Дворът на ПМГ „Васил Друмев“ на учениците!

Quoted post


Гост

#76 Re:

2016-04-14 13:26

#75: -  

 В отговор на Иван Симеонов  и Цветелина Петкова. Сградата на тази гимназия е построена в средата та 50-те години . Западната част на двора и никога не е бил част от дворни места на къщи, просто защото такива не е имало.  Аз  съм учил там в учебните  1963 - 1967 г.  - 4 г.  Никога  западната част от двора и не е бил частна собсгтвеност. Там си имаше ограда  и беше спортна площадка с футболно, волейболно и баскетболно игрище.  Това, че част от двора е продаден на частни лица  е чиста грешка на Общината. Последващите трансформации  са също нейна грешка.

Отговори


Гост

#78 Re: Re:

2016-04-14 13:29:31

#76: - Re: Малко късно сте учил там, господине - целия район едно време беше вилата на Фердинанд и след това е "национализирана", така че доста има преди вашия строеж на училището от 50-те години на миналия век. Да не говорим, че след промените този въпрос е изрично е уреден законодателно и с акта за реституция! Намерили се защитници на нищото...

Галимир Иванов

#79 стройтелството в боровата гора под Горското над булевард България

2016-04-14 13:48:26

#76: - Re:  

 Господин Гост. Вие сте учили  девет години преди да се обособи парцела, така че информацията ви не е актуална. Това се развива още по Тодор Живково време през далечната 1974 година. Продажбата и обособяването е факт и не е грешка на никого! На този ъгал не може да се развие друго освен сграда. На 312 м2 не могат да се реализират нито игрище, нито салон,твърде малък е парцела с размери 18 на 18 метра. Съветвам ви искрено да се зарадваме заедно, че предприемача прави за негова сметка доста ремонти за рушащто се от старост училище, защото като гледам колко злобни хора има в тази петиция, никои от вас не би се бръкнал нито с лев да помогне на така любимата ви гимназия, можете само да ругаете по общинските съветници, бивши кметове и кой ли още не! До половин година като започнат стройтелството в боровата гора под Горското над булевард България, ще трябва да направим и за там петиция, предлагам да не се бавим много и да стартира от сега. Мнозина сигурно са играли като малки там на войници и им липсват тези детски моменти?Там се очертава масово застрояване с цял квартал от Блокове !!!