така, за спорта. По тази причина е редно, щом толкова мъдри мисли постваш тук,е да излезеш вече от анонимност.

Относно това, което криво си разбрал, си спомням, когато отидохме за първи път при Ана Мария. Иначе нелоша жена, посрещна ни добре. И веднага ни попита защо така пишем за БГ радио. Това беше в далечната 2008 г., ако не се лъжа. Та БГ радио са друга тема. Тях съм ги сложил тук просто като пример. Имах щастието на една от старите ми работи, две години подред да слушам само БГ радио. Никога не съм казал, че музиката, която пускат не е хубава, но ми идва малко еднообразно. Особено, когато в рамките на 1 час чуеш един изпълнител два или три пъти. Бил съм тонрежисьор в местно радио преди много години и никога не съм си позволявал да повторя група, в рамките на една смяна. БГ радио има сбъркана концепция или правилна концепция, но сбъркано име. Едно от двете ще е, но когато си се нагърбил да носиш това име, трябва да понесеш и цялата БГ сцена, а това не етака.

Иначе група SALTRIVER някак си намира ефирно време, за това не ни мисли нас. Ние си имаме начини - като запишем нещо, си счупваме краката, обикаляме радиостанциите и не ни е това проблема. Виждам, че искаш да наклониш нещата натам, че едва ли не ни е яд на "големите" и затова пишем глупости. Споко човек, отдавна съм свикнал да не се поддавам на тази провокация.

От това, което си написал в последния си пост, в мен създаваш чувството, че просто си чешиш езика и изобщо не си наясно с нещата, а ръсиш мозък за спорта.

 

Отговори

РаботохоликА

#16 : Re: За повече нова българска музика в родния ефир

2012-09-25 19:27:36

#13: Петър Иванов - Re: Re: Re: За повече нова българска музика в родния ефир

Това, че съм анонимен си има и свойте предимства, нали? Като например да не позволя на разни хора да използват личното ми мнение за да плюят по проектите, от които съм част. А това дали съм написал, че съм Драган, Иван или Петкан няма никакво значение. Имат значение нещата, които съм споменал по-горе. Твърдиш, че ти развивам теории, които са спорни. Така да бъде, но не виждам в горния ти пост да се аргументираш защо. Ако успееш да ми се аргументираш защо моите теории са спорни, ще ти дам конкретни примери със западни групи, имена, линкове и т.н. Не знам дали мислите са ми мъдри (ти го твърдиш), но се основават на личен опит. А той е, че групите не се делят на български и останалите. БГ групите не са по-специални от останалите и трябва да се поставят на една равнина.

От това, което си написал в последния си пост, в мен създаваш чувството, че просто си чешиш езика и изобщо не си наясно с нещата, а ръсиш мозък за спорта. „

Кое по-точно?

  1. За това, че подобни "иниациативи". само успокояват съвестта на на бг музикантите, че проблема не е в тях?

  2. За това, че покрай участията си в чужбина и поради факта, че промоутваме западни банди имам възможност да добия що годе реална представа за сигуацията навън и мога съвсем честно да ви кажа, че подобни политики с радиостанциите са по-скоро изключения отколкото практика ?

  3. За това, че БГ групите са в по-изгодна позиция да свирят в Европа отколкото британски или американски банди?

  4. Или за това, че парите не са гаранция за качеството на един продукт.

  5. А най вероятно за това, че принципа за „авторските права“ работи за артистите от мейджър лейбълите.

 

Не знам какво чувство оставям в теб, но ако не се напънеш малко, да защитиш позицията си със солидни аргументи за тази петиция, маркера „за“ няма да надвиши числото 200, в най-добрия случай 300.

Цитата, който ползва Robotta гласи „„Не питайте какво страната ви може да направи за вас, а какво вие може да направите за страната си.” - Дж. Ф. Кенеди – твърде силни думи за подобна кауза.

 

P.S. Все още не съм получил отговор на въпроса кой е държавата? И защо за държавата се говори в трето лице?