За намаляване броя на депутатите

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За намаляване броя на депутатите


Гост

#426

2013-06-17 09:39

Не зная,дали такива текстове се вписват в конституцията,но... Да се задължат телевизиите да излъчват безплатно определени часове,минути или както се прецени за добре,предавания,за разясняване на проблеми свързани с евентуален референдум. Безплатни да са студиа и участието в тях при провеждане на избори или вземане на важни държавни решения. Изобщо,неща в насока,телевизиите да са задължени да информират безплатно и безпристрастно зрителите за важни за държавата въпроси.


Гост

#427

2013-06-17 23:29

!!!

Гост

#428

2013-06-19 12:47

Най-много ми хареса последната 12-та точка!!!

Гост

#429

2013-06-19 16:00

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ТЕЖЕСТ ВЪРХУ ГЪРБА НА ОБЕДНЕЛИЯ,ОСКОТЯЛ НАРОД.
В РАЗВИТИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ , СТРАНИ КАТО ДАНИЯ,ШВЕЦИЯ,НОРВЕГИЯ ГЕРМАНИЯ КОЛИТЕ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СА ПО ОКОЛО 3 - 4 НА СТРАНИ С ВИСОК ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ.
ПРИ 370 ЕВРО СРЕДНА ЗАПЛАТА И 76 ЕВРО,СРЕДНА ПЕНСИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА СИ ОПРЕДЕЛЯШ ТРИ ЗАПЛАТИ,УЧАСТИЯ В КОМИСИЙ,ПЛАТЕН ТРАНСПОРТ,ЕФТИНА ХРАНА И ЦЕЛОГОДИШНА ЯСЛА.
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ПОВДИГНЕМ И ТОЗИ ГОРЕЩ ,ВРЯЩ ВЪПРОС.ИЗДЕВАТЕЛСТВО Е ТОВА ВЪРХУ СЪДБАТА И ЖИВОТА А ЕДИН НАРОД.
ПРИЗОВАВАМ НА МАСОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА ГРАБИТЕЛСТВО,БЕЗОЧИЕ И МЕРЗОСТ!НА НОЖ,БРАТЯ!
Оня с коня

#430 здравейте има филтрация

2013-06-20 13:24

и не мога да гласувам сутринта гласувах за имунитета на волен но тук нещи става и не мога да се впиша
емигрант

#431

2013-07-01 20:02

Ехх, колко жалки зевзеци има тука и не само... за жалост са навсякъде.

Всеки дава акъли критикува, без да прочете, без да се поинтересува. Как не ви е срам да критикувате без да прочете коментарите, не стига, че омаловажавате това което е направил автора на петицията, а и всички които са писали и коментирали има няма 400 човека.

Както е казал поетът Славейков "Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша."
Админ

#432

2013-07-13 13:24

БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ Е ИМАЛА БЕЗПАРТИЙНО И БЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ С ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ !!!! КАК БЪЛГАРИЯ ПРЕБОРИ КРИЗАТА, БЕЗ ПАРТИИ И ПАРЛАМЕНТ:
Страната ни е изживяла най-големият си разцвет, именно когато цар Борис III забранил партийте и назначил технократично правителство. Тогава, през 30-те години на XX-ти век, се появил израза "изпаднал германец", по отношение на емигрантите от Германия, които бягали от кризата в родината си, за да търсят работа в България. Държавата ни по това време е наричана-Япония на Балканите. Страната ни била "остров на благоденствието" в разгара на "Голямата депресия". Всичко се развивало чудесно до злощастната дата 9 септември 1944г.

България пребори най-жестоката икономическа криза в историята, като забрани партиите и разтури парламента. През 1934 г. Върху тази разчистена територия заработи нов политически модел, който измъкна страната от Голямата депресия. После забраняват всички партии плюс. Имуществото на политическите организации е конфискувано в полза на държавата.

В Швейцария например, също системата е безпартийна, състои се от 27 кантона (окръга) със своя автономия и управление…

Лъжат ни българи!
Ето как: -“ Без партии ще настъпи хаос и безотговорност.”

Хаоса и безотговорността е настъпил от 23 години – няма виновни, всички партии са невинни !? Точно обратното – ще настъпи върховенство на закона, валидно за всички!

Би трябвало да има повече лозунги: Партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото!!! Бъдещето на България трябва да е без партии!!! Смяна на системата! Безпартийно управление! Партиите трябва да се премахнат! ПАРТИИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ОГРАБВАНЕ! Повече няма да избираме между чумата и холерата!!! ”НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕЗ ПAРТИИ” и т.н. Така все повече хора ще разберат, че ТРЯБВА ПРОМЯНА А НЕ ПОДМЯНА!!!!

МОТОТО НА ПРОТЕСТА ТРЯБВА ДА Е:
НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕЗ ПAРТИИ!!!
СМЕНЯМЕ СИСТЕМАТА!!! ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НАД МЕДИИТЕ ОТ НАРОДА и премахване на ДЕПУТАТСКИЯТ ИМУНИТЕТ. СЪЗДАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ В БИЗНЕСА.

Сашо Диков от канал-3, взимаше интервю от различни хора в София на протеста пред парламента. Прави впечатление, че повечето хора викат ДА СЕ МАХАТ управляващите и НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС и дотам. После зациклят, когато Сашо Диков ги попита: ....ами кои да дойдат”, което навежда на мисълта , че хората са все още ЗОМБИРАНИ, или са поставени манипулатори в предните редици!!! ИСТИНАТА е че само с ”нови хора и нов изборен кодекс” си е вид манипулация („замазване на очи”). Това е само частично замазване на проблема, това си е манипулация.

Искането САМО за ”Нови избори” е вид Олигофрения!!! И навява на мисълта, че Твърде малко българи ТЪРСЯТ ИСТИНАТА! Болшинството търсят "ИСТИНСКИЯ ЧОБАНИН, който като стадо да ги подкара към тучните поляни!" В 21-век има господари. И ние се съгласяваме с този стереотип в съзнанието ни! Господи, кога ще еволюираме?

В България няма „сини” и „червени”, „жълти” и „пембени”, нито има българи, турци, цигани и занзибарци. (Политиците са тези, които разделят обществото на партии и етноси.) Властимащите всячески манипулират разума и чувствата на хората, внушавайки недоверие и страх между етносите, разпалвайки дори ненавист с едничката цел – господство на статуквото. За каузата те привличат всеки, който е загърбил съвестта и достойнството си (а такива са всички некадърници).

За жалост, осъзнаването на тази реалност е труден процес, не защото българинът е тъп и необразован, а защото страхът е вездесъщото чувство на роба!!! Именно робската психика (стадния инстинкт) прави народа безпомощен, търсещ идоли!!!

Нека останем обединени в това си общо искане и забравим скандирания от рода на "Червени боклуци", "Турци сте" и "Кой не скача е червен". Това са неуместни (някои от тях и отдавна неактуални) лозунги, които могат единствено да разединят-РАЗДЕЛЯТ демонстрантите!!! Вместо това нека викаме "Е-ДИН-СТВО", "МА-ФИ-Я", "ГРАЖДАНСКИ-КОНТРОЛ".

Хората, ама всички хора трябва да изискат....трябва да говорят.....да говорят....да говорят....да КРЕЩЯТ САМО за едно: ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАРТИИТЕ и ТОТАЛНА ПРОМЯНА на ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА!!!!! За КОНТРОЛ от народа над политиците в Новата система! Иначе ако е САМО за махането на „ТИЯ” и идването на други, е тъпотия граничеща с Олигофрения!!!!

Партиите са най-големите виновници за всичките злини в обществото!!!Човечеството вече проглежда! То разбра, че политическото общество е уродливо и престъпно! Затова не иска партии, защото те разделят обществото на превилигировани и онеправдани! Съществуването на партиите и идентифицирането или симпатизирането към една или друга от тях е най- голямото, хитро измислено и подло разделение на народа.

Промените стават САМО с промяната на диалектиката на управление - фундамента на социалното устройство-СИСТЕМАТА!

Нека да има все повече плакати”ДOЛУ ПАРТИИТЕ”. Правете и носете всички видове плакати за НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА БЕЗ ПAРТИИ!!! Така все повече хора ще разберат, че ТРЯБВА ПРОМЯНА А НЕ ПОДМЯНА!!!!

ПРОТЕСТА да е за Нов Модел на Управление. По будните българи само трябва да насочат Енергията на ПРОТЕСТА в правилната посока.Това е. Просто е.

Разпространете ФЛАЕРИ и ПЛАКАТИ сред протестиращите. На протеста ИЗДИГНЕТЕ и застанете зад лозунги: учителите да издигнат „УЧИТЕЛИТЕ”, после докторите да издигнат „ЛЕКАРИТЕ”....”СТРОИТЕЛИТЕ”....”ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ” .....и.т.н, за да може обществото да се припознае. Носете и плакати за премахването на Партиите, и за „СМЯНА НА СИСТЕМАТА”

Учителите ли, лекарите ли, производителите ли, строителите ли, земеделците ли и.т.н.....имат достъп да управлението??? НЕ, ТЕ НЯМАТ ДОСТЪП !!!!

Достъп до управлението на държавата имат само паразитите-мафията, това си е диктатура и фашизъм в чист вид!!!!

....Кой ще ни управлява утре: тия гражданите без лидери на улицата ??? ...които даже не знаят какво да искат след оставката на правителството и само викат: оставка...избори...и дотам!? ТЕ ли ??? Може би, но е НУЖНО Е ОСЪЗНАВАНЕ.

Нужни са Сдружения от интелегенцията и бизнеса....няма друг начин!!! А ние Народа на улицата сме и Интелигенцията и Бизнеса!!! Значи: следва да се обединим целият Народ и заедно да остраним тумора наречен Мафия-паразитите!!! Нужно е Обединение и Хармония на творците + Нова Система на управление и Контрол ! Просто е.

И когато се обединим в сдружения (учители, доктори, полицаи, строители ..и.т.н), ще станем като "пръчките на Хан Кубрат". Тоест всички творци ще се обединим и ще управляваме заедно. Толкова е Просто.

Ще се създадат от нас Народа, сдружения от Специалисти от всички браншове, (доктори, учители, шофьори, земеделци, туризъм, полицаи, търговци, производители, строители и.т.н), с пряка демокрация в чистия й вид - пряко гласуване и пряка наша и тяхна отговорност за колективните решения и всички браншове ще излъчват най-добрите от тях, които ще влязат в управлението на България. Те ще дават идеите, ще са най-добрите за даденият бизнес т.е МАЙСТОРИТЕ !!!

Ще защитават Бизнеса и Интересите на държавата и ще се борят за тях. Ще дават обещания и ще ги изпълняват, ако НЕ ще бъдат сменяни, има начини и за контрол и отзоваване. И те ще са национално отговорни и Системата ще работи така, че освен от нас Народа те ще се контролират и взаимно един друг! Свободата е и отговорност. Сдруженията от специалисти, ще е съвсем различно от партийният модел и те ще разрушат Статуквото на 100%. !!!! Нужно е да се издигне Кауза на протеста, за Нов модел на управление и за Премахването на Партиите!

Народа ще знае, че истинската демокрация се постига чрез ДРУГИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА – ЯВЕН ИЗБОР НА РЪКОВОДИТЕЛИ ИЗЯВЕНИ В СВОЯТА ПРОФЕСИЯ! Избраният ще избира ПО-нагоре в държавната йерархия СВОЯ РЪКОВОДИТЕЛ... и така до депутати, министри, президент, премиер ...

Да преминем към осъществяването на идеята за Народно управление! ОРГАНИЗИРАЙТЕ се по професионални браншове, за да излъчите свой представител. Изборът го правете ЯВНО и ПРЯКО! Избраният да положи клетва и отговорност пред вас за точно определени обещания. Избранниците по този начин от всички гилдии са ЛЕГИТИМНИ представители. Те могат да поискат свалянето на местното управление! Създайте управление само от ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Всички постове в йерархията да са излъчени от ПРЕКИТЕ ПОДЧИНЕНИ с ПРЯК и ЯВЕН вот.

Така отговорността ще се носи солидарно: Провалил се ръководител лишава от участие в следващите избори и своя електорат! Така ще направим народа си по-социално ангажиран, по-заинтересован, по-отговорен! Народа ще взима пряко участие в държавните дела, ще избира и сваля по всяко време своите избранници. ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ИМА! Представителите ви ЩЕ РАБОТЯТ РЕДОМ ДО ВАС и по интернет ще предлагат, обсъждат и гласуват всички държавни дела!

Хората трябва да са съпричастни към властта, а не да я делегират някому, а после да не могат да му потърсят сметка за неизпълнените обещания. И тъй като никой не може да бъде всезнаещ, за да може да упражнява ефикасен контрол, затова всеки трябва да избира представител на своя бранш, на когото може да му се потърси сметка от всеки и по всяко време. Това може да се осъществи само чрез Професионалния изборен кодекс. Професионалния изборен кодекс напълно елиминира властта! Каква власт можеш да имаш, когато подчинения ти по всяко време може да те детронира?

Когато колектива, избрал своя представител, има МОТИВАЦИЯТА да делегира права на най-способния-МАЙСТОРА, най-"устатия", който ще защитава интересите им. В същото време, той е под постоянното НАБЛЮДЕНИЕ от своя електорат. Какъв по-ефикасен контрол може да има от този? Онези, които създават благата-ТВОРЦИТЕ, ще упражняват властта!!!! НЕЩО НЕЧУВАНО! Паразитите ще загубят властта ОКОНЧАТЕЛНО!

Партиите ще бъдат окончателно елиминирани от властта. Чрез ПРОФЕСИОНАЛНИЯ изборен кодекс ще се избират само професионалисти и изявени в своето поприще личности! Вие сте НАРОДЪТ! КОНСТИТУЦИЯТА ВИ ДАВА ТОВА ПРАВО!

Затова трябва ПРАВИЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ на протестите, точното място, с точните искания до пълното им решаване!

БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОСВОБОДИ ЗА 24 ЧАСА, АКО НАРОДА ОСЪЗНАЕ СИЛАТА СИ И КАК Е МАНИПУЛРАН ОТ ШЕПАТА БАНДИТИ. ЗАТОВА Е НУЖНО ВСЕКИ ДА СПРЕ ДА ХОДИ НА РАБОТА И ДА ИЗЛЕЗЕ НА МАСОВ ПРОТЕСТ В ДЕЛНИЧЕН ДЕН!!!! ОБГРАЖДАНЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И БНТ МЕДИЯТА В ДЕЛНИЧЕН ДЕН С КОНКРЕТНИТЕ ИСКАНИЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ПАРТИИТЕ И НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ МОДЕЛ>>>> И ТОВА ЩЕ Е КРАЯ НА АБСУРДАН И КРАЯ НА МАФИЯТА!
ГОШО

#433 Въпрос №12

2013-08-04 06:29

как Ви се струва такава редакция на въпрос №12:
Да се допускат ли до изборни държавни и общински длъжности, министри или конституционни съдии, лица, заемали такива длъжности в периода 1989 - 2013 включително?
ДА/НЕ
По отношение служители на тайните служби, щатни и нещатни, както и за членове на ръководните органи на партии и коалиции, се колебая единствено относно периода. За сега надделява усещането, че ограничителния период трябва да бъде от 681-ва година до 2020 година.
С Уважение: ГОШО
Подпис, печат
Изберете псевдоним

#434 Re:

2013-10-17 15:25

Светлозар

#435

2013-12-15 01:44

Истината е, че оставка на правителството НЕ Е решение, след като веднага след това същите ще си направят ново - това ще е последният им ход когато нещата станат най-зле.
Трябва ни оставка на ЦЕЛИЯТ ПАРЛАМЕНТ освен на правителството, и оставки от политиката и държавна служба на всички от ръководствата на партийте бсп, герб, атака и дпс, защото времето да поемат отговорност и да се поправят отдавна изтече! Подкрепете петицията ОСТАВКИ ЗАВИНАГИ http://www.peticiq.com/ostavki_zavinagi

Гост

#436

2013-12-18 16:42

Със създаване на тази петиция се надявам времето да промени живота на нашите деца!!! Нека поне те не се лутат из чужбините!!! Исками се да повярвам,че нещо ще се промени !!!Нека тези които доведоха страната ни до този крах си отидат !!!! ОСТАВКА !!!

Гост

#437

2014-01-26 22:10

надявам се да помогне , надявам се найъ-после да се променят нещата

Гост

#438

2014-07-21 08:19

Всички в парламента са боклуци и заслужават публичен разстрел. Накараха всички хора да се отвратят от собствената си държава.

Гост

#439

2014-07-23 20:30

''Всички в парламента са боклуци и заслужават публичен разстрел. Накараха всички хора да се отвратят от собствената си държава.''

mnogo verno. zaradi tyah napyskame rodinata si, no izglevda te i tehnite zadokeanski kyklovodi tova i velayat. Bez balgarsko naselenie shte bade po-lesno da unishtojat Balgaria;(((

Гост

#440

2014-10-14 08:03

Подкрепям инициативата, но държавата се нуждае от национален протест, който да не е мирен, защото власт не се дава доброволно!

Гост

#441

2014-11-12 10:34

"За всичките тези промени не е необходимо свикване на Велико народно събрание. Законът и Конституцията позволяват това да стане с Референдум при обикновено народно събрание. За това сега бързат да го разпуснат. А в едно Велико народно събрание май ще са същите, които си знаем. И - какво ли ще решат, а?

В една истинска демокрация, конституцията се пише от народа, а не от хората упражняващи властта!"
наска

#442 зад.гласуване

2015-10-26 22:39

Добавете и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, В ПРОТИЧЕН СЛУЧАЙ- ГЛОБА!


Гост

#443

2015-12-27 19:44

Всички Ние,трябва да носим отговорност за действията и постъпките си!

Гост

#444 Re: Изисквания за народен представител и за работа на Парламента

2020-11-05 11:10


Гост

#445 Re: Изисквания за народен представител

2020-11-11 10:00
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...