Не на премахването на Информатиката и ИТ в средното образование


Гост

/ #2

2015-11-03 20:58

ДО:
МОН (МИНИСТЕРСТВО НА ОЛИГОФРЕНИТЕ И НЕУКИТЕ)
КОПИЕ ДО:
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ

Уважаеми дами, господа, и всички олигомайфренди,
Аз като млад даскал от провинцията, искам да попитам въз основа на какво се намаляват часовете по Информатика и ИТ, след като навсякъде се търсят компютърно грамотнони хора?! Никъде в обявите за работа не те питат дали говориш Български език, дали знаеш през коя година е създадена Бългаската държава и други такива, а дали (и какви) компютърни умения има, кандидатът за заявената позиция!
Това, че ДОИ (дано от МОН, разбират за това понятие) по Информатика и ИТ, не отговарят на съвременните изисквания на бизнес средата и учениците ... не е проблем на учителите, а на МОН. Информатиката и ИТ навлизат все повече в съвременният живот (било то таблети или мобилни телефони) и да се отрежат часовете, за сметка на някакви (неприложими в днешно вереме) предмети е просто НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Нека да не забравяме, че в днешно време ИТ технологиите са на първо място, независимо от това дали даден чиновник, няма „хал хабер от тея керемиди“ и трябва да „смачка“ тези часове, за сметка на тези по „негово усмотрение“.
Дами и господа от МОН, родени преди 80-те години, моля, вразумете се! В ерата на компютърните технологии, в името на Майка България ... вразумете се! Това, че Вие не сте компютърно грамотни, не осакатявайте децата си!

ОТ: Един „прост“ даскал, който има мнение!