Новородените бебета да не бъдат отделяни от майките им в болниците.

Quoted post

Особено мнение

#97

2015-04-26 19:26

 Видях петицията във ФБ. Ще изложа моити мотиви защо не бих я подписала.

На първо място ми се губи мотивацията. Не считам, че принципни постановки следва да се извеждат от поведението на една или друга акушерка. Обратното, би следвало принципите да са ориентир и под тях да подвеждаме нечие поведение.

Неотделянето на бебето от майката звучи добре, но не съвсем. Защото се губи индивидуалният подход. Аз родих в частна клиника. Изключително доволна съм от раждането си. Денят преди раждането /вече преносвах/ ми казаха, че тоновете на бебето не са добри и имат съмнения за вътреутробно страдание. Цяла нощ не мигнах. На сутринта лекарите предизвикаха раждането, спуквайки мехура и включвайки система окситоцин. Всичко мина успешно. Донесоха ми бебето час след събуждането от упойката /за да бъда зашита/. До вечерта бях зверски изморена. Вече 36 часа без сън... В 8 часа попитах кога взимат бебетата. Отговориха ми, че ги взимали в 10. Дойдоха по-рано обаче. Аз имах отчаяна нужда от сън. А присъствието на дъщеря ми, макар и най-прекрасното и ценно нещо в живота ми, не ми даваше сили да мигна. Затова се радвам на 3-те нощи спокойствие. Успях да възстановя силите си. Знаете, че с прибирането вкъщи 5 часа на ден /общо/ са цяло щастие.

Така че..., аз бих преименувала тази петиция. Не бебетата да са с майките си, не автоматично.

А майките да имат право да избират кога и за колко дълго да са с бебетата си. Така подходът е индивидуален.

Защото майките заслужават доверие. 

Отговори


Гост

#102 Re:

2015-04-26 20:37:00

#97: Особено мнение -  

 Безсънните нощи тепърва предстоят. Само дето на следващия ден от 6 сме на работа...

Петров (изобщо тук ли ми е мястото?)

#142 Re:

2015-04-27 17:17:15

#97: Особено мнение -  

Петицията не задължава персонала да тормози майките, сега пък като им тика новородените деца в ръцете им, независимо от състоянието им след раждане? Ако нещо липсва в петицията то е процедура за защита и спазване на правата на майката. В това отношение институциите са непробиваеми, все още.