За намаляване броя на депутатите

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За намаляване броя на депутатите

К.П.

#326 Re: Служебно или Програмно

2013-02-27 14:20

#322: ицо - Служебно или Програмно

Здравей Ицо, аз лично не знам какво е "програмно правителство"? Някакво правителство което трябва да работи, по-някаква програма, но каква, от къде, кой ще я изготви, нещата се променят (може би ще трябват ясновидци в него) има куп въпроси и най-важното, че не пише нищо за него в конституцията!

Ако се придържаме към нея, макар да не е съвършена, едно служебно правителство http://www.constcourt.bg/Pages/Document/default.aspx?ID=71 може да уреди всички искания по тази петиция. Има и вариант в който президента на РБ иска референдум по поставените въпроси в тази петиция и Служебното правителство го одобрява. Така президента позовавайки се на конституцията Чл. 98. т.1 може да насрочи дата за референдум Чл. 102 ал.(3) т.6!

Надявам се да съм достатъчно изчерпателен!

Админ

#327 Прехвърлено от нета

2013-02-27 14:54

То в петицията се освобождават два члена във връзка с отпадане на депутатския имунитет. Дали да не конституираме там референдума и омбудсмана ? Това не противоречи на принципите на сегашната конституция Тоест, може да стане с Референдум. Иначе сега той има само правомощия да сезира конституционния съд.

Гост

#328

2013-02-27 17:10

tova trqbva6e da stane mnogo otdavna.

Гост

#329 Re:

2013-02-27 17:32

#328: -

То трябваше, обаче дали и сега ще стане е въпроса, ето, че има една петиция и за Тиквето, която набра скорост за няколко дена, а тази се движи тромаво. Хубавото е, че при другата както набра скорост, така и спря, а тука нещата се движат бавн,о но славно. Може ли някой да каже дали е направил някакви опити да се свърже с някоя институция за да покаже тази петиция?


Гост

#330 Re: Re:

2013-02-27 17:38

#329: - Re:

Онази набра със скорост от 40 до 200 в минута, без майтап. Виж часовете на подписите.


Гост

#331

2013-02-27 17:45

Tam ot ot davna sprqha neshtata, kakto poshna taka i svyrshi i ako poglednete na statistika shte vidite, che ima razminawane ot 5000 glasa hahahah smqtajte aktivistite na gerb kakvo sa pravili :) dali pak sys SMS gi prizowaha ili kak :)))))
К.П.

#332

2013-02-27 17:49

Аз предлагам да се съсредоточим, в тази петиция и да намерим начин да я доведем до знанието на максимален кръг от хора. Нека не се занимаваме с глупости, в крайна сметка нали за демокрация се борим? Всеки има право да харесва каквото си иска!

Гост

#333 Re:

2013-02-27 18:04

#23: -

А!!това вече е по приемливо. И направо да си се наричат алчни копелета до доказване на противното!!!1 56 е малко крайно!


Гост

#334

2013-02-27 18:46

Съгласна съм с исканията за този референдум

Гост

#335

2013-02-27 20:32

Относно т.12 се притеснявам, че дори и старите кримки да ги няма, мафията бързо ще се организира да намери и пробута нови свои хора в новия парламент.

Не знам, ама май е най-сигурно да се въведе, ако вече няма и да се прилага стриктно процедура за проверка на кандидатите за управленски постове в държавата. Трябва да се проверява дали кандидата е декларирал реалното си имущество, участия във фирми, дали дипломата му не е фалшива, дали има информация за връзки с подземния свят и др.

Ние, гражданите трябва да осъществяваме строг контрол вурху това кой "пускаме" във властта и никога повече да не "заспиваме". Мафията (както аз наричам всички облагодетелствали се за сметка на българските граждани) не спи, а непрестанно крои пъклени планове за източване на държавата и стратегии за дезинформация, заблуда и разединяване на българския народ!

С еднократни мерки няма да можем да изкореним този плевел, но ако осъществяваме непрекъснат контрол и не оставяме да се потулват проблемите, които ни вълнуват, ще успеем! Трябва да сме активни и да не ги оставяме дъх да си поемат.

Също така е много важно крупните далавераджии най-накрая да получат най-строго наказание - доживотен затвор и конфискуване на цялото им придобито по незаконен път богатство в полза на държавата.

Гост

#336

2013-02-27 21:06

Дали икономиката ни е толкова добре развите като в Германия, за да имаме повече депутати от тях???
Sveta i semeistvo

#337 Postoyanen Grajdanski Control!!!

2013-02-27 21:24

"Ние, гражданите трябва да осъществяваме строг контрол вурху това кой "пускаме" във властта и никога повече да не "заспиваме". Мафията (както аз наричам всички облагодетелствали се за сметка на българските граждани) не спи, а непрестанно крои пъклени планове за източване на държавата и стратегии за дезинформация, заблуда и разединяване на българския народ!

С еднократни мерки няма да можем да изкореним този плевел, но ако осъществяваме непрекъснат контрол и не оставяме да се потулват проблемите, които ни вълнуват, ще успеем! Трябва да сме активни и да не ги оставяме дъх да си поемат."

Absolutno Verno! Tryabva da se sazdadat grajdanski komiteti, v koito grajdani da ychastvyvat dobrovolno i bez zaplashtane v ypravlenieto na Bulgaria. T. nar zapadna demokraziya i vsichko, koeto horata sa izvouvali kato sozialni pridobivki tam e s organizirana borba, demonstrazii, petizii, etc. Az lichno sam ychastvyvala v mnogo poveche demonstrazii v NA v sravnenie s Bulgaria:))

Drygoto vajno neshto e sazdavane na anticorupzionni otryadi, (ako nyama sega takiva) koito da imat pravomoshtiya da reagirat na signali za korypziya i proveryavat vsichki zapodozreni instituzii, ot minsterstvata, do chastnite companii, etc. Tova e shiroko razprostraneno v North America. za koeto imam info. Edin osnoven prinzip, koito se polzvashe predi 89 v Bulgaria, za da se izbegnat eventualni krajbi, narusheniya,etc. beshe Vnezapnata Proverka...Vreme e Bulgarskite grajdani, nezavisimo ot religii, etnosi, mestojiveene da se obedinim i da spasim nashata Unique Country Bulgaria..Az dosta strani sam vidyala i moga da kaja, che Bulgaria v mnogo otnosheniya e Unikalna:))) (bez complimenti)

Sastoyanieto na Bulgarskata Roza v momenta, Pada snyag, styd varhy izyashtnata krasaviza, no tya e vse oshte jiva, gorda i prekrasna, chakashta svoite Istinski deza da ya spasyat

http://img-fotki.yandex.ru/get/6502/37009792.1a/0_712b2_9aec0a2a_XL.jpg

S Yvajenie kam vsichki chestni i pochteni Bulgarski Grajdani, Sveta i semeistvo
К.П.

#338 Re: Postoyanen Grajdanski Control!!!

2013-02-27 22:49

#337: Sveta i semeistvo - Postoyanen Grajdanski Control!!!

Това с гражданските комитети е като този виц "Хирург към пациент на операционната маса - Искате ли 50% от екипа ви за операцията да е от гражданската квота?". Да предположим, че има граждански комитет, това са още заплати на хора дето си нямат и хабер какво трябва да правят, да не говорим, че ще ги купят още през първите 5 минути.  Не разбирате ли, е трябва да поправим конституцията и всичко друго ще си дойде на мястото?


Гост

#339 Re:

2013-02-27 22:49

#336: - Umesten vapros!

Sveta i semeistvo

#340

2013-02-27 23:34

"Това с гражданските комитети е като този виц "Хирург към пациент на операционната маса - Искате ли 50% от екипа ви за операцията да е от гражданската квота?". Да предположим, че има граждански комитет, това са още заплати на хора дето си нямат и хабер какво трябва да правят, да не говорим, че ще ги купят още през първите 5 минути. Не разбирате ли, е трябва да поправим конституцията и всичко друго ще си дойде на мястото?"

Yvajaemi K.P.
Popravyaneto na Konstituziyata ochevidno tryabva da vkluchva takiva organizmi. Tova, che sa dobrovolni (bez zaplashtane) ne znachi che sa amatiorski. Takiva organizmi rabotyat yspeshno desetiletiya v zapadnoto obshtestvo:)))

Гост

#341 Re:

2013-02-27 23:40

#340: Sveta i semeistvo -

На финала на коментара Ви, има една много важна дума ОБЩЕСТВО! Тука къде го виждате???


Гост

#342

2013-02-28 00:26

Поздравления!
Крайно време беше.

Гост

#343

2013-02-28 09:58

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Драги "лумпени" на "лумпениада",
"Глупаци",
„Вие не знаете какво искате“
„Вие нямате политическа култура“
и „не познавате законите“.
"Исканията Ви не са координирани",
"и са логически неиздържани".
"Модерно е да се протестира,
затова излизате".

Дайте си организаторите,
За по-лесно даже да Ви назначим,
да похапнем с тях на кръглата софра.
Ние, лъжливите и мързеливите,
дето Ви крадем вече 23 години,
за което ни плащате милиарди,
ще си ги купим, за да станат
Като нас.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
К.П.

#344

2013-02-28 10:58

Какво каза президента!


На първо място ни нарече нецивилизовани защото не сме стачкували цивилизовано!!!
После каза, че конституцията няма нужда от промяна - значи е съвършенна?
Трябва да се положат усилия от всички страни - какво точно да направим ние, да спрем да протестираме, да ядем и смирено да си плащаме тока?
Нови избори на първо място, спешно - кое от това, че не искаме тези партии не разбраха и изобщо начина на управление?
Парламента да робите до разпускането му - ние видяхме, че до сега за 23 години само ограбваше, какво ще направи за това кратко време щом няма да се съобрази с нашите искания?
Трябват спешни промени за контрол на ЕРП-тата - щом трябва защо до сега не се правеше?
Отново лъжи, лъжи, лъжи!
Трябвало да се работи за просперитет, знаели как - щом знаят защо до сега не го направиха?
Нашите деца взимали пример от нас родителите им - да нашите гледат от нас и се опитват да оцеляват, а техните гледат от тях и продължават поколение след поколение да ни ограбват!
Трябвало на 12 май да изберем новите лица, които и да са те - кой ще са те щом няма да има промяна? ами пак същите!
Пак популизъм пак лъжи, лъжи, лъжи!
Да се направило ел. правителство по време на неговия мандат за да нямало манипулации при изборите корупция и мъртви души на изборите - щом има такива неща защо не се проведът избори след въвеждането му, каква е гаранцията, че изборите ще са "честни"?
Да се залегнело за финансова стабилност - нали до преди няколко дена ни обесняваха, че сме финансово стабилни?
Лъжи, лъжи, лъжи!
От първи април се вдигали пенсиите - ами детските, ами социалните помощи? Вече 90 % от българите са социално слаби!
Проблемите сме си ги създавали ние - ето едно вярно нещо. Проблемите си ги създадохме ние, че ви търпяхме толкова време, че сме царе на нежните революции, че още преди 23 години трябваше да приключим с вас!


Гост

#345

2013-02-28 12:05

Браво г-н Парушев. Тези промени биха направили политическата ни система по-работеща. Надявам се, повече млади хора да прочетат петицията, да разберат какво им казвате и да сложат своя подпис с мисълта, че тези промени ще направят живота им по-смислен. Благодаря Ви, и нека да докажем че потребителите на Torrent linkos(zamunda.net), заедно с г-н Мартин Павлов могат по мирен и интелигентен начин да се борят за по-добро бъдеще.

Благодаря Ви.
К.П.

#346 Re:

2013-02-28 12:34

#345: -

Благодаря, но заслугите не само мои, всъщност аз създадох петицията, но до тези искания се стигна след дебати от будни граждани. Всички заедно  споделяхме, коментирахме, обмисляхме всяка една от тези точки и искания, като изцяло сме водени от това, че милеем за нашата скъпа татковина.

Лошото сега е, че никой не ги зачита, лично аз пратих доста писма до всички български медии (включително до CNN, и само от там получих отговор) и президента неколкократно - дори и не ми отговориха! Днес президента ясно заяви, че няма да се правят никакви конституционни промени, което категорично доказа, че в България властта НЕ произлиза от народа.

Жалко, жалко за този изтратдал народ!

Гошо

#347

2013-02-28 14:24

Прав е г-н Парушев. Тук никой никого не познава. Не ламти, не търси нищо повече от това, да живеем нормално. НОРМАЛНО!!!

И, ще помоля, всеки, който има идея, да я сподели тук. Няма да остане току-така, глас в пустиня. Всичко се помни. Всеки е значим. Всички сме хора.

Всеки един, изказал мнение тук, е работил по текста за Референдума.

Нека вметна относно доходите и сметките:
Не е проблемът в доходите. А в съотношението. Енергийните разходи трябва да са около 20-30% от помощите за един безработен, от минималната работна заплата, ако щете. Именно в това се изразява ролята на регулацията, на ДКЕВР. Същият този ДКЕВР, назначен от сегашното Народно събрание.
Българи, проблемът е в главата, в Народното събрание.

Хе-хе, какво патетично изказване напраЙх ;)

Гост

#348

2013-02-28 18:10

Внесени на бегом интересни законопроекти:
1. Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Внесен от ПЕТЪР ИВАНОВ ХЛЕБАРОВ, депутат от Атака. Текстът не е публикуван.
От октомври 2012 има още един законопроект по същия закон. Внесен от Атака, отхвърлен на първо четене. Текстът е публикуван. Минал е само през правната комисия, докладът не е публикуван:
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/14147
2. Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Внесен от Михаил Рашков Михайлов, депутат от Синята коалиция. Текстът е публикуван.
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/14327/
Каква ли изненада ни готвят: "...Много задачи даде президента в оставащите дни две седмици работа на парламента- разглеждане на Закона за устройство на територията, Закона за водите, пакетът Закони за национална сигурност, Закона за националното обществено осигуряване и бюджета... ".
Такива законопроекти няма внасяни в Народното събрание

Гост

#349

2013-02-28 22:08

Saglasna sam s predlozenijata i sam vazbutena ot fakta ce dori i prez dnite na wsenaroden protest nashite deputati izbranizi pak prodalziha da otsastwat ot zasedanijata, sjakash tezi sabitija tjah waobste ne gi kasajat. Edin ucenik pri 15 otsastwija po neuwazitelni pricini biva nakazan a te dori polucawat zaplati za swoite otstwija ot bednija balgaski djob kade e zaspalata im sawest?

Гост

#350

2013-03-01 08:05

Хора, пишете грамотно. Не се пише Удобрение, а Одобрение. ВЪВ се пише, когато следващата дума започва с В или Ф. Не са да кажеш съдбоносни неща, но прави впечатление. Особено в една петиция...