Справедливост за Йордан Опиц

Авитохол

/ #107 Re: Несправедливост или неработеща съдебна система

2012-09-20 13:33

#1: Shefaa - Несправедливост или неработеща съдебна система

Вкарването в затвора на твореца, художника Йордан Опиц е кощунство!

Да лежиш в затвора защото си наранил, някой, криминално проявен наркоман, задържан повече от 90 пъти в полицията, и той впоследствие да е починал, от комбинацията от свръхдозата дрога и шока от нараняването, не може да бъде наречено по друг начин, освен тенденциозно.

Бащицата на българската мафия Андрей Карлович Луканов, постави началото с "демократичните закони" за бандюгите, и суровите наказания за самоотбраняващите се граждани. Тези промени, в началото на прехода- 90-те години на миналият век, доведоха до хаос в държавата, бандитизъм, който дори и днес, продължава да съществува, във видоизменена, смекчена форма, въпреки огромните усилия на ГЕРБ да се справи с този проблем. Има резултати от дейността на полицията, ДАНС, но българската Темида, не довежда нещата до справедлив завършек. Делата на така наречените братя Маргини, Делото: "Октопод" и много други. Затова са необходими, специални съдилища, прокуратури, които да работят по дадено дело, в по-кратки срокове, а не да мотаят делата с години, както правят съществуващите в момента конвенционални съдилища. Наречете ги, ако искате трибунали!

Борбата с бандитизма, изисква специални закони. Ясно е, че законите в момента са прекаленно хуманни за грабителите, насилниците и убийците. Не бива да си затваряме очите, че в страната от началото на прехода има бандитизъм, който, ту се разраства, както беше преди няколко години, когато отвличаха хора за откуп, осакатяваха, пребиваха, убиваха, ту намалява, като се трансформира в, по-прикрити форми. Трябва да бъде приет закон, според, който, собственика на на имот да има право да приведе в безпомощно състояние, и ако застраши живота му, дори да убие при неизбежна отбрана, всеки грабител и насилник. За конкретният случай, с осъденият на 5 години художник, има неясноти, около прострелването на наркомана-грабител, и последвалата негова смърт.

Нека, ръководните фактори в българската държава се намесят и да поправят тази поредна несправедливост на българската Темида, която протака делата на истинските престъпници, и сурово наказва обикновените граждани, дръзнали да се защитят със собствени сили от посегателства. 

За да бъдем, наистина правова държава трябва да има силни, мотивирани, с достатъчно големи правомощия правоохранителни органи, които да се отзовават, мигновено, и да действат ефикасно, на всеки зов за помощ от гражданите. Нека да има бързо полицейско производство, и тежки присъди, за всеки наркозависим, дръзнал да пребие, ограби, убие. Тези наказания да важат и за останалите престъпници.Тогава, насилниците и грабителите, дори убийците, ще се позамислят преди да извършат престъпление. 

А ние, българските граждани, с основание ще можем да кажем, че имаме: Силна, Правова, Българска Държава!

СВОБОДА ЗА ТВОРЕЦА ЙОРДАН ОПИЦ!