Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Re:
От класа на дъщеря ми няколко деца на изпита след 7 клас изкараха оценки от 3.50 до 4. Отличните оценки бяха само 6-7 (това в МГ). Това се знае и в РИО, и в МОМН. Резултати от НВО, олимпиади, състезания – няма нищо скрито и е илюзия да си мислите, че в МОМН не са запознати с успехите или проблемите на която и да е МГ. Може би наистина има причина за тези промени и тя е належаща. Там знаят неща, които вие няма как да знаете. Изхождате единствено от вашата МГ.
Re: Re: Не на петицията!
Медали от международни олимпиади са печелени много преди да се въведе прием от 5-ти клас в МГ. Тогава?
Има толкова умни деца,които изучават засилено математиката от ранна детска възраст,не убивайте желанието им и не омаловажавайте труда им!
Re: Re: Re: Re:
Аз съм завършила СМГ и от моя клас нямаше човек , който да не си изкара изпитите и да не влезе това което иска. Ок, сигурна съм че има и такива случаи, като описаният от вас, но това по-скоро се отнася за конкретно МГ и конкретен учител. От колегите ми в университета най-изявените и успешните бяха бивши възпитаници на различни МГ в стараната и много от тях дължат успехите си именно на тези паралелки.
ТРЯБВА ДА СПАСИМ НАШИТЕ ДЕЦА, СПАСЯВАЙКИ ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ!
Да, бе!
Re:
Да бе, да. Виж в СМГ (за там имам впечатления) как един учител хваща децата в 5 клас и ги води до 12 клас. И как децата си харесват учителите. Сигурно защото не могат да преподават.
Re: Re: Re: Не на петицията!
#329: - Re: Re: Не на петицията!
Печелени са. Но сега се печелят повече. А и не забравяй, че другите държави се развиват, не стоят на едно място. И ако ние се върнем към миналото, защото някога е можело така и така, ще си останем само със спомените за медали.
Re: Някой, завършил МГ
Математическите гимназии са се доказали във времето с успеваемоста на своите възпитаници. В цял свят буди респект назоваването на СМГ, ОМГ и останалите. Много златни медали са извоювали учениците от тези гимназии. В тях се събират талантлити и ученолюбиви деца, защото предварително се знае, че там изискванията са по-високи и това не е милва.
И сега някой иска да отчупи едно парче ....някой, който си тежи на местото.....ама с килограмите! Пък ако става дума за пари, кажете колко, да ги съберем и да оставите образованието на мира!
Не само в България.Не позволявайте с лека ръка да се унищожават, безценни стойности постигнати в нашата иначе бедна и ЖАЛКА държава!Стойности, които могат да дават надежда и устрем за поколения българи напред.
Re:
Ами кой пречи на децата ви да се развиват в областта на математиката – пак ще се развиват, но от 1-ви клас, което е още по-добре. Най-малко няма да се дават излишни средства за курсове и частни уроци.
Re: Re:
Ами кой пречи на децата ви да се развиват в областта на математиката – пак ще се развиват, но от 1-ви клас, което е още по-добре. Най-малко няма да се дават излишни средства за курсове и частни уроци.#346: - Re:
Пълни глупости.Не съм платил и ЕДНА СТОТИНКА за математически курсове, и детето ми е в СМГ.След четвърти клас. Показа добър резултат на приемния изпит и влезе.Не зная дали има талант за математиката, но какво по-хубаво да разбера това, от доказани специалисти, в доказано, най-добрата среда.Вие така ли действате, частни уроци и курсове?
Re: Re:
Ами те и в СМГ ги наричат зубъри, само че зад гърба им. Наричат така обаче само тези, които са лишени от каквото и да било възпитание и скромността им е напълно чужда – разнасят грамоти и се хвалят, досаждат на съучениците си непрекъснато с въпроси за това как се решава дадена задача, говорят зад гърба им, че те са слаби по математика и на всички състезания ще ги размажат, движат се със самочувствието, че едва ли не са носители на Фийлдсов медал. И се стига до там, че дори и да победят на някое състезание, никой не им честити победата – не от завист, а именно поради изброените причини. А в СМГ всички деца са талантливи и подобно поведение е наистина неуместно – скромните таланти всеки ги уважава и поздравява за успехите им.
Талантливи деца има във всяко едно училище – ОУ, СОУ... Погледнете допуснатите до националните кръгове на олимпиадите седмокласници. Миналата година от 18 деца от 7 клас, допуснати до нац. кръг на олимпиадата по физика, 9 са ученици от ОУ и СОУ. По история от 18 деца само 4 са ученици в МГ. По биология няма нито един представител от МГ (всичко това се отнася за 7-клас). Давам примери за 7-ми клас, тъй като тук нееднократно се писа, че в ОУ и СОУ до 7-ми клас учат едва ли не само олигофрени. Това е обидно не само за децата, но и за родителите им.
Re: Re: Някой
А на вас с какво ви пречат тези гимназии и приема в тях? Какво ще се промени за вас в зависимост дали ги има или не? Защо сте против-"щот' така!" или имате и друга причина?
И конкретно на въпроса ви, кой пречи:-Вие и такива като вас с не аргументирани драсканици!
Re: Re: Re:
Браво на детето Ви, но то е едно добро изключение. Вижте на сайта на СМГ колко курсове се провеждат. Има случаи на деца, посещавали и курсовете, и частни уроци, а след 4-ти клас не успявят да влязат в СМГ. Прочетете каква истерия е преди изпита и след него – невероятен стрес за децата на родители с болни амбиции, решили, че децата им са "генийчета" и ако не влязат в СМГ ще настъпи края на света.
| This discussion has been closed. |