Против закон за брокерите на недвижими имоти, съставен от НСНИ
Свържете се с автора на петицията
Считам че петицията е напълно правомерна и съм съгласен с всичко изложено във нея.
Необходимо да вметна че съм прочел предложеният от НСНИ закон за брокерите на недвижими имоти и съм констатирал същите нередности описани в настоящата петиция.
ПРИЗИВ
Колеги, много е важно информацията в Петицията да бъде вписана точно, без пропуски. В противен случай, гласовете без точни данни, фирма, Булстат или анонимни НЯМА да се приемат и зачетат.
Аплодирам всички които застават зад тази Петиция.
Много е важно, да се защитат правата на брокерите, както задължения трябва да се регламентират и правата на брокера. Професията ни никак не е лесна, ако не сме защитени, трудът ни отива на вятъра. Процента от продажбите да бъде точно регламентиран, едни колеги работят на 2%,2.5%,3%, а има колеги които работят на 1%,1.5%. Защо???? Не малко труд влагаме в една сделка. На нас никой не ни прави отстъпка в нищо.
Има ли услуга, която не се заплаща на действителната цена? А кой в парламента работи без заплата??? Пожелавам успех на всички колеги Снежана Иванова-Агенция Casa Blanca
Колеги, не бъдете безучастни!
Включете се най-отговорно в подписката за да не се гаврят с вас и да не работите "под прикритие"!
Абсолютно не съм съгласен хората от едно частно сдужение като НСНИ да се опитват да застанат на върха на бранша ни.Нека нещата следват демократичният подход. Нека нещата да се обсъдят на по-широка основа и то от управителите или собствениците на фирмите за недвижими имоти. Според мен трябва да се иска тяхното мнение, защото в края на краищата именно те ще трябва да плащат на своите подчинени и правилата трябва да са кристално ясни.
Re:
Като чета такива коментари, се чудя-защо развалихме хубавия социализъм. Там всичко ни беше регламентирано. А и на всяка стока имаше цена. Живот като в журнал, не мислиш за нищо. Всичко е с регламент.
Сега ще ви защитят със закон от НСНИ, споко!
Re: Да сложим справедливи законови темели за нашата дейност
Здравейте господин Зарков,
напълно споделям разбирането Ви, че е дошъл момента за ОБЕДИНЕНИЕ и консолидиране на гилдията в защита на интересите на брокери и на клиенти. Считам, че РЕАЛНАТА ЗАЩИТА е постижима чрез ДЪРЖАВНА РЕГУЛАЦИЯ, а не чрез браншова такава. Съображенията затова са подробно изложени в Петицията, основното от което е пресичане на нелоялната конкуренция и произтичащите от нея евентуални негативни последици за брокери и за клиенти. И колкото повече разсъждавам, толкова повече се убеждавам, че дейността на брокерите би трябвало да урежда от Специален закон, като създаването и поддръжка на Регистър на брокерите се осъществява от независим държавен орган (напр.АВ); контролът - от съдилищата по реда на ГПК, а не от Комисия по професионална етика, състояща се от брокери - конкуренти, членове на частна Камара; квалификацията и последващите обучения на брокерите - от лицензирани от държавата Центрове за професионално обучение по реда на Закона за професионалното образование и обучение и Закона за народната просвета. Поздрави
Нека да се обединим
ЦВЕТАНОВА
ЗОРНИЦА 72 ЕООД
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМЕ ПЕТИЦИЯТА.ЦЕЛТА Е ЯСНА-ДА МОНОПОЛИЗИРАТ ПАЗАРА.НАПЪЛНО
СЪМ СЪГЛАСНА С КОЛЕГАТА,КОЙТО Е НАПИСАЛ ПО-НАГОРЕ,ЧЕ ТОЧНО ТЕХНИТЕ ОБЯВИ В
ИМОТ.БГ И В ДРУГИТЕ САЙТОВЕ СА АБСОЛЮТНО НЕКОРЕКТНИ И ПОДВЕЖДАЩИ.ТЪЙ КАТО
НИЕ РЕДОВНО СПОРИМ С ТАКИВА КОЛЕГИ ПО-ТОЗИ ВЪПРОС,КАК ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВЯВАТ
ИМОТИТЕ,ЗА ДА НЕ СА ПОДВЕЖДАЩИ,ДАЖЕ ПОЛУЧИХМЕ ЗАПЛАХИ ОТ КОЛЕГА,КОЙТО СЕ
ПРЕДСТАВЯ КАТО БРОКЕР ОТ "АДРЕС"
Закон за брокери на недвижими имоти
за малки/в повечето случаи семейни/фирми
Не може изкуствено да се създава среда