Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив
Свържете се с автора на петицията
Re: Re: Жертви на...
Абсолютна глупост е тази инициатива.........къде дремахте 23 години.., ся се сетихте,когато се вижда, че хората тогава в оня мрачен строй живееха мн по-добре от сега
Re: Re: Re: Жертви на...
#102: Даная - Re: Re: Жертви на...
Всеки отговаря за себе си. Аз няма как да съм го направил тогава, защото съм на 24 години. Преди 23 години съм бил на 1. Така, че недейте да говорите общи приказки, а се замислете за същината на нещата. Всички задавате еднотипен въпрос. На този въпрос съм отговорил по-горе. Вие ако ще си играете на развален телефон и ще питате едно и също всеки път, аз няма да отговарям едно и също всеки път. Явно на такива като вас не ви е писано да бъдете свободни този живот. Няма да ви карам насила, но поне не пречете на другите, които искат.
Да!
Re: Да!
т.е. да разбирам, че ако си убил човек по време на социализма(комунистическия режим) и си осъден на смърт(според тогавашния НК) или на доживотен затвор(т.е. пострадал си) трябва да бъдеш обявен за невинна жертва само защото си извършил престъплението през този период ,така ли???
Re: Re: Да!
Все още се опитвам да разбера дали сте малоумни или се правите на малоумни, но май е първото. За всеки един от случаите в Пловдив има история, документи, защо са задържани, защо са измъчвани и защо са убити. И това не е защото са убийци. Ако освен да плещите глупости по форумите си бяхте направили труда и да прочетете информацията в подписката и да кликнете на един линк, можеше да видите повече информация... Но не, промитите мозъци трудно се лекуват...
Re:
Ами какво да ви кажа Василев... Моят дядо пък е бил от другите. Бил е в Белене, защото баща му е бил търговец на мебели. За комунистите като дядо ви, най-голяма заплаха са били СПОСОБНИТЕ хора, защото именно те се издигат над другите в реалния живот, който такива като дядо ви мрази. Прочее, за такива като дядо ви има една сурия паметници, построени през комунизма, а за такива като моя дядо, почти няма.
Re: Re:
Сега какъв е бил моят или вашият дядо...всеки и вашият и моят си е имал своите кривички и добродетели.М/у другото родителите на дядо ми са имали шивашка работилница и мелница в Сливен и не са били бедни за ония години в никакъв случай.Така че не правете прибързани заключения кои са неспособни и кои не!Но просто той дядо ми Васил е бил с такива убеждения, през 1942 г. излиза в балкана ,където е и убит от жандармерията в началото на 1944 г.А м/у другото след 9-ти бизнеса им е отнет в полза на държавата,но това е др.тема.
Така че защо не вземем да направим един паметник на помирението и да престанем да се делим на фашисти и комунисти.какво мислите по въпроса?
Да се създаде мемориален комплекс на всички пострадали от т.н. "комунизъм" и неговата мимикрилала форма социализма.
искаме мемориал на жертвите след комунизма, те са много повече и справедлив съд за разпродалите Бълг
какво искаме ли?
Re:
Другарьо Теньо,
Интересно, когато стане въпрос за жертви на комунизма, защо комунистите изкарвате от торбата Костов или Филип Димитров. Те са всичко друго, но не и жертви на комунизма. Костов дори е бил доста издигнат в БКП по време на комунизма. Той е комунистически продукт. Истинските жертви не успяха в последствие да вземат управлението, а го взеха такива комунистически продукти като Костов... Това е истината. Повърхностно разсъждавате вие, а не аз, защото вие приемате Костов за СДСар и жертва на комунизма едва ли не, а това е нелепо...
Re: Re:
а кои са истинските жертви тогава...избройте ги, ако въобще е имало такива, защото повечето са си били чисти престъпници.А и през комунизма се изградиха две Българии!!!
Петиция против правителството на ГЕРБ
http://www.peticiq.com/gordpz
Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!
Re: паметник на убийци
#9: ultras_cska - паметник на убийци
Така си е. А няма ли да направим паметник на жертвите на "демокрацията"? Май ще са повече!
Re: какво искаме ли?
#114: Мариика - какво искаме ли?
Браво, Марийке! Само истини, затова не им са удобни!
Re: Re: Re: Жертви на...
#102: Даная - Re: Re: Жертви на...
Браво, Даная! Верно е.
Re:
Добре тръгна тая петиция, че да се види истината. Да се разбере, че не всички са доволни от "новото време".Доволни са тия, дето се накрадоха, щото това чакаха и за това се бориха. Е, и някои от по-младите, дето не са живяли тогава и нямат база за сравнение. Но и те вече се ориентират и почнаха да ни вярват.
| This discussion has been closed. |
Re: Жертви на...
#4: Биохимик -
СДС бяха на власт и какво направиха ? Включиха се активно в разграбването на народното имущество чрез приватизацията на важни за страната отрасли. Не разградиха ченгесарската пасмина,Нагушиха се яко и загубиха доверието на народа.