Открито писмо до г-н Премиера по важен национален въпрос
Свържете се с автора на петицията
Обществото прави всичко възможно да демотивира учениците: лесни забавления, агресивна реклама, липса на перспектива, липса на мъжки авторитет в училище.
Безкрайното количество справки и бумаги за класните ръководители, вечното бързане и чувството, че не съм свършила допълнителните си задължения, липсата на свобода в часа ми относно това какъв и колко материал да дам на учениците, с които работя, не могат да мотивират и мен да давам това, на което съм способна, още повече, че ми се налага да работя допълнително.
За капак идват и родители, с които понякога трудно намираме език за общуване.
Време е да се променяме - и учители, и родители, защото нашите деца ще създават държавата, в която ще живеят нашите внуци.
#8: - Само че за тези 70 години България стана втора по интелект в света и някои западни държави въведоха българската образователна система, като най-добрата в света според американско изследване.И съвсем не плача за времето на комунизма.Просто 39 години учих българските деца.
възпитание (съвестно,тактично С ПОДХОД)--> знания,интерес,саморазвиване--> самочувствие--> родолюбие,САМОсъзнание--> потребител с родно самосъзнание--> икономика--> БЪЛГАРСКА икономика--> избор на български продукт на пазара--> български фирми--> икономически подем и развитие--> инфраструктура--> плодовито общество--> култура--> родно съзнание--> единство.....НЕ Е ТРУДНО ! НУЖДНО Е САМО ДОБРО ЖЕЛАНИЕ И ТОВА Е (ЖЕЛАЕШ нещо, привличаш го)! МОЛЯ, ГОСПОДАТА ВИСШЕСТВОЯЩИ, НЕ СЛАГАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТЕЖЕСТИ НА СОБСВЕНАТА СИ СЪВЕСТ, ПОМАГАЙТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО ПО ВЕРИЖЕН ПЪТ! СРЕДСТВА ИМА, ИНТЕРЕС ЛИПСВА, ЕДНО ПРОСТИЧНО НЕЩО СЕ ИСКА - ЖЕЛАНИЕ !
Поздравления за изказаното мнение и смелостта на колегата! За съжаление винаги сме били подценявани и много ще се учудя, ако някой ни обърне внимание и нещо се промени в положителен смисъл за нас! В началото на прехода се носеше една сентенция, че :"Държава в която заплатите на полицаите са по-високи от тези на учителите, нещо не е наред"! Това беше признак за тоталитарна държава... Нещо да се е променило?!...
А като имате предвид, че премиера е бивш полицай, на кого ще повиши заплатите...?!
работят, защото иначе пенсия няма , а няма ли пенсия как се ощелява? То щото пък и с мижавата заплата се оцелява, ама поне стигат за хляб , мляко и още нещо.
Средни доходи (към 2008 г.) на някои професии в САЩ
Пожарникар = 3935$ месечно, 47270$ годишно
Учител = 4462$ месечно, 53550$ годишно
Полицай = 4598$ месечно, 55180$ годишно
Лекар = 14045$ месечно, 168550$ годишно
Лично мен ме порази изключително тънката разлика в доходите на полицая и учителя.
Та нали Щатите били полицейска държава?!
Като са такава, дали съотношението "полиция-население" е такова като в демократична България (която хрантути над 50,000 пазители на реда)? И дали на средния доход от 1500 лева на полицейска фуражка отговаря среден доход от примерно 1300 лева на изпосталял български учител?
Коя от двете държави е полицейска? (Риторичен въпрос...)
Re: Петров Игнат
Засрамете се!
4-5 часа са само в класната стая; а преди, а след?
Училището не е бакалница, а ковачница - работи се в условия, по-тежки от тези на подземните труженици.
Или не знаете, че мозъчната дейност изисква неколкократно повече енергия, отколкото която и да е друга част на организма - при това безапелационно и безкомпромисно?
Защо, според Вас, мнозинството ученици просто недолюбват (да не кажа - ненавиждат) училището, предпочитат тежкия физически труд пред учението?
Точно по тази причина: защото учението е най-тежкият, най-изморителният, най-изтощителният труд!
Трудът на преподавателя - още повече.
ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
Петиция против правителството на ГЕРБ
http://www.peticiq.com/gordpz
Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
Да караш човек над 60 год. да работи в детска градина, ясли, начално и предучилищно образование е пълна подигравка с хората и децата.Учителите се пенсионират на 55 - 58 год и след това могат да работят, ако решат, на половин ден, по 2 или 3 дни на седмица, летните месеци и др. Така беше преди 25 год и хората бяха доволни - родители, учители и деца. Когато учителите са над определена възраст или само жени не е добре и за децата. Правителството не прави нищо, защото една от целите му е да разбие образованието и унищожи хората, които работят в тази сфера. По делата им ще ги познаете....
| This discussion has been closed. |