ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“

Душата ми е поляна с диви ягоди - Силвия
Гост

/ #27

2016-02-17 08:44

Г-н Златев, парите не са всичко! Те няма да Ви осигурят място в Рая, нито ще Ви гарантират, че няма да си отидете от нелечима болест или (както често става с такива като Вас) от куршум в тила. Парите, както и всичките Ви безмерни богатства, също ще останат на земята и дори да Ви успокоява фактът, че Вие един ден ще си отидете, но ще подсигурите благоденствието на фамилията си до десето коляно, то пак е спорен този въпрос. Защо ли? Ами защото парите, многото пари наготово повече разграждат, отколкото изграждат - характер, качества, човека. Минавам десет години по "Сан Стефано" и всеки път гледам любимата си къща да грохва все повече и Ви мразя от все сърце - ако я оставите и този път на произвола, за да построите поредния МОЛ в сърцето на стара София или дявол знае каква друга прогнила гад, която да Ви носи още повече милиони, клетвите ми ще Ви застигнат, защото са от все сърце. Това, разбира се, е просто образен език, аз далеч не смятам, че една клетва ще Ви застигне, но съм убедена, че действията ми спрямо Вас ще се видят на площада. 

Ако е останала поне някаква, макар и бегла човещина, проявете я! Докато тази къща не рухне, все още имате шанса да направите и Вие нещо от сърце, а не от алчност - да подарите на българите или по-точно да върнете заграбеното културно наследство, в лицето на Къщата с ягодите. Не чакайте, докато поредната тухла се разпукне по стената й, спасете я, за да кажем, ние, "обикновените" хора от все сърце, че Ви прощаваме! И не, не си мислете, че Ви мразим, защото сте богат (подобен цинизъм често се употребява от хора като Вас), мразим Ви, защото сте поредният турчин, "който вилней над бащино огнище". Благодаря Ви за вниманието! Ще се моля да осъзнаете Истината!