Справедливост за Йордан Опиц

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Справедливост за Йордан Опиц

Вела

#101

2012-09-17 00:39

Аз смятам,че трябва да НЕ бъде помилван!!!Трябва да бъде ОНЕВИНЕН!!!

Гост

#102 Re: Помилване от президента!

2012-09-17 00:59

#14: marystaneva - Помилване от президента!

Благодаря за чудесната идея!!!Аз му писах!


Гост

#103 Re:

2012-09-17 08:46

#49: Запетайка - Купете си лютив спрей!!!

Сибир

#104

2012-09-18 17:43

Има три неща ,които много от медиите премылчават:
1. "Невинният" Опиц е ПРЕПРАВИЛ газов пистолет в боен.
2. С този боен пистолет е изтрепал около 100 котки - това явно го характеризира като тих и скромен "божи човек".
3. Убитият е бягал и е бил застрелян в грыб - не е застрашавал по никакыв начин животыт на Опиц.
Та Опиц е невинен?
Sveta

#105 Chastna cobstvenost...

2012-09-19 18:57

#86: Гинка Гарева -

Po vreme na sozializma chastnata sobstvenost po-spezialno nashite domove byaha mnogo dobre zashtiteni i uvajavani. Az sam dete na 60 - 70 godini i mnogo dobre si spomnyam kak ne si zakluchvahme kashtite, kogato izlizahme. Togava jiveehme okolo Motopistata v kv Ivan Vazov. Ne se strahuvahme, che neshto shte ni bade otkradnato dokato ni nyama. A v kashti  darjahme zeni neshta ne samo nie, no i sasedite - pari, malko nasledstveno zlato, elektronika, etc. Interesnoto e, che  prez nyakolko ulizi do nas imashe golyama ziganska mahala i nito vednaj nyamashe sluchai na krajbi ili vlizane na zigani po nashite domove, koito chesto byaha otvoreni..

A kakvo da kaja, kogato po-kasno darjahme klucha ot apartamenta pod cherdjeto i mnogo drugi sasedi praveha taka. Kakvo se promeni..?

Tova momche e bilo zadarjano 90 pati i sled tova osvobojdavano, za da prodalji tozi jivot na narkoman i kradez vmesto da se lekuva. Ako nyakoi e vinoven za negovata smart tova sa tezi hora i instituzii, koito neprekasnato sa go puskali, za da prodaljava da varshi prestapleniya i da se smounishtojava((( Az lichno mislya, che toi e rabotil za poliziyata i im e bil nujen na svoboda. Ne e taina, che narkotizite sa edin ot nai-dohodnite businessi sled orajieto i prostituziyata...i nosyat mnogo $$$$$. Sashto taka i hora ot pravitelstvata sa zameseni s targoviya na narkotizi.. Tova e mejdunaroden problem, koito otnema 100000+++ choveshki jivota vsyaka godina i e mnogo trudno da se spravim s nego za sajalenie....

Za men i moeto semeistvo gospodin Opiz e nevinen. Toi tryabva da bade osvoboden i da mu se zaplati obezshtetenie za moralniya i phyzicheski tormoz na koito e bil i e i v momenta podlojen. V zatvor tryabva da otidat drygi hora i nie znaem koi sa te....

 

S uvajenie,

Sveta i semeistvo

 

?

#106 Интересни допълнителни факти по случая

2012-09-20 10:35

Авитохол

#107 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-20 13:33

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

Вкарването в затвора на твореца, художника Йордан Опиц е кощунство!

Да лежиш в затвора защото си наранил, някой, криминално проявен наркоман, задържан повече от 90 пъти в полицията, и той впоследствие да е починал, от комбинацията от свръхдозата дрога и шока от нараняването, не може да бъде наречено по друг начин, освен тенденциозно.

Бащицата на българската мафия Андрей Карлович Луканов, постави началото с "демократичните закони" за бандюгите, и суровите наказания за самоотбраняващите се граждани. Тези промени, в началото на прехода- 90-те години на миналият век, доведоха до хаос в държавата, бандитизъм, който дори и днес, продължава да съществува, във видоизменена, смекчена форма, въпреки огромните усилия на ГЕРБ да се справи с този проблем. Има резултати от дейността на полицията, ДАНС, но българската Темида, не довежда нещата до справедлив завършек. Делата на така наречените братя Маргини, Делото: "Октопод" и много други. Затова са необходими, специални съдилища, прокуратури, които да работят по дадено дело, в по-кратки срокове, а не да мотаят делата с години, както правят съществуващите в момента конвенционални съдилища. Наречете ги, ако искате трибунали!

Борбата с бандитизма, изисква специални закони. Ясно е, че законите в момента са прекаленно хуманни за грабителите, насилниците и убийците. Не бива да си затваряме очите, че в страната от началото на прехода има бандитизъм, който, ту се разраства, както беше преди няколко години, когато отвличаха хора за откуп, осакатяваха, пребиваха, убиваха, ту намалява, като се трансформира в, по-прикрити форми. Трябва да бъде приет закон, според, който, собственика на на имот да има право да приведе в безпомощно състояние, и ако застраши живота му, дори да убие при неизбежна отбрана, всеки грабител и насилник. За конкретният случай, с осъденият на 5 години художник, има неясноти, около прострелването на наркомана-грабител, и последвалата негова смърт.

Нека, ръководните фактори в българската държава се намесят и да поправят тази поредна несправедливост на българската Темида, която протака делата на истинските престъпници, и сурово наказва обикновените граждани, дръзнали да се защитят със собствени сили от посегателства. 

За да бъдем, наистина правова държава трябва да има силни, мотивирани, с достатъчно големи правомощия правоохранителни органи, които да се отзовават, мигновено, и да действат ефикасно, на всеки зов за помощ от гражданите. Нека да има бързо полицейско производство, и тежки присъди, за всеки наркозависим, дръзнал да пребие, ограби, убие. Тези наказания да важат и за останалите престъпници.Тогава, насилниците и грабителите, дори убийците, ще се позамислят преди да извършат престъпление. 

А ние, българските граждани, с основание ще можем да кажем, че имаме: Силна, Правова, Българска Държава!

СВОБОДА ЗА ТВОРЕЦА ЙОРДАН ОПИЦ!

В.Вълкова

#108 СВОБОДА ЗА ОПИЦ !

2012-09-20 15:56

10 години затвор за тези ,които са го задържали 90 пъти и не са го вкарали на топло поне за 10 дни !!!Свобода за Опиц!!!Престъпното обстоятелство е настъпило вследствие на самозащита!!!ДОКОГА ще се налага да се защитаваме от тези срещу ,които не се взимат никакви мерки от съответните органи поради престъпна нехайност!!! Те също са коствени съучастници в това престъпление!...
Ние УЛИЦАТА както ни нарече г-жа Попова,сме онези български граждани-нейните избиратели.Искаме да бъде гарантирана нашата сигурност,но не чрез цинични изказвания да се прави опит така наречената УЛИЦА да се превърне в БУЛЕВАРД по който да се разхождат криминално проявени задържани над 90 пътии и не осъдени поне веднъж.
Delfinia

#109 Re: Честно ли?

2012-09-21 13:45

#38: - Честно ли?

Ти къде си чувал наркотици да се купуват с 2 буркана компот? Мислиш ли изобщо?!

Delfinia

#110 Щом "държавата" НЕ иска и НЕ може, НИЕ ЗНАЕМ КАК!!!

2012-09-21 13:55

Подкрепяйки молбата за помилване на г-н Опиц, АЗ ИЗРАЗЯВАМ СВОЯ ПРОТЕСТ срещу беззаконието на правораздавателните институции в България!!! Искам НА КОЛЕНЕ да бъдат поставени ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, а не мирни граждани с чисто минало, които докарани до отчаяние, се защитават от тях, СЛЕД КАТО НЕ СА НАМЕРИЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАЩИТА В ЛИЦЕТО НА "ДЪРЖАВАТА"!!!
skoeff

#111

2012-09-21 22:28

Присъдата е несправедлива.Не умишлено убийство !
skoeff

#112

2012-09-21 22:32

Алооооооооо, Сибир,
Май трябва да Ви изпратят в Сибир за известно време,за да млъкнете с тези Ваши котки.Престанете да лъжете.Кой ги преброи тези котки,че са 100 ? И защо тогава не вдигнахте шум ??????
skoeff

#113 Re:

2012-09-21 22:34

#104: Сибир - Тъпанар !

 

Kelly

#114 Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-22 21:06

Чл. 17.
(1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.

Dima

#115

2012-09-24 07:32

Molja,pomilvajte g-n Opic.Mjastoto na tvoreca ne e v zatvora,a v atelieto mezdu ikonite!!! S pozdrav-Dimitrijka Trendafilova

Гост

#116 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-24 16:20

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

За мен, несправедливостта и неработещата съдебна система,са взаймно свързани.Не може да се очаква от не желаещата съдебна система да работи за обществото,да осъди  слраведливо обикновенния човек от това общество.

Българин

#117

2012-09-25 16:17

Аз мисля, че Опиц е постъпил много правилно и е показал смелост и кураж да застане на пътя на престъпниците и в никакъв случай не заслужава да лежи в затвора, пък и да плаща кръвнина. Тези праестъпници станаха много нагли и започнаха да издевателстват над бедния българин. В много страни частнвата собственост е неприкосновена и всеки нарушител може да очаква такова отношение. Защо тъпият ни парламент не се поучи от нещо полезно, а се занимава само с глупости, като да караме със светнати фарове и се бори за приза най-тъп парламент в Европа.
tedi

#118 Re:

2012-09-26 22:48

#54: веско Маринов -

taka e.vsi4ki triabva da se vdigame sre6tu bezzakonieto v na6ata darjava

tedi

#119 Re: da nevinen e 6tot na vseki mu pisva v edin moment ne6to det e gradil tsial jivot nikoi da doide

2012-09-26 22:55

#104: Сибир -

do sibir)da nevinen e za6toto na 4ovek v edin moment mi pisva ne6to det e gradil tsial edin jivot nikva otrepka da doide i da mu go sasipe da  re4em.a takiva kat teb iavno ne sa patili.aide poispati si pak posle 6te govorim.sme6no e da skarbim za edno ni6tojestvo-za edik kradets deto ako se  naloji sa6to bi te gramnal bez da se zamisli.zaradi takiva kat teb sme na tva deredje,no ako ti vleznat nikolko pati ka u nas kradtsite druga pesen 6te zapee6

tedi

#120 Re:

2012-09-26 23:00

#104: Сибир -

ti ili si prestapnik kat toia gramnatia ili nikoga ne si patil,no ti go pojelavam za da useti6 trapkata

Ekspert

#121

2012-09-29 08:12

Не е виновен Опиц че се е защитил, виновна е системата че позволява такъв рецидивист да е на свобода. Наркоманите са психично лабилни хора, които могат да извършат убийство в състояние на абстиненция (наркотичен глад), което състояние може да настъпи по всяко време.
Sveta

#122 Spravedlivost...

2012-09-29 22:09

#121: Ekspert -

Absolutno Verno. Horata, koito sa pristrasteni kam droga mogat da izvarshat ubiistvo ne samo kogato sa v sastoyanie na abstenziya, no i kogato sa vzeli drogata, pod vazdeistvie na neya. Zavisi kakav vid e drogata i kakvi haluzinazii predizvikva. Skoro imashe sluchai v Los Angeles kadeto pod vluyanie na nyakakav nov vid droga edin drogiran mladej, zapochna da yade lizeto na drug chovek.

Ima droga koyato predizvikva misli za presledvane i drogiraniat moje da ubie savsem nepoznat i nevinen chovek na ulizata, zashtoto mu se storilo, che nepoznatiya mu e vrag i iska da go ubiva. Izpolzvane na droga e neshto ujasno i tryabva da se zabrani sas zakon!

Koito prodava droga da bade osajdan na Smart.

Da, gospodin Opiz e nevinen i vmesto da go vkarvat v zatvor, tezi koito sa zameseni v prodavane na droga na mladeji i tezi koito sa go osvobojdavali 90 pati tryabva da izplatyat 500 000 leva obezshtetenie na gospodin Opiz. Na semeistvoto na pochinaloto momche sashto da se izplati nyakakva suma, zashtoto sistemata ne e uspyala da predotvrati negovata smart kato go prati na lechenie ili v trudova koloniya kadeto da raboti i se lekuva.

S yvajenie,

Sveta i semeistvo

ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#123 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 09:28

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
Иво

#124

2013-01-24 20:28

Бих се подписал под петиция само ако е за да се увеличи присъдата му поне на двадесет години нека изгние боклука...

Гост

#125 Несправедливост

2014-01-09 16:21

Напълно подкрепям! На нас ни трябва справедлива съдебна система!