За повече нова българска музика в родния ефир

Уважаеми дами и господа,

От създаването на БГ радио у нас, у мнозина хора се създава впечатлението, че на българската сцена съществуват малцина таланти. Много български групи и изпълнители обаче не съумяват да влязат в родния ефир, не поради некадърност, а поради трудния достъп до ефирното пространство у нас. В момента единствената ефирна медия, която отделя специално внимание на новата българска музика остава само радио Z-rock и епизодични прояви на останалите медии. В обществото се създава впечатлението, че българската музика е синоним на пошлост, аматьорство и т.н. Мисля, че е крайно време в България да има законодателство, каквото има във всички европейски страни, което да стимулира изграждането на конкурентна среда за всички музиканти.

За да не звуча голословно, по-долу ще постна линкове на някои български банди, които няма да чуете в родния ефир, но не защото не го заслушават, а защото им се отказва медиен достъп.

Моля, споделяйте тази петиция, ако искате в България да се създаде конкурентна среда за музикалните творци.

PANICAN WHYASKER (www.myspace.com/panican)

SALTRIVER (www.saltriverbg.com)

NEMO (www.nemoband.com)

DER HUNDS(www.derhunds.com/)

TORTILLA FLAT (www.facebook.com/tortilla.flat.5)

CASUAL THREESOME (www.facebook.com/casual3some)

ЛОКМАРУХУ (www.facebook.com/lokmaruhu)

SEVI (www.sevi-sevi.com/)

SEPUKO 6 (www.myspace.com/sepuko6)

SKRE4 (www.skre4.com)

FYELD (www.fyeld.com)

...и много други

Чрез подписа ми упълномощавам Петър Иванов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.