ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“

ПЕТИЦИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА „КЪЩАТА С ЯГОДИТЕ“ / Съобщения / Следваща стъпка / Коментари


Гост

#1

2016-02-16 10:42

Пари се печелят, история, стил и уникалност - не.
Ще е по възрожденски родолюбиво запазването на неповторима къща чрез реставрация.
Колкото и да струва в пари.
Даниела Горчева

#2

2016-02-16 11:16

Г-н Златев, 
За да притежава вкус човек и да може да оцени красотата, оставена ни от живели преди нас хора, се изискват сетива, които се пробуждат с четене, с гледане, слушане. Разбирам че мнозина като Вас забогатяха твърде бързо и поради това нямаха време да им се образува вкус.
Разбирате или не разбирате, виждате или не виждате красотата на тази уникална къща, Вие имате само два пътя:
а/ или да докажете, че сте такъв, за какъвто Ви мислят мнозина: примитив;
б/ или да ги опровергаете.

В първия случай ще погазите закона на принципа, че е "врата у поле" и ще останете в историята на България като вандал, лишил поколенията от едно архитектурно бижу.

Във втория случай, имате невероятния шанс да изненадате всички, вкл. моя милост и да похарчите част от парите си за запазване и съхранение на този шедьовър. И така да останете в историята на България не като типичен представител на своето обкръжение, а като човек, който макар и да не разбира от изкуство, все пак е проявил известен патриотизъм.

Пък кой знае, един ден може и да започнете да виждате разликата между изкуството и кича, между Къщата с ягодите и мутро-барока с нацвъкани бетонни кулички като на сметанова торта.


Гост

#3

2016-02-16 11:42

Здравейте ,надявам се господин Златев да реставрира тази великолепна архитектура !
Имаме толкова много красиви неща но не ги стопанисваме и пазим!А колко много можем да покажем за България
на идващите туристи! На всеки му се е случвало в другите държави да го заведат пред един камък, да разкажат история и за това да им платиш.Нямаме хора обаче който могат да го направят.А иначе историята ни е богата.
Поздрави!


Гост

#4

2016-02-16 12:03

Хора браво вие вършите прекрасна работа за да запазите пон още малко останалото от нашата красива родина.
Аз се гордея с вас и вашите акции винаги ще ги подкрепям.Поздрави.Mimi Marinova


Гост

#5 Re:

2016-02-16 12:07

#4: -  

 Това към Валентин Златев ли е адресирано? ;)


Гост

#6

2016-02-16 12:21

Пожелавам Ви успех в това добро начинание. Нека г-н Златев си ползва къщата със здраве, но да я съхрани в този вид за следващите поколения.
Ягодка

#7

2016-02-16 12:31

Г-н Златев,

Имате неповторимия шанс да останете в историята като г-н Златев - родолюбеца, ценителя на изкуството и българщината, като реновирате и "върнете" на цялата ни общественост едно бижу с огромна архитектурна и историческа стойност или като г-н Златев - оня, дето срути "Къщата с ягодите" - Вие избирате.

Предполагам, че не сте го закъсал с парите и няма да Ви е проблем реставрацията на къщата, но дори и така да е - кандидатствайте за помощ и финансиране от държавата, смятам че няма да Ви откажат.

Поздрави.

 

 

 

 

 


Гост

#8

2016-02-16 12:41

Извинете ме за грубия израз, но - Дреме му на Валентин Златев за нашата петиция. Съвестта ли очаквате да го загризе? За да стане това, трябва въпросната съвест да е на лице. Та той от години ни дере по три кожи ежедневно с цените на горивата и се чувства прекрасно.
Спомнете си Смирненски, "Вълкът":
"А в замъглените очи
банкерската душа звучи
с единствената своя струна от злато."

Гост

#9

2016-02-16 12:52

обръшам се към този собственик с думите, че тази къща е за аристократ , а не просто за богаташ ... Не му отива !

Гост

#10 Къщата с ягодите

2016-02-16 13:01

Надявам се, да му предадете, ча на такъв бележит човек,по му приляга да съхрани една от малкото забележителни сгради в София. Само така ще сме достойни да се борим за европейска столица на културата, а и неговото име ще е сред тези, на които не им е все едно какво ще съхраним за нашите деца.


Гост

#11

2016-02-16 13:44

Здравейте! Нека направим едно добро дело заедно и тази прекрасна къща да бъде реставрирана в автентичен вид и да остане като паметник на културата и пример за това как е изглеждала София и в миналото! Нека съхраним историята заедно!

Гост

#12

2016-02-16 14:10

Размазан на асфалта ...

Гост

#13

2016-02-16 14:12

Кога, той, подобните му, ще ни освободят от присъствието си, напускайки завинаги нашата родина, която рушат и ограбват?

Гост

#14

2016-02-16 15:33

Тази къща има душа и само човек, широко скроен, с усета и деликатността на естет, може да я почувства, и оцени, а направи ли го веднъж, ще поиска да съхрани красотата й завинаги.

Гост

#15

2016-02-16 15:34

Мадлен Младенова, заставам зад думите си.


Гост

#16

2016-02-16 16:24

   Убедена съм, че може да се печели и от красиви, здравословни, добри и полезни неща и каузи. "Къщата с ягодите" е толкова красива и известна, че няма как да не донесе много изгоди на собственика си. Да бъдеш богат и цивилизован е въпрос на добра воля. Вярвам, че собственикът може да прозре това и да се възползва от духа и красотата на този архитектурен шедьовър. Вярвам, че на никой не му е безразлично какво ще остави на наследниците си. 

 

С уважение и надежда,

Светла Антонова

  


Гост

#17

2016-02-16 16:38

Г-н Златев, направете едно добро дело като запазите и ремонтирате тази прекрасна къща в сърцето на София.

Гост

#18

2016-02-16 17:04

Аз живея в Ню Йорк. Тук американците се избиват да притежават подобна сграда заради престижността и ДОБРАТА ИНВЕСТИЦИЯ. Ако имах пари бих я купила от вас, защото нейната стойност, като част от историята на София, расте с всяка измината година. Един ден, ако решите да я продадете, ще можете да вземете цяло състояние, дори и след скъпа реставрация. Вашата къща е толкова известна, че запазвайки я, вие ще направите най-доброто БИЗНЕС РЕШЕНИЕ! Вие сте бизнесмен, действайте като такъв и един ден ако дойдете в Ню Йорк ще ми благодарите. ;)

Адриана Стоянова

Hristo

#19

2016-02-16 18:01

Г-н Златев, да ви изсъхнат ръцете и Проклет да сте, ако посегнете на тази великолепна къща! Друго нямам какво да кажа! Съжалявам, че не съм в София, да направим една жива верига, пък тогава ще видим кой кум, кой сват, кой на булката брат...

ЦК

#20

2016-02-16 18:52

Господин Златев, Не бях чувала името Ви до този момент, но бъдете уверен, че няма да го забравя вече. От Вас зависи как ще бъдете запомнен: като човека, унищожил едно от малкото красиви неща в изстрадалата наша столица, или като човека, допринесъл за запазване на надеждата, че дори и в нашата страна справедливостта, здравият разум и интелектът могат да получат своя шанс... Д-р Цветелина Кънева, дм


Гост

#21

2016-02-16 20:17

Здравейте и много Ви благодаря, че организирахте петицията. Къщата с ягодите е в душата на всеки, който може да вижда със сърцето. Това е духовно пространство. Призовавам г-н Златев, след като я реставрира, да я направи Дом на изкуствата. Да свирят в нея талантливи български музиканти - на балкона може да свири оркестърче и да се правят леки концерти през лятото, да има изложбено пространство за изобразително изкуство. Така, докосвайки се до красивата архитектура, хората ще отварят сърцата си за красивото и ще се обогатяват, а г-н Златев ще допринася за духовното издигане на нацията.
инж.Татяна Атанасова

#22

2016-02-16 20:36

Моля Ви, г-н Златев,

Не пропускайте шанса да останете в историята на града ни като един съзидател и съхранител, а не като безкултурен разрушител... Вие не сте такъв! Ще ми се да вярвам, че не сте...

Върнете блясъка и достолепието на Къщата, намерете най-добрата й функция - като място за събития, културно и бизнес средище или каквото там искате, само избягайте от схемата "спалня-баня". Добрият пример е много близо - къщата на Яблански.
И, наемете си по-добър архитект...
С уважение


Гост

#23

2016-02-16 22:05

Неповторима къща, не правете неповторими грешки с нея!
Тя има стил, класа, дух и атмосфера! Запазете ги! Нищо повече не се иска от Вас!

Драгомира

Гост

#24

2016-02-16 22:30

Г-н Златев, за вас би било по-ценно да реставрирате Къщата с ягодите, отколкото да останете с един апетитен терен в центъра на София. Ще се запишете като спасител на архитектурен паметник, от който можете да печелите и пари. Дано да проумеете това...

Фани Аронова


Гост

#25

2016-02-17 06:05

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЗЛАТЕВ, НЕКОЛКОКРАТНО ОТПРАВЯНОТО КЪМ ВАС ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЕЗПЛАТНО ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО ПРОУЧВАНЕ, ЗАСНЕМАНЕ, ОБСЛЕДВАНЕ, АНАЛИЗИРАНЕ И ИЗГОТВЯНЕ НА ПРОЕКТ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ И АДАПТАЦИЯ НА СГРАДАТА И ДВОРА НА УЛ. "САН СТЕФАНО" Nо 6 В ГР. СОФИЯ, С УЧАСТИЕТО НА ВОДЕЩИ ЕКСПЕРТИ ПО НЕДВИЖИМО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОТ БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА, ВСЕ ОЩЕ Е В СИЛА!!! ЗАПОВЯДАЙТЕ!!! ОЧАКВАМЕ ВИ!!! РАБОТАТА НИ ЩЕ БЪДЕ ВЪВ ВАША ПОЛЗА!!!
(Изобщо не вярваме, че толкова не желаете да разсъждавате в своя полза - всеки друг ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ВАШИЯ РАНГ отдавна би преценил и БИ БИЛ УВЕРЕН колко В ПЪТИ ПО-ДОХОДОНОСНА би била една реставрирана по всички правила стара сграда - паметник на културата, с умело внедрени съвременни функции, отколкото след т.нар. преизграждане - фалш и бутафория... Помислете само за миг, уважаеми г-н Златев - ВСИЧКИ И ВЪВ ВСИЧКО ТЪРСЯТ И ЦЕНЯТ ИСТИНСКОТО, а не фалшивото!!! Включително и Вие, уважаеми г-н Златев!!! Проучете внимателно подбудите на Вашите съветници за разрушаването на това УНИКАЛНО АРХИТЕКТУРНО БИЖУ и ще се уверите, че са насочени НЕ КЪМ ВАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, а към техните!!! Проверете всичко и всички, преценете и решете сам!!! Не позволявайте да Ви заблуждават!!!)
ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ПРОСВЕТЛЕНИЕ!!!

п.п. В случай че тези думи достигнат до Вас и Ви подтикнат да ни се обадите, моля да се свържете с нас тук, чрез петицията, за да бъдат информирани всички, които не са равнодушни към културните ценности.




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...