Справедливост за Йордан Опиц

Quoted post

Shefaa

#1 Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-13 23:55

Не може група "парцали" да тормозят безнаказано хората. Човек трябва да може да се защити. Не мога да повярвам, че има съдия, който да осъди човек, застрелял крадец, хващан 92 пъти и неосъден нито веднъж. Ако те си бяха свършили работата, човекът нямаше да му се налага да използва оръжие!

Отговори

oskar

#72 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-15 00:34:26

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

na ubieca ne mu se e nalagalo da izpolzva orajie.. toi prosto e izkufyal bolen starec, koito e re6il da se napravi na maj, i re6il da go zastrelya.Tova e! Vaob6te ne stava duma za za6tita

Мими

#89 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-15 14:56:50

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

Този случай, за съжаление един от многото, е поредното доказателство за това , че България като държава не функционира. На финала са решили да раздават правосъдие. Смешна работа. Да вземат тези , които управляват да си зададат няколко въпроса-единия мога да им го задам ведната. Как се е стигнало до там, че на въпросния осъден да му се налага сам да лови разбойници, а въпросния разбойник-многократно проявен и с наркотична зависимост-защо не е получил 1.наказание от съответните органи и 2.помощ, която се прилага на един наркоман в една нормална държава. А е оставен да продължава да е заплаха за себе си и съгражданите си. Това е -нефункционираща държавица....А на отговорниците за това състояние на законодателната, съдебната и изпълнителната система в България сега трябва и да им се молим - да помилват жертвите си-чрез т.нар. петиция. Или нещо пак не съм разбрала?

Авитохол

#107 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-20 13:33:24

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

Вкарването в затвора на твореца, художника Йордан Опиц е кощунство!

Да лежиш в затвора защото си наранил, някой, криминално проявен наркоман, задържан повече от 90 пъти в полицията, и той впоследствие да е починал, от комбинацията от свръхдозата дрога и шока от нараняването, не може да бъде наречено по друг начин, освен тенденциозно.

Бащицата на българската мафия Андрей Карлович Луканов, постави началото с "демократичните закони" за бандюгите, и суровите наказания за самоотбраняващите се граждани. Тези промени, в началото на прехода- 90-те години на миналият век, доведоха до хаос в държавата, бандитизъм, който дори и днес, продължава да съществува, във видоизменена, смекчена форма, въпреки огромните усилия на ГЕРБ да се справи с този проблем. Има резултати от дейността на полицията, ДАНС, но българската Темида, не довежда нещата до справедлив завършек. Делата на така наречените братя Маргини, Делото: "Октопод" и много други. Затова са необходими, специални съдилища, прокуратури, които да работят по дадено дело, в по-кратки срокове, а не да мотаят делата с години, както правят съществуващите в момента конвенционални съдилища. Наречете ги, ако искате трибунали!

Борбата с бандитизма, изисква специални закони. Ясно е, че законите в момента са прекаленно хуманни за грабителите, насилниците и убийците. Не бива да си затваряме очите, че в страната от началото на прехода има бандитизъм, който, ту се разраства, както беше преди няколко години, когато отвличаха хора за откуп, осакатяваха, пребиваха, убиваха, ту намалява, като се трансформира в, по-прикрити форми. Трябва да бъде приет закон, според, който, собственика на на имот да има право да приведе в безпомощно състояние, и ако застраши живота му, дори да убие при неизбежна отбрана, всеки грабител и насилник. За конкретният случай, с осъденият на 5 години художник, има неясноти, около прострелването на наркомана-грабител, и последвалата негова смърт.

Нека, ръководните фактори в българската държава се намесят и да поправят тази поредна несправедливост на българската Темида, която протака делата на истинските престъпници, и сурово наказва обикновените граждани, дръзнали да се защитят със собствени сили от посегателства. 

За да бъдем, наистина правова държава трябва да има силни, мотивирани, с достатъчно големи правомощия правоохранителни органи, които да се отзовават, мигновено, и да действат ефикасно, на всеки зов за помощ от гражданите. Нека да има бързо полицейско производство, и тежки присъди, за всеки наркозависим, дръзнал да пребие, ограби, убие. Тези наказания да важат и за останалите престъпници.Тогава, насилниците и грабителите, дори убийците, ще се позамислят преди да извършат престъпление. 

А ние, българските граждани, с основание ще можем да кажем, че имаме: Силна, Правова, Българска Държава!

СВОБОДА ЗА ТВОРЕЦА ЙОРДАН ОПИЦ!

Kelly

#114 Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-22 21:06:57

Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.


Гост

#116 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-24 16:20:54

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

За мен, несправедливостта и неработещата съдебна система,са взаймно свързани.Не може да се очаква от не желаещата съдебна система да работи за обществото,да осъди  слраведливо обикновенния човек от това общество.