Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив


Гост

#1

2012-08-18 22:17

Коментара за петицията е излишен , щото или е подкрепяш или не ! А мемориално място за жертвите на тази сатанинска секта наречената комунисти и болшевики отдавна трябваше да има ! Обаче по-важно е сред техните наследници и последователи , каквито са и ГЕРБ-другарите да има покаяние и смирение ! И да поискат прошка ! Но това явно не им е присъщо . За разлика от лицемерието , щото ако се стигне до създаването на мемориала те ще са първите които ще се опитат да си препишат това богоугодно дело ! Но ней се , няма значение . Важното е да се случи !

Anonymous

#2 Re:

2012-08-18 22:20

#1: -

Както сам казвате, важното е да се случи. Нека да направим така, че да принудим комунистите в ГЕРБ и всички други псевдопартии да не останат с друга възможност, но да подкрепят инициативата от немай къде...


Гост

#3 Re:

2012-08-19 11:05

#1: -  

 Пребройте и жертвите на офицерите от Царска България! Вижте,коклко деца и старци са избити,колко мъже и жени българи,защото не са били съгласни с властта,да минат на страната на Хитлер! Пък после питайте,защо са осъдени от Народен съд!

Биохимик

#4

2012-08-19 13:03

"Подписах". Съгласен съм, че трябва сега да има място за почит там, където тогава са нарушавани човешки свободи!

Но освен това същите тези, които едно време са убивали "в името на равенството и безкласовото общество", сега след

източените суми от външната търговия, червените куфарчета в подземията на БНБ, "кредитите"-подаръци от ДСК и БНБ за частните им банки, уредените приватизационни конкурси, заменките на земи, дългогодишните кражби на ДДС, източванията на европейските фондове,...,

та същите тези "борци срещу капитализма", номенклатурчици и доносници на държавната сигурност, които едно време са опандизвали за най-малката частна инициатива,

сега с ВАЩЕ пари са НАЙ-ЕДРИ капиталисти, национално-отговорни и "отрудени" бизнесмени, евроатлантисти, та и "демократи".

Защо никой не търси откраднатите от тях пари?

Сега даже, с одобрението на лумпените, са си сложили пазвантина на Живков за мин.-пред.

Та... от ТЕХНИТЕ общинари, ГЕРБаджии, забоядисани разни там комунисти, кариеристи, С ?!БЛАГОВОЛЕНИЕТО?! ИМ да се искат няколко стаички?! Що за унижение?!

И защо общината не извади пари и да ПЛАТИ, както плаща да е осветен альошката?! Защо да плащат репресирани или германци?

И въобще..., като са ви откраднали милионите спестявания, предприятията,... и продължават да крадат,

с едни мазета ли ще възстановите у хората и у вас чувството за правда?
Биохимик

#5 Re: Re:

2012-08-19 13:20

#3: - Re:

 

Сатрапи е имало и преди червените, господине!

Това никой не го е отрекъл в тази подписка. Но ето няколко въпроса към вас.

1. Това, че при монархическата диктатура е имало репресии и убийци, дава ли правото те да бъдат убити по същия начин от следващите сатрапи?

2. САМО убийци ли са били убивани и затваряни преди и след вашия "Народен съд"? САМО убийци ли сте пращали в лагерите? Или покрай убийците сте пращали и просто ваши противници или просто НЕВИННИ хора?

3. Не са ли били ваще комунисти по някое време съюзници на нацистите? Имало ли е пакт на 23.08.1939? След този пакт каква е била позицията на ваще "антифашисти" спрямо убийците?

4. От БЗНС, от социалдемократите и много хора от другите партии, които са избити след вашия преврат, КАКВО общо са имали с нацистите и с властта в монархията?

Отговорете и тогава легитимирайте вашия "Народен съд".

синия шаман

#6

2012-08-19 13:54

БИОХИМИК-С ТВОИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ ПО ГОРЕ СЪМ ПОВЕЧЕ ОТ СЪГЛАСЕН-за това и работим-Виж групите ,,ДВИЖЕНИЕСДС,, И НАЙ ВЕЧЕ,, КАУЗАТА И ХАРТАТА ЗА ДЕЙСТВИЕ ,,КОЯТО СМЕ ПРИЕЛИ-ЩЕ ВИДИШ ТОЧНО ТВОИТЕ ДУМИ И КАК ЩЕ КТАНЕ ТОВА КОЕТО ПИТАШ.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#7 Движение СДС - Възраждане

2012-08-19 19:00

Моля, обърнете внимание на Движение СДС Възраждане и Хартата му за действие. В описанието на петицията има линк към фейсбук група на движението.

Гост

#8

2012-08-19 19:36

комунизма не ми харесва
ultras_cska

#9 паметник на убийци

2012-08-19 21:24

На жертвите??? на тия дето са давали по 50 хил. за партизански глави? на тия дето са палили къщи? на тия дето са удушили Гео Милев със жица,а след тва са го изгорили най-"демократично" в пещта на Лъвов мост??? на тия,които са разстреляли Вапцаров??? ... след всичко това искам да попитам организаторите на инициативата на какъв наркотик са?
Биохимик

#10

2012-08-19 23:22

Не вярвам на никакви сДС-та.

Аз съм на 21 години, но не може да ме заблудите. Чел съм немалко и за вашето време.

Та нали, ако сте имали желание при това мнозинство във всички власти, ако не бяхте и вие сателитна на БКП-то организация, вътре бъкана с ченгета и комунисти,

са щели да бъдат отворени всички досиета, лустрация е щяло да има, кредитните милионери и крадците от ДСК и БНБ щяха да са върнали заграбеното, "Р"МД-та и подаръци е нямало да има?!

Нямаше да се пишете за "десни", защото бившите комунисти след кражбите си са вече чорбаджии и имат интерес да има плосък данък с ниска ставка. Ако сте "десни", то кои са "левите"?!! БСП-то ли? С разни Герговци, Манджуковци, милионери, да ви имам и социалдемокрацията, да ви имам!

Пък и сДС-то ви и ДСб-то ви в парламента ДРУЖНО гласуваха 2009 ЗА ЖИВКОВИЯ ВАРДЯНИН, СИКаджия, бизнеспартньор на ТИМ, също комунист, мутра, криминален...

К'во пра'им? Сега нова кръпка ли има на фалшивата опозиция? Нови "опозиционери"? Та движения, та възраждания...
________________________________
"всички членове на групите ДВИЖЕНИЕ СДС които не са членове на СДС-ПАРТИЯ да станат такива до Нова година и работят за синята идея абривиатурата СДС благоденствие на хората иМАЙКА БЪЛГАРИЯ."

"ПО МЕСТА ЗАПАЗВАМЕ СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ КАТО СДС-ДВИЖЕНИЕ и задължително правим коалиционно споразумение със СДС-ПАРТИЯ за СДС-ВЪЗРАЖДАНЕ"
________________________________
НЕ МЕРСИ!

пп: до ЦСКАря

ЦСКАрю, виж коментара номер 5
демократ

#11

2012-08-20 02:15

Ни знам за каква заблуда говорите. Има си документите и доказателствата. Недейте да се поддавате на комунистическата пропаганда. Това са си били жертви и това е точната дума.
Просто човек

#12 просто човек

2012-08-20 02:21

Направо съм отвратена. За първи път да се намери някой, който да направи нещо от чист идеализъм и от желание да се покаже историята без манипулации, и все ще се намери някой въшльо, който да оплюе и това Богоугодно дело...
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#13 До Биохимик

2012-08-20 02:34

Уважаеми Биохимик, нормално е да не вярвате на никакви СДСта. Вероятно, ако нашето движение беше кръстено по друг начин, щяхте да вярвате много повече. Човешката психика е доста сложно нещо. Народът предпочита да вярва на нещо тотално непознато, което може да се окаже по-лошо от познатото, но не и на познатото, което може да е лошо, но пак е по-добро от други по-нови неща, като партийте на царя и ГЕРБ, например.
Движение СДС - Възраждане е съставено от идеалисти, повечето от които са напуснали партия СДС, бидейки отвратени от нея, повече и от вас самият. Но движението съдържа СДС, защото за нас това е трибуквието на Надеждата, на Желанието за Демокрация, Обновление, Промяна и властването на Истината и моралната законност: както е било и преди 20 години, преди разни службогонци да употребят Идеята за лични цели. Въпреки тях, обаче, Идеалистите са още тук и с пламък в сърцето ще отстояват гражданската си позиция. Пак повтарям: ако има някой отвратен от действията на самозабравилите се в партия СДС, то това сме именно ние, защото за нас СДС е трагична любов... Може да видите във фейсбук различни наши дискусии с партийци. Самият аз съм си спечелил "лоша слава" в партията като човек, който "все ги плюе". Но аз плюя конкретни за мен службогонци, но не и Синята идея, която в Движението дефинираме с нашата Харта за действие. Заповядайте в нашите фейсбук групи и я прочетете. В нея има тотална смяна на държавното управление, както и на вътрешнопартийното с т. нар. "четерислойно сито" за всички на изборни постове, което включва: 1. предварителни избори, 2. лустрация, 3. слой на компетентностите, 4. отзоваване. Повече подробности бихте намерили в самата Харта за действие. Не е тук и времето и мястото да ги коментирам, защото тя включва много неща в много сфери на живота, но най-главното е че въвежда Пряка демокрация и поставя гражданите в позицията в която трябва да са: шефове на избраните.

И последно да кажа: ако не ви се занимава с нас: оставете ни, но делото за музея на жертвите на бесовския комунистически режим е Богоугодно дело и то заслужава подкрепа, защото историята ни вече е тотално преиначена и наш дълг е да казваме на хората Истината, дори и с цената на личния си комфорт. Самият аз съм инженер програмист с добри доходи и ако мислих само за пари, изобщо нямаше да ме видите тук да се занимавам с това, но освен всичко друго имам и Душа...

Биохимик

#14

2012-08-20 09:34

До господина Пашев,

подкрепям ви напълно за тази инициатива.

Не смятам, че е Богоугодно дело, защото предполагам, че не съществуват каквито и да е божества и не съм християнин.
Но съм убеден, че е хуманно дело, и ви подкрепям.

Друг е въпросът, че сДС е имала ГОДИНИ НАРЕД мнозинства в общината и такива мемориални места е можело много преди това да се реализират, нали така?

Вашият опит за някакви реформи на СДС, ако е съпътстван с ДЕЛА, ще наблюдавам, но много трудно ще гласувам за когото и да било. Камо ли да се записвам член и прочие.

Има едно много характерно поведение за досегашната фалшива опозиция.

То се характеризира с ПОЛУистини и с ПОЛУдействия.

Защото, ако има истини и действия, опозицията няма да е удобна на бившите червени дерибеи.
А ако има лъжи и бездействия, опозицията няма да залъже противниците на дерибеите.

Тъй че на ПОЛУистини и ПОЛУдействия, сме се наслушали и нагледали.

Фалшивите опозиционери, вече поостарели, на двайсетина години от смъртта, се озъртат НАПРАЗНО назад във времето с надежда да ги признаят следващите поколения заради нещо постигнато,

за "реформатори", за "демократи", "бутнали (те?) тоталитарния режим".

Някои ги гризе съвестта сигурно. И ще пробват ТЕПЪРВА, на стари години, "да се поправят".

Други все така са запазили връзката си с тия, които ги позлатиха. И не ги гложди никаква съвест.

Трудно ще ги реформирате и махнете.

Ако имаше една социал-либерална партия, ама не като БСП-то имитация,

като немските социалдемократи или зелени,

да защитават мъничкия собственик, малкия бизнес, работника, наемника, бедния студент, инвалида, майката,..., с висок данък за едрия капитал,

и да нямаха НИЩО общо с диктатурата преди 1989 и да я осъждат,

е... тогава можеше да се запиша при тях или да ги поддържам.

Със СДС-то успех, но ако сте наистина идеалист, ... там идеалистите май ги избутват настрана.

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#15 До Биохимика,

2012-08-20 10:22

Аз съм християнин, католик, и в действията си се ръководя от вярата, доколкото ми позволяват възможностите.
Да, СДС имаше години наред мнозинства от интересчии в общината. Едно от тях хариза панаира на другаря Гергов. За това нещо дори и не благоволиха да се извинят на хората.
Ние ще се опитаме да върнем СДС на който наистина принадлежи: на идеалистите, на мечтателите, на десния избирател. СДС ще стане истинска дясноконсервативна партия, в която властват избирателите и Синята идея и това е въпрос на време. Ако не сега, след 50-100 години все ще стане. В най-лошия случай СДС ще умре и после ще се възроди от пепелта като птица феникс, защото интересчиите и измамниците идват и си отиват, но Синята идея остава.
Не се записвайте в партия СДС, но елате в движението, където има искрени идеалисти като Христо Марков, Иван Искрев и много други, които са и ще бъдат трън в очите на оялите се лобита в партията. Ние ги наблюдаваме, чакаме да допуснат фатална грешка, която да ни позволи да ги изритаме от Синята партия веднъж завинаги и да въведем пряка демокрация в нея.
Вие сам избирате какъв да сте, но ако бяхте вярващ, щяхте да приемете случващото се доста по-лесно и да знаете, че доброто побеждава винаги. Въпросът е КОГА. Можем евентуално да ускорим процеса, но дори и нас да ни нямаше, щеше да има други и доброто пак ще се случи. Да му мислят интересчиите и лобистите, които са обречени на провал.
един българин

#16 пародия на СДС, БКП, БСП, НДСВ, ДПС и всятк друга партийна измет

2012-08-21 09:23

Жертвите от 1990г. до сега са много повече-невинни жертви, които никой от височайщата синя, жълта, червена и зелна плитическа мутра не познават!!! Това, което ще правите е пълна пародия-жертви от комунизма, ами жертвите от Вашето синьо управление е много много повече-повече от един милион болни хора, пенсионери, деца и родилки загинаха в резултат от Костовските и аланкостовските ви шашми(червени, сини, зелени и жълти боклуци се обединихте, за да нагушите народни пари и да унищожите устоите и историята на България. Помогнахте на мафиоти и мутри, и ислямисти да подкопаят основите на България, за да се oбогатите Вашите жалки душички и да си обезпечите скъпите ви дечица. От 1944г. до днес и комунисти и всяккави други политически отрепки грабят та грабят, и убиват та убиват...и предават България на Великите кръвожадни държави!!! Ако бяхте истински българи нямаше да позволите такова поголовно убиване по всякакъв начин на възрастни хора, деца и жени, както и да избягат повече от няколко милиона сънародници в чужбина. Но вие и това го планирахте иззедници....за пари!!!! Жертвите от комунизма са подлъгани от овцедушното ви лицемерно жалко съществуване!!! Паметници !!! Фанфари!!! Пародии!!!
демократ

#17 До Един Българин

2012-08-21 09:37

Човеко, много си заблуден. Жертвите за които говориш са жертви на комунистическите лобита, които откраднаха парите на народа и ги направиха свои лични. Да, СДС беше управлявано от същите комунисти, или техни протежета, но това се променя. Ще видите...

Гост

#18 Re: До Един Българин

2012-08-21 12:01

#17: демократ - До Един Българин

А Иван Костов той  сигурно ви изпи мозъците.....Жельо Желев и Петър Стоянов Надежда Михайлова.....и те великите патриоти на една демократична Цигания..Как точно ще се промени СДС, о вие, незаблудените демократи за ''силна България''


Гост

#19 един българин

2012-08-21 12:11

Антоанела Понева е един прекрасен човек, силно вярваща в идеалите на СДС-сам говедото и прасето Иван Костов - циганина я принуди да подаде оставка и да напусне СДС-великата подмолна американска подлога. Една истинска патриотка я смачкаха сините говеда!!! Лобистите са за затвора и те привидно са само в цветове сини жълти червени зеелни розови и черни всъщност те са хора без души-продали се на сатаната за пари а делата им са от преизподнята уважаеми незаблудени демократи
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#20 До анонимните гости и един българин

2012-08-21 12:18

Уважаеми хора. Нека ви напомня, че движение СДС Възраждане е ново движение, съставено и по право принадлежащо на отритнатите и отвратените идеалисти от действията на интересчиите в партиите, които предадоха нас много повече от вас, защото за разлика от вас, ние им бяхме гласували доверие. Нашата борба е срещу баджаначеството, срещу посредствеността и срещу всичко зло, което се случи в СДС, ДСБ и всякакви други сини партии. Ние ще вземем идеалистите от техните отломки и с тях и с Божията помощ и с Искрена вяра в победата ще направим чудеса. Един ден ще ги видите. За Костов мога да кажа, че той е минало и кирлива риза, която всички мразим.

Гост

#21 един българин

2012-08-21 12:44

Толкова искам това да стане реалност за което говорите Георги Пашев но имате ли силата да го напарвите
The Truist

#22

2012-08-21 13:36

a be putki maini v b1lgariq nikoga ne e imalo komuniz1m tva e bilo socializ1m i si izkarate glavite ot zadnicite i otdelite malko vreme da se zapoznaete s estestvoto na t.n. "komuniz1m" moje i b1lgariq da ne e tolkova golqma kurva kvato e sega .... no znam 4e tva nqma da stane 6toto b1lgarite sme "dolno pleme" taka4e priqten den na vsi4ki vas i va6ite samozablujdeniq :)
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#23 До Един Българин

2012-08-21 13:56

Ако вие го искате, ние още повече, защото сред нашите редици има хора, основатели на онова първото СДС, които хора искаха да видят промяната и които са се борили за нея. Сега вече трудно някой ще ги излъже, защото са станали мнителни. Освен това, в нашата Харта за действие имаме разписани и механизми за гарантиране на управлението на гражданите върху политиците. Тук говорим за съчетание: опита на старите идеалисти и тотално новата система за управление, надграждаща пряката демокрация, която предлагаме. Теоретична основа имаме. Воля имаме. Знания донякъде имаме. Божията помощ имаме, защото вярваме в нея (поне аз и още няколко човека). Ще стане.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#24 До The Truist

2012-08-21 14:01

Господине, в България е имало един безбожен антихристки режим, който е безчинствал, отнемал е човешки привилегии като свобода не толкова на тялото (макар, че и това също), колкото свободата на Духа и на правото на всеки човек да преследва щастието си и да определя съдбата си. Не казвам, че сега тези права са ни гарантирани. Ние трябва да си ги заслужим с непрестанна и методична борба. Сега също няма демокрация, но поне не е такова безбожно време, каквото е било тогава...
Сибир

#25

2012-08-21 17:50

А кога ще има паметник на жертвите на седерастията ? Особенно в Пловдив,"синята крепост" - съсипан град без икономика ,със съсипани заводи.Това не е същият град в който израстнах и в който бях влюбен! И хората се озлобиха и превъртяха. Та ДГД !!!