София без блокади

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията София без блокади


Гост

#1

2013-08-26 10:03

Крайно време е Столична община, прокуратурата и полицията да спрат радикално и в съответствие със законите и подзаконовите нормативни актове блокирането на улици и кръстовища в столицата, за да гарантират правата на гражданите !!!

Гост

#2

2013-08-26 12:06

ТОВА Е ПЪТЯ...

Гост

#3

2013-08-26 12:29

И нека лагеруващите около Паметника на Царя-Освободител най-сетне да почнат да си плащат на Столична община за къмпинга! (Както и да разбулят тайната къде пишкат и акат.)

Гост

#4

2013-08-26 12:39

До г-жа Фандъкова

Уважаема госпожо кмет,
пише Ви един поет.

Моля Ви,
със мерки честни,
незаконните протести,
Вий с добро да прекратите.
Столичани вече питат:
Докога парцал-палатки,
юз- ракийка и салатки,
под опашката на Коня,
ката ден ще ни тормозят?
И рояла да извозят!
До кога така фриволно,
булеварди своеволно
ще затапват шепа хора?
Все от сините отбори!
Докога със таз фиеста
заплатените протести
Ме-Ве-Ре ще охранява?
А бюджета се стопява!
Всички сме данъкоплатци
и площадните юнаци
вече няма да търпим.
Искаме да има мир!
Паси20.08.2013г.

Гост

#5 Re:

2013-08-26 12:44

#3: -  

 

Цар Освободител

 

Под опашката на „Коня”,

„Данс уит ми” властта ще гони,

за офшорен  интерес!

Александър е във стрес!

 

Къмпинг спретват „Не-пе-О-та”,

а кметичката с охота,

лагерът им толерира:-

Такса- място не събира!

 

Веят сините парцали,

тунеядци,маргинали,

наркомани, пияндета,

Беж към жълтите павета!

 

Неизвестен материал,

музика от бял роял,

ежедневни вечеринки,

на нелепите калинки!


Гост

#6

2013-08-26 12:52

Мирно протестиращите да си изберат отговорник, който с трите си имена и лични данни пред кмета на общината да обяви списък с трите имена на хората, за които поема отговорност за избягване на ексцесии от протестиращите! Ако е сам за себе си да се обяви като самостоятелно протестиращ! Някой трябва да носи отговорност за имуществени и материални вреди при посегателство върху общинско имущество!
Мирно протестиращите чрез отговорниците си да обявяват маршрута на протест, дата, начален час и краен час(часове)на протестиране!

Гост

#7 Re:

2013-08-26 12:57

Акция

 

Протестиращи на акция.

Искат тяхна демокрация.

Къртят плочи,пътни знаци,

мотивирани диваци.

 

Кой сценария реди:-

да се чупи и ломи?

Черна джипка,с номер чужд,

носи вафли ,бира...Юруш...

 

Да се бият депутати

и властта да се разклати!

Неизвестен мангизлия,

финансира всички тия!

 

Анархисти на площада,

срещу левчета- награда,

търсят кървища, погром.

Избори веднага! С взлом!

24.07.2013, Pasi

#6: -  

 


Гост

#8

2013-08-26 13:03

Само законът ни прави свободни!Правото на протест на едни граждани не може да нарушава правата на други граждани!

Гост

#9

2013-08-26 13:33

Плаж на жълтия паваж

Протестиращи на плаж,
пак край Коня, на паваж!?!
Революция...Стихия...
С плавници и по хавлия?!

Голи цици и нудисти,
предплатените будисти,
ни подготвят ново циркче...
Каратистко панаирче.

Сладолед за Саша има,
а Асен дои за трима,
Сороските Не-Пе -О-та.
Нам сервират ни комплота!...

За теляк и масажист,
общинар или артист.
А пък главна козметичка,
ще е столична кметичка!

Днес протеста ще е плаж.
Лежешком на жълт паваж!!!
30.07.2013
Pasi
алевтина

#10 ПРОТЕСТИТЕ В СОФИЯ

2013-08-26 13:59

НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ БЛОКИРАНИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТОЛИЦА!НЕ Е РЕДНО НЯКОЙ ДА ПОСТАВЯ УЛТИМАТУМ НА ПРАВИТЕЛССТВОТО И РЕШАВА ВМЕСТО МЕН СЛЕД КАТО СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!СРАМУВАМ СЕ ЧЕ ТОЛКОВА ПОСРЕДСТВЕН И ЗАБЛУДЕН ПОЛУГРАМОТЕН НАРОД СЕ ПОДВИЗАВА НА ЖЪЛТИТЕ ПЛОЧКИ И СЕ МИСЛИ ЗА ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО!НЕ Е РЕДНО КМЕТА НА СТОЛИЦАТА ДА ПОСТЪПВА ЕГОИСТИЧНО СПРЯМО ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА ,КОИТО ДА СТАВАМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ШАЙКАТА ЗЕЛЕНО-ИНТЕЛИГЕНТНО -КРИШНАРСКО МИСЛЕЩИ ХИПАРИ!СЛЕД КАТО СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ НИЕ СЪЩО ИМАМЕ ПРАВА ГОСПОЖО КМЕТ!!!!

Гост

#11

2013-08-26 14:12

Искрено се надявам че Софиянци ще разберат искането на хората които им е необходимо да ходят спокойно на работа и да не се чудят по кой маршрут да се приберат по домовете си !!!

Гост

#12

2013-08-26 14:41

Обоснована и правдива. Стига вече хулигански действия в центъра на Столицата! Под безучастния поглед на властта - общинска и държавна.

Гост

#13

2013-08-26 14:42

ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО, ПЕТИЦИЯТА! УСПЕХ!!!

Гост

#14

2013-08-26 14:44

СТИГА БЕЗУМИЕ! ВРЕМЕ Е ДА СИ ПОДАДЕМ РЪЦЕ, БЪЛГАРИ СМЕ, НЕКА ЗАРАБОТИМ В ПОЛЗА НА ИЗСТРАДАЛИЯ, БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!

Гост

#15

2013-08-26 14:57

Законът затова е Закон, за да се прилага с еднаква валидност за всички, а не избирателно!
Ирелия

#16 Ами тези закони и права [:

2013-08-26 15:40

Правото на протест ,включително и на спонтанен такъв е гарантирано от чл.11 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, чл.21 от Международния пакт за граждански и политически права, чл.20 от Всеобщата Декларация за правата на човека на ООН , чл.12 от Хартата за основните права на Европейския съюз и др.
Съгласно чл.5,ал.4 от Конституцията на РБ и чл.15 от ЗНА, Европейската конвенция за защита правата на човека и международните договори по които България е страна се ползват с предимство пред местните закони и норми.
Съгласно практиката на Съда в Страсбург/ App. No. 32124/02/ „Държавите трябва не само да гарантират свободата на мирни събрания, но трябва и да се въздържат от въвеждане на неоснователни косвени ограничения на това право”.
Съобразно с практиката на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), свободата на събранията и правото да се изразяват гледни точки с тях са едни от най-важните в едно демократично общество.Мерки от превантивен характер,целящи да ограничат свободата на събранията и на изразяването на мнение,освен в случай,когато се предизвиква насилие или се отричат демократични принципи,не служат на демокрацията и дори могат да бъдат заплаха за нея.
Право на свободен протест е закрепено и в чл. 43,ал.1 от Конституцията на РБ.

Трайно установено в практиката на органите по защита на правата на човека в Страсбург е, че не може да бъде основание за ограничаване на свободата на мирно събиране наличието на опасение за нарушение на обществения ред, тъй като манифестацията или събранието биха могли да предизвика нарушение на обществения ред.
Във връзка с директното приложение на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи пред местните закони и норми ,които и противоречат ,посочваме че разпоредбата на чл. 5 от ЗСММ , ограничаващ правото на протест в часовете от 22 до 6ч., в противоречие на чл.11 от ЕКЗПЧОС не следва да се прилага.Въпросната разпоредба, по недопустим начин ограничава редица форми на протест,като денонощни бдения,палаткови лагери и други, и съответно не следва да бъде прилагана,като противоречаща на международните договори подписани от България и чл.11 от ЕКЗПЧОС . Следва да се има предвид също,че редица граждани работят на смени и поради служебната им ангажираност и работни ангажименти,нямат възможност да протестират през деня.

Правомощията относно регулиране на протести, съгласно действащия в РБ закон са от изключителна компетентност на кмета , като органите на МВР, могат да действат в тази връзка ,включително и да разпръскват протест, единствено въз основа на такава заповед, като преди това са длъжни да уведомят гражданите за съответната заповед и съдържанието й.Като наличието на изрична заповед от Кмета на СО ,единствено въз основана която могат да действат органите на МВР по прекратяване и съответно разпръскване на протест е необходимо,без значение на часа и времето на протеста.
Във връзка с директното приложение на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи пред местните закони и норми ,които и противоречат , разпоредбата на чл. 5 от ЗСММ , ограничаващ правото на протест в часовете от 22 до 6ч., в противоречие на чл.11 от ЕКЗПЧОС не следва да се прилага.Въпросната разпоредба, по недопустим начин ограничава редица форми на протест,като денонощни бдения,палаткови лагери и други, и съответно не следва да бъде прилагана,като противоречаща на международните договори подписани от България и чл.11 от ЕКЗПЧОС . Следва да се има предвид също,че редица граждани работят на смени и поради служебната им ангажираност и работни ангажименти,нямат възможност да протестират през деня.
Разпоредбата на чл.4 от Закона за МВР предписва ,че при дейността си МВР се ръководи въз основа на следните принципи: 1. спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна.

Гост

#17

2013-08-26 17:41

Организираната престъпна група ГЕрбери които ги извозват с автобуси всеки ден до София трябва да бъде изпоарестувана като блокират пътища!
JagdPanther

#18 Re: Ами тези закони и права [:

2013-08-26 18:25

#16: Ирелия - Ами тези закони и права [:

Вашите права са неприкосновени. Но това че нарушавате моите права, това вас не ви интересува. Иначе си цитирайте колкото искате разни конвенциики, харти марти, ама реалността е една и тя е че вие нарушавате правата на мнозинството българи,


Гост

#19

2013-08-26 19:30

Уважавам на всеки правото за протест, изразено по законосъобразен начин!
Лили

#20 Re: Ами тези закони и права [:

2013-08-26 19:33

#16: Ирелия - Ами тези закони и права [:

А, вие да не сте от хелзинския комитет или сте протестиращ?

Извинете, но не искам и да чувам за закони и закончета, които нарушават МОИТЕ права? А какво ще кажете, ако група граждани подадат съдебен иск срещу свирещи, блокиращи и т.н. нарушители на правата ни? А какво ще кажете, ако подадем и до полицията да взема имената на блокиращи, пречещи ни да ходим навреме на работа, да отведем НАВРЕме децата на училище и детска градина. Пак ли нямаме право? Ние РАБОТИМ. Искаме да спим на спокойствие, не да слушаме свирки! Я ми цитирайте сега някаква забрана, която не ни позволява да си търсим правата? И последно - откъде накъде някакво малцинство ще ми казва кой да управлява или не! Те са никои, обикновени граждани, нямат право да заповядват, нямат право да решават от името на останалите! Какво, не съм ли права? Или са нещо по-специално? Съжалявам, равни сме пред законите!  За тази цел си има избори - демократично избраната форма! Хайде сега, защо не защитите и нашият интерес или действате избирателно? Нали има демокрация? Тя само за протестиращите ли е? Ние по-долно качество ли сме от тях?


Гост

#21

2013-08-26 21:18

Правото на протест на едни граждани не може да нарушава правата на други граждани! И аз имам права, искам да се уважават!
Иларион

#22 Re: Ами тези закони и права [:

2013-08-26 21:33

#16: Ирелия - Ами тези закони и права [:

Съгласно практиката на Съда в Страсбург/ App. No. 32124/02/ „Държавите трябва не само да гарантират свободата на мирни събрания, но трябва и да се въздържат от въвеждане на неоснователни косвени ограничения на това право”.

 

Тук се говори за мирни събрания, а не за шумни събирания!!! Говори се за "въздържане", а не за забрана от мерки за осигуряване спокойствието на мнозинството!!! Мнооооооооого сте далеч от истината Госпожо Ирелия!!! Ако не се вземат мерки за да се осигури спането на хората от 22 ч. до 6ч., може би ще се стигне до саморазправа?????? Някой трудов гражданин, който не може да си почине от напрегнатия ден, може да не издържи на терора и да почне да хвърля саксии от балкона! Ако има жертви, кой ще е виновен Госпожо Ирелия???  Според вас Съда в Страсбург ли?????


Гост

#23

2013-08-26 21:40

Петицията и групата са много навременни. Не може 50 лумпена да малтретират милиони нормални българи.
Ирелия

#24

2013-08-26 21:46

Поправете ме, ако греша, но в петицията се обръщате, с това, че протестиращите против правителството не спазват законите, което не е вярно, поради това, че вече България е в ЕС, колкото и да не ви харесва това...трябва да се съобразяваме с далеч повече неща.

Айде със здраве (:

Гост

#25

2013-08-27 04:49

НЕ ШУМЪТ ДОКАЗВА ПРАВОТАТА. ТОЙ САМО ОТНЕМА ПРАВА, ГАРАНТИРАНИ ОТ ЗАКОНА.