Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия
Свържете се с автора на петицията
Напълно съм убеден, че враждата между българи християни и мюсюлмани се подклажда от шепа хора - управляващи и келипираджии в напълно неконституционната партия ДПС. Аз харесвам съвременната държава Турция, харесвам поданиците и и между тях имам чудесни приятели. Покланям се и пред устойчивостта и трудолюбието на българите мохамедани! Но отношението ми към кликата ДПС е отрицателно, най-вече заради некоректните методи на тяхната пропаганда и политико-икономическите им действия.
Re:
Добре си спомням гълчавата около Конституционния съд. Тогава, т.н. демократически сили кръв пуснаха да "създадат" едва ли не ДПС. В битка за борба с лошите червени, тогавашните демократи си създадоха коалиционен партньор. Да, ама не. С един глас повече КС конституира създаването на партията ДПС. А после и оредн за огромни заслуги пред обществото получи лидерът им.
Чл. 11. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа
според същия член, трябва да се забранят и ВМРО, Атака, Патриотичен фронт. Такаче не си слагайте таралеж в гащите
| This discussion has been closed. |