Справедливост за Йордан Опиц

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Справедливост за Йордан Опиц

ЕГАТИ

#76 12

2012-09-15 01:48

някак си пропускате ,че Нито някой е влизал в частна собственост нито е било самозащита..застрелян по ПОДОЗРЕНИЕ!от бившо ченге ..що така бе хора какво защитавате?! и боко тиквата с действията си и с миналото е убиец- и какво!?
Боян

#77

2012-09-15 09:29

Тъжен развой на събитията... Проблемът е, че присъдата е законосъобразна :( Ето тук ни трябва гражданско общество! Разпространявайте тази петиция!
LaMejor

#78 Re: 12

2012-09-15 11:17

#76: ЕГАТИ - 12

Входа на кооперацията, която е наследство от дядо му да не би да е моя собственост???????

Стрелял е, когато онзи се насочил с отверка срещу него и след като го е предупредил, че ще стреля!

Има толкова интервюта в глобалното пространство.

Гледайте, запознайте се, пък тогава изказвайте мнение!

Има други места, където да излеете помията си срещу Борисов!

Тук се подкрепя Йордан Опиц!

П.П.

Едно си баба знае- едно си баба бае...........

юрист

#79 Re: Оставете законите на юристите

2012-09-15 11:35

#2: -


Случая трябва да се разгледа конкретно. Каква е била заплахата и дали се е налагало да се стреля. Иначе е ясно; единия е циганин наркоман, другия родолюбец от първа класа. Законите са в унисон с европейските, а адвокатите са българи, а не роми.Това което става тук показва че сме лумпенска държава а не европейска

синия шаман

#80

2012-09-15 11:36





Иван Искрев


ДВИЖЕНИЕСДС-ВЪЗРАЖДАНЕ,,-не е сдс-район възраждане и много моля да не товарите този район със пасивите и негативите които ви носим ние.Когато има близки взаимоотношения по места и населени места между ,,ДВИЖЕНИЕСДС и прилежащи към синята кауза граждански или политически организации се излиза в пространството като ДВИЖЕНИЕСДС-ВЪЗРАЖДАНЕ.Инека се знае че ние не политизирамеслучая ,,ОПИЦ,,ние изразяваме гражданската позиция на нашите приятели във този личностен опит да възродим исконните искания на българите които излезнаха да променят БЪЛГАРИЯ-89Г а бяха изхвърлени на бунището на историята за сметка на болшевишките фамилии техните слуги и биячи много от които се бяха прилепили и към нас а и сега има такива.Така или иначе времето е наше-ние идваме и е нормално някои от вас със гузна съвест да ги е страх.БОГ С НАС
Ivko

#81 Справеливост в България

2012-09-15 12:09

За кой ли път се питам това държава ли е? Но отговора е на лице. Тука човекът не може да се чувства сигурен за нищо, но за престъпника е рай. Защо Йордан Опиц е осъден без да има някаква причина за това. Заради някакав парцал или какъвто е там.Какви са тия скапани закони,съдебна система и садии, които са на страната на престъпниците в тая скапана държава. Ако някой може да ми каже нека пише. АЗ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТУКА НЕ ВЯРВАМ НИТО НА ТИЯ ТАМ СЪДИИ И ТАКА НАТАТЪК, ТЕ ЗА МЕН НЕ СА ХОРА А НЯКАКВИ ЕНИЧАРИ.

Гост

#82 искаме сигурност в дома си и да можем да се защитим

2012-09-15 12:26

Въпроса е принципен.Даже Г-н Опиц да е причинил смъртта на индивида-крадец,това показва,че се нуждаем от промяна на закона към НЕПРИКОСНОВЕННОСТ на дома.Ккато е в много други европейски и неевропейски държави.Нуждаем се от закони,които наистина да защитават правата на честните хора.Само това,че си влязъл в чужда територия е инвазия и достатъчен мотив човек да се защити.Ккаво очаквате,да му поднесеш кафе и сладка приказка на крадеца,че да си тръгне? Естествено е да се стигне до физическо съприкосновение,когато някой е навлязъл с лоши умисли в дома ти.Да на сигурен дом.Да гражданите да могат да се защитават поне в домовете си.НЕ на двуличната съдебна система,която остави на свобода истинските криминални и престъпници
Милко

#83

2012-09-15 12:45

Изключително принципен въпрос - ПРАВОТО НА ЗАЩИТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ и най-вече ДОМА! Това е гръбнакът на всяка държавност и скандалното ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ на българските власти към него води до разюздана битова престъпност и отчаяние у хората... Крайно време е овчедушието да престане и да се обединим около една жизненоважна кауза! Разбира се, че човекът Е НЕВИНЕН и всеки гнусен крадец, бандит и прочие (независимо дали е циганин и наркоман или марсианец) трябва да може СЪВСЕМ ЗАКОННО да бъде НЕУТРАЛИЗИРАН с КАКВИТО И ДА Е СРЕДСТВА, щом е проникнал с престъпнио намерения в дома ти! В това отношение лигавите брюкселски либерални критерии НЕ ВЪРШАТ РАБОТА, а чудесен пример е АМЕРИКАНСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО (Self-defence is solemn right)!
Нека гласът ни се чуе, а дано съдията, определил ефективна присъда - нокога вече да не може да заспи!
Генерала

#84 Опиц

2012-09-15 12:58

За да има крадци, марудери, престъпници и всякаква друга зганщина по улиците означава че съдебната система не върши никаква работа. Тя се тресе от корупция обслужване на интереси и безхаберие. По добре вкарайте всички съдии по затворите... какво чакате още.
А относно клетия човек го пуснете на момента и ръка му целувайте защото ни избави от един боклук долен.... Просто нямам думи как така се развиха нещата...
jiveest v chujbina

#85 Tryabva da bade OSVOBODEN

2012-09-15 13:31

Opitz tryabva da bade svoboden ako naistina sme normalna darjava ,zasto tazi sadiika ne postapva s nego taka kakto e postapila sas Staviiski , Marginite i drugi ...tova li e nazavisim sad !
Гинка Гарева

#86

2012-09-15 13:31

Юридически маже да е законно осъден ,но по човешките закони е несправедливо...инерцията на социализма още върви,частната собственост още не е защитена и неприкосновена,о би трябвало да е от основните защитени неща...и докато държавата си трае и не възпитава и превъзпитава,осъжда нарушителите ,хората имат право да се бранят...Негодуването е заради различния поглед и справедливост да различните персони,някои могат да нарушават правилата ненаказано,за свестните обикновено е тежко наказание...Не трябва да убиваме ,и Опиц не е искал да убива вярвам,но всички ще изпушим от ненормалните закони...

Гост

#87

2012-09-15 13:33

Граждани без право да се защитят и престъпници закриляни от държавата=ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.
Вени

#88 Re: Честно ли?

2012-09-15 14:41

#38: - Честно ли?

Че эащо не е седнал да си ги направи теэи 2 буркана компот?? Много се съмнявам обаче, че компот е тръгнал да краде!

Мими

#89 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-15 14:56

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

Този случай, за съжаление един от многото, е поредното доказателство за това , че България като държава не функционира. На финала са решили да раздават правосъдие. Смешна работа. Да вземат тези , които управляват да си зададат няколко въпроса-единия мога да им го задам ведната. Как се е стигнало до там, че на въпросния осъден да му се налага сам да лови разбойници, а въпросния разбойник-многократно проявен и с наркотична зависимост-защо не е получил 1.наказание от съответните органи и 2.помощ, която се прилага на един наркоман в една нормална държава. А е оставен да продължава да е заплаха за себе си и съгражданите си. Това е -нефункционираща държавица....А на отговорниците за това състояние на законодателната, съдебната и изпълнителната система в България сега трябва и да им се молим - да помилват жертвите си-чрез т.нар. петиция. Или нещо пак не съм разбрала?


Гост

#90 Re:

2012-09-15 15:06

Абе я си пий хапчетата бе!Смешник

 

 

белия

#91

2012-09-15 21:55

Добро дело за добър човек.
еди

#92

2012-09-15 22:42

вината му е недоказана и в никакъв случай наказанието не е адекватно, особено абсолютно ненужната 'кръвнина'.
Galyo

#93

2012-09-15 23:19

Dobre go e zastrelql.....Sled kato d1rjavata 92 p1ti ne si e sv1rshila rabotata,nai setne se nameri chovek koito da ni ott1rve ot tozi retsidivist.
Bravo Yordane,nie sme s teb!

Гост

#94

2012-09-16 11:52

Защо не се е взело под внимание ,че е стрелял по крадец и то доказан.Докога крадците няма да бъдат осъждани?Ако в дома ми влезе крадец и аз бих постъпила по същия начин.Трябва промяна в закона!!!

Гост

#95 Re: Алекс

2012-09-16 12:30

#21: - Алекс

Това си е чиста демагогия... Никой крадец не обявява с какви намерения влиза в дома ти... но със сигурност намеренията му са незаконни и да се осъждат хора, които са се възползвали от конституционното си право на неприкосновеност (живот, имущество...), е меко казано шокиращо... БЕЗ ДЕМАГОГИЯ!!!


Гост

#96 Re: Честно ли?

2012-09-16 13:03

#38: - Честно ли?

Хм... Доказан ли??? А Вие вярвате ли си, че наистина е "доказан"?????????????????????????????????? Имате ли представа как стават "доказванията"????????????????????????????????  А и тук не става сума за "един компот"... Наистина ли не разбирате???????????????????????


Гост

#97 ааа

2012-09-16 18:05

Хора, съвсем са ви закърнели мозъците покрай злоупотребата с холивоудски екшъни - имаме си много хубав закон, в който съвсем добре е описано какво е самозащита, и в конкретния случай за нищо подобно не става дума. И не са ви виновни съдът и законът - проблемът си е във вас - че не правите разлика между самозащита и предумишлено убийство. И че защитата на дома и частната собственост не може да оправдае такова крайно насилие като отнемането на човешки живот. Вземете да се запознаете със законите и спецификите на конкретния случай преди да предлагате глупости

Гост

#98 Re: ааа

2012-09-16 18:22

#97: - ааа

Я ми кажи, ако някой те нападне в дома ти какво имаш право да направиш според този така наречен от теб "хубав закон"?

MVladov

#99 Re: Алекс

2012-09-16 22:39

#21: - Алекс

Здравей,
Добре размишляваш, но спекулацията с решението на съда под натиск вече е вкарано в употреба. Прекалено много виновници се измъкнаха от отговарящото на техните действия наказание, само като техните адвокати вкарат в съдът, вече превърналият се в прецедент, Стависки.
Натиск върху решенията на съда има от много време, но този натиск не е провокиран от петициите, на които се разписваме, а от интересите на хората с пари, които могат да манипулират решенията на съда.
Подкрепям те в мнението, че етноса и наркоманията не са от значение за видът на наказанието и че не можем да съдим за цялата картинка по няклко статии, но е факт, че убитият е бил задържан прекалено много пъти, за да е на свобода. Също така е факт, че иконописецът се е изправил срещу него с легитимно средство за самоотбрана на гражданин - газов пистолет.
За съжаление цялата структура в България е сбъркана, най малкото, защото по закон имаш право да нараниш или убиеш човек при самоотбрана, само ако отсрещният те е заплашил с видимо намерение да те нарани или убие с еквиваленто на твоето оръжие. Смешно е, но по закон газовият пистолет е по опасен от отверката.
Колкото и да не е справедливо вече няма народни трибуни, които да защитават народното мнение. Това е конституцията в България и всеки се подчинява на нея. За съжаление не можем да я променим от facebook, twitter или за по бира на масата.
Подписал съм се както и мои приятели, но с огромно съжаление просто не вярвам, че можем да се справим... та то цяла държава не може да узъпти глутница кучета, а сме тръгнали да се защитаваме от безумията в родната ни конституция.
С уважение М.Владов

Цветомир

#100

2012-09-17 00:32

Потресен съм от решението на Съдиите.На негово място бих постъпил по същия начин.