Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post


Гост

#1

2016-02-05 15:04

Освен научна дейност, голяма част от работата ми е свързана с експертна дейност по задачи възложени от национални и регионални институции, които са в услуга на обществото. Ползите с които допринасям като експерт са успешното изпълнение на проекти за милиони евро в които главен бенефициент е държавата. Не смятам че възнаграждение от 370.53 хляба за месец е мотивиращо за които и да е експерт. За да мога да си върша работата като специалист и аз и държавата сме инвестирали по 10 години висше образование и над 20 000 лв (само стипендии)-време и пари на вятъра???

Отговори

Г. Василева

#3 Re:

2016-02-05 18:45:52

#1: -  Здравейте! Мисля, че няма нито един от подписалите се, нито от работещите в БАН учени, който да е доволен от цифрите, които са заложени. Но все отнякъде трябва да се започне! Казано е, че намеренията ни са това да е първа стъпка, при положение че досега НЯМА никаква! Колкото до това, че използвате думите учен, експерт и специалист - мисля че е и въпрос на лични приоритети. Рядко се получава така, един учен да може хем да бъде експерт в такива проекти, хем да успява да публикува достатъчен брой добри публикации в международни списания. Да не говорим за това да обучи и остави кадри и школа след себе си. И като сте такъв експерт, бихте могли да направите много като алармирате "националните и регионални институции", че за да ползват услугите на учени-експерти, трябва да инвестират в наука! Не само със заплати на експертите, както е практиката.

 

Милена Павлова

#61 Re:

2016-02-08 07:25:52

#1: -  

 Скъпи, гост,

тук обсъждаме заплатите си в БАН. Хонорарите Ви като експерт си ги уговаряте Вие. За съжаление имам известен опит. Работата ми като експерт по задачи, за които пишете обикновено е свързана с отпуск- работата ми в ИБЕИ не е съвместима с нея. Две дини под една мишница не водят до нищо добро. 

Поздрави! М.

знаем

#139 Re:

2016-03-27 17:36:32

#1: -  

 Господине, само да не сте от онези  с многото проекти за милиони и с ПОЧТИ НУЛЕВА НАУЧНА АКТИВНОСТ. Питам, защото е правило тези, които оценяват проектите да са от нашите с почти НИКАКВИ научни показатели.

гост

#140 Re:

2016-03-27 17:43:49

#1: -  

 О, вие сте от тези с големите заплати. Интересно, ако се направи едно социологическо проучване за научните резултати от проектите, финансиращи научните изследвания, колко от тези резултати ще са научни. Научната мафия, от опита ми е ТАМ, където раздават пари. Нищо, нищо, всеки плаща накрая. Социалистите платиха, след тях мутрите, после соц. номенклатурата, станала буржоазия. Няма управление, което да управлява в името на собствената си изгода и да е останало вечно. Житейски принцип и пазарна икономика.