Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#26 До Сибир

2012-08-21 19:20

Уважаеми, господин Сибир,
Ако желаете паметник на жертвите на СДСарията, направете си проект, намерете си финансиране, организирайте си подписка и го осъществете. Никой няма право да пречи на гражданската ви инициатива, както и на нашата.
Ако трябва да говорим сериозно за фалиралите съсипани заводи, бих казал и банки, да ме прощавате, но според мен, основната вина за тях е на социалистическата партия, на комунистите с куфарчета, както и обективната причина, че производството на заводите ни е било нереализируемо в условията на пазарна икономика, в която печели този, който предлага най-добра оферта за стоките си. В случая с нашето социалистическо производство, с някои изключения, ние не сме могли да покажем конкурентоспособност на нашите стоки, за да можем да ги изнасяме на запад, след като политиката в източния блок се е променила тотално и вече руснаците са спряли да ни изкупуват стоките. Такъв внезапен преход никога не е лек, но действително при нас беше по-тежък отколкото в други страни като Полша, Чехия и една Румъния дори...

Гост

#27

2012-08-23 07:55

Смърт на комунизма, и неговите носители...

Гост

#28

2012-08-25 09:48

Eдин народ трябва да умее да уважава историята си,за да се съхрани през поколенията!

Гост

#29

2012-08-26 13:12

Баща ми беше убит от комунистите на гробищата в Пловдив, но по-късно костите му заедно с костите на още 41 човека са били изхвърлени неизвестно къде. Искам да има къде да запаля една свещ за упокой на душата му.

Гост

#30 Re: Re:

2012-08-26 13:21

#3: - Re:  

 Засрамете се, червени престъпници! Само за четири месеца ( 09.09.1944 - 01.01.1945) избихте без съд по най-зверски начин 32 000 души! И след  това продължихте с малко по-бавно темпо още 44 години. Нищо не може да ви оправдае!


Гост

#31 Re: Re: Re:

2012-08-26 15:28

#5: Биохимик - Re: Re:

1. Разбира се, че трябва да бъдат убити, да ги почерпят ли за извращенията , които са правили??? Малко е тъп въпроса ти биохимк.

2. Болшинството са били криминални престъпници, над 90% в тези лагери, имало е и "врагове с партиен билет", имало е и такива опитвали се да пречат на новата власт с подривна дейност. Според тогавашните закони всеки влязал в лагера е минал през съд и си има присъда- проверете в архивите и ще намерите цялата информация. Тежките криминални ги изкараха "жертви на комунизма", абсолютен цинизъм!

3. Кои са тези "ваще",пише се вашите между другото, комунисти? Български комунисти са подписвали някакъв пакт??? Ако пишеш за Молотов-Рибентроп то това нас какво ни касае? Ние сме си били съюзници на Хитлер  и това по никакъв начин не е променило отношението на комунистите към българските монархо-фашисти, все пак борбата е била на местно ниво.

4. Дай списък с имена на избитите без съд и присъда.

Научете се да доказвате твърденията си с документи, не хвърляйте така в пространството някакви реплики без покритие.

"Народния съд" е провокиран от държавите победителки. Според тях всеки , които е бил колаборационист или пряко е участвал на страната на Хитлер, трябва да бъде съден. За твое сведение, на всичките съдебни процеси е имало чуждестранни представители- не само от СССР. Имало е дори оплакване от тяхна страна, че съда действа бавно и неефективно. Така че попрочети малко за тези неща, принципа на този чул онзи пък не дочлул и разказал, вече не върши работа. "Народния съд" е е легитимиран международно. Да ти дам и един пример от Франция- около 20 000 човека са избити без съд и присъда за колаборационизъм и са изтрити като имена, че някога са съществували.

Хайде сега си позабърши пяната малко, пий едни млекце, защото явно си с жълто около устата, и сядай да четеш.:)))))

 


Гост

#32 Re: Re: Re:

2012-08-26 15:29

#30: - Re: Re:

:))))))))))) Хайде поредния с разни цифрички:)))))))))))))


Гост

#33 Re:

2012-08-26 15:30

#27: -

Колкото и да квичиш гледам останалисте я има я няма 200 лумпена.:))))))


Гост

#34 Re: Re:

2012-08-26 15:31

#2: - Re:

200 души ли ще принудите хората да се съгласяват с тъпотиите ви??? Наивници пък и нахалници отгоре на всичко!


Гост

#35 Re:

2012-08-26 15:33

#8: -

Не знаеш дали ти харесва или не. Комунизъм не е имало никъде в България. Социализъм да, но комунизъм не. Хайде и ти ходи да се учиш. Аман от млади неграмотници! Все пак не е лошо, с такива поддръжници седерастите сте заминали на кино т.е вие отдавна сте си заминали.

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#36

2012-08-26 19:26

Уважаеми коментиращи,
Имайте предвид, че Господа вижда всичко. Той е видял зверствата и мъченията на безбожния бесовски комунистически репресивен режим. Доста от самите мъчители вече са на оня свят, където си понасят заслуженото, заради това, че са си продали душата на дявола. Възмездие има при всички случаи, дори и ние да не направим музея.

Музеят не е заради Господа или заради възмездието. Музеят е заради човеците, които не виждат, защото са сляпи. Музеят е за всички онези, които не са пробудени и освен, че не знаят много истини, нямат и сетивата за тях. Музеят не е за мен, защото аз мога да стигна до тази истина и без него. Музеят е за многомилионният заблуждаван народ, който трябва да види не само комунизма от страната на спокойния и осигурен живот, който са имали тогава, а от истинската му дяволска страна, която старателно се крие и сега...
Когато минат десетилетия и тези хора измрат до крак, тогава ще може със сигурност да се направи безпристрастен прочит на онази история. Ние просто искаме да ускорим този процес...
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#37

2012-08-26 19:29

И следващият който нарече свещенници, професори, и всякакви други ДОСТОЙНИ И СВОБОДНИ ХОРА, подкрепили тази подписка ЛУМПЕНИ, ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД МЕН!
Демократ

#38 Искам паметник за жертвите на демокрацията след 1989

2012-08-26 22:37

.....мисля че те са много повече от колкото жертвите на фашизма и комунизма взети заедно!!!
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#39 До Демократ

2012-08-27 07:36

Уважаеми, Демократ,
Името, което сте си сложили не кореспондира с робската ви психика. Мисленето е хубаво нещо, но за който го практикува качествено...
елисавета

#40

2012-08-27 15:38

Силно подкрепям петицията !!
Демократ

#41 Не ни е нужен такъв паметник на разединението!

2012-08-27 17:06

Уважаеми г-н Пашев незнам чия психика е робска, по склонен съм да мисля , че е вашата ,
защото това ваше предложение отново не би постигнало нищо друго освен за пореден път да разедини обществото ни, а то няма нужда за пореден път от това.Крайно време е да престанем с това делене на фашисти, комунисти, капиталисти, демократи и т.н.
То и за това през тези т.нар. демократични години са пълен регрес за обществото ни във всяка една негова сфера. И какъв паметник на жертвите на комунизма искате като в България , а и никъде по света ,комунизъм никога не е имало. Не е ли крайно време да направим един паметник символизиращ обединението на българската нация, а не отново да правим паметници, които ни разединяват.А и за какво са ни тезии паметници като не умеем нито да ги поддържаме нито да ги опазим, а след време потъват в забвение.примери колкото щете.
Лично аз съм заинтересован от петицията първо защото съм от Пловдив и целият ми род е пловдивски и второ единият ми прадядо по майчина линия е лежал по политически причини в лагера Гонда вода преди девети септември, а дядо ми по бащина линия след 9-ти е загинал в лагера Белене поради „неизяснени” обстоятелства или с една дума е убит.И той е бил там по полит.причини, разбира се.Съдба. И двамата са жертви на два различни политически режима.
Лично аз техният наследник се чувствам жертва на режима след 1989 г., защото това, което се случва в страната ни за тези повече от две десетилетия може да е всичко друго, но не и демокрация.По скоро един див капитализъм и нищо повече. А жертви на „демокрацията” са още милионите хора извън пределите на родината ни като мен,които по обективни причини са я напуснали и не създават блага за собствената си държава а за други страни.Ние които сме извън родината си по икономически причини, сме жертви на трети полит режим довел ни до там , че да напуснем нашата България и да работим за чужди държави.Държа да подчертая , че и голяма част от хората останали в България също са жертви на едни несбъднати очаквания от началото на нашия криминален преход.
Така че да бяхте построили паметника който искате в началото на 90-те,когато темата беше все още актуална, а и еуфорията беше голяма.Сега по-добре тези пари за паметника да отидат за някое болно детенце, от колкото да построим поредния паметник,който отново ще ни разедини, а с такива страната ни е осеяна.България и Пловдив нямат нужда от поредният пшаметни, който за пореден път ще я разедини!
Поздрави от Виена,
Където м/у другото има паметник на Съветската армия намиращ се в безупречно състояние.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#42

2012-08-27 18:03

Уважаеми, Демократ,
Бях ви казал, че смятам психиката ви за робска, а сега съм напълно сигурен в това. За разлика от вас, аз не робувам на либерастията, според която разединяването на обществото е непременно нещо лошо. Когато обществото е създадено върху лъжливи принципи, то това общество е вредно само за себе си и трябва да преразгледа принципите си и да се престрои по верни принципи. Дали комунизъм е имало или не, не знам, но факт е, че престъпната партия, която е управлявала страната тогава е наричала себе си комунистическа. Обединението на българската нация ще се осъществи тогава, когато всички прогледнат Истината и получат необходимото Духовно и Умствено развитие, за да го направят, т.е: няма да е скоро. Обединението върху лъжа не е обединение, а разрушение. Докато не се изясни ЦЯЛАТА ИСТИНА и не се изкарат ВСИЧКИ кирливи ризи няма да имате бъдеще, защото който не си е изяснил миналото и не си е направил поуките от него, няма настояще, няма и бъдеще, а е заключен за вечни времена в безвремието на повтарящите се грешки.
За разкриването на Истината никога не е късно. Музеят ще се случи, защото той разкрива истини, независимо дали на обремененият ви разум му са угодни или не... "Истината ще ви освободи..." Понеже вие предпочитате политкоректността и фалшивите лозунги за "обединяване" под дяволските принципи пред Истината, то вие не сте свободен, а това значи, че сте роб. Какво би станало ако Левски и Ботев не вдигаха въстания, защото според вашите разбирания ще разединят обществото в Османска Турция? Щяхме още да сме в Турция и проблеми нямаше да има... С вашите камъни по вашата глава: така както вие казвате, че комунизъм не е имало, така и аз мога да кажа, че демокрация не е имало и да си измия ръцете за "жертвите на демокрацията", които ви се привиждат. За пореден път проучване на Прозрачност без граници показва, че демокрация в България няма, защото медиите са на 80 място по независимост, което е последното в ЕС и ни нарежда трайно до банановите републики. Паметника все още не е построен именно заради това: защото в БГ не е имало демокрация, а само пребоядисани комунистически протежета на власт и още един безбожен режим, наречен посткомунизъм или симулационна демокрация, както го наричам понякога. От държавния или общинския бюджет няма да иде и 1 лев за този музей, защото фондация Торос-Вит има осигурено финансиране. Така, че нямате основание да се оплаквате, че предпочитаме това пред болното детенце. Болното детенце не получава лечение, благодарение и на престъпния комунистически режим и неговите бивши слуги, които изхесоха парите с куфарчета и ги направиха свои собствени (откраднаха ги)... Сега някои от тези крадци, които ги гризе съвестта, може да дадат някой лев за болно детенце, от тези милиони, които са откраднали, и такива като вас ще им благодарите за това, че крадците се правят на самаряни...
Демократ

#43 Няма нищо по лошо от бивш комунист!!!

2012-08-27 20:55

Както казва баща ми , няма нищо по-лошо от бивш комунист.И вие сте пълно потвърждение на думите му.Арогантен,злонамерен, нетърпящ каквото и да било чуждо мнение.Интересно би било да разбера вие г-н Пашов по какъв начин сте били засегнат от комунистическата власт в България след 1944 г.Или по-скоро сте били в първите редици сред манифестиращите на 1-май и 9-ти септември и викащи с пълен глас -"Вечна слава БКП".А сравнението ви с Лески и Ботев е не просто безумно, то е смехотворно и всеки петокласник би ви се изсмял.Така че проявете малко разум (въпреки че бивш "комунист" с разум , такова понятие няма) и пощадете древния ни град от това безумие, което смятате да издигнете.Ако трябва с тези пари преасфалтирайте някоя улица и направете паметна плоча, където да пише , че улицата е преасфалтирана в памет на жертвите на тоталитарния режим в страната ни, отколкото да давате грешни пари за подобен паметник,който един ден ще се саморазпадне от самосебе си.Искам да спася Пловдив от поредното безумие достатъчни са ни Альоша и безумния паметник на Съединението и кичозния Александър Македонски та да го загрозяваме с още едно творение на глупостта.Така че вместо да издигате паметници, направете нещо смислено за този град.Погледнете на какво е заприличал Пловдив, плаче ми се като се прибирам в родния си град и виждам как от един процъфтяващ град (аз съм роден 1970 г) и много добре си го спомням как изглеждаше някога, се е превърнал в една кочина.Ето това остана от "синята крепост" на България, една кочина със срината икономика, непрекъснато намаляващо население и разбита инфраструктура.Вложете парите в нещо наистина смислено!!!
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#44

2012-08-27 21:09

Аз съм засегнат и от страна на рода на майка ми, и от страна на рода на баща ми. Не смятам точно на вас да обяснявам кои мои роднини са били в Белене, още повече, че не ви знам и името даже... Роден съм през '88г, така, че няма как да съм бил от онези, за които говорите, но дори и да бях роден отпреди това, пак нямаше да си продам душата за жълти стотинки и малко сигурност, както сте направили вие през комунизма.

Ще правим каквото си искаме, именно защото сме свободни хора и имаме усет за това, което трябва да направим и вашето мрънкане само ще ни амбицира още повече да превърнем този проект във факт...

Относно "кочината със срината икономика", питайте комунистите с куфарчетата къде са скрили и запиляли парите и защо толкова време не допускат развитието на честен частен дребен и среден бизнес... Питайте другарите: от Костов през Пръмова-Кунева до Серьожа... Те са лично отговорни за това...

Радвам се, че съм млад, та не съм повлиян от пропагандата, която ви е изпила мозъците през комунизма, та не знаете кое е с по-голям приоритет: свободата или салама..., Санчо...
Демократ

#45 ....

2012-08-27 22:02

Роден съм през '88г,..........
това ми е достатъчно, за да спра да споря с вас.Четете , интересувайте се, за да звучите малко по обективно и убедително, защото в момента се държите като човек на възраст около 60-те, нереализирал се по времето на социализма при това с тотално промит мозък.
Дано не сте представителна извадка на младото поколение в България, защото в противен случай нищо добре не я чака нашата България и в частност любимия Пловдив.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#46

2012-08-28 06:59

Демократеее, демократе... Не заслужавате този псевдоним и това е. Младото поколение в България е по-добро от вас във всяко едно отношение и тепърва ще го доказва.
Понеже не отговорихте на нито 1н от аргументите ми, ние не водим спор, а заяждане, затова наистина е по-добре да прекратите. След като снахата на 1н от най-големите комунисти Пръмов се готви да става новата дясна надежда, тогава в каква демокрация живеем: в псевдодемокрация или симулационна демокрация. Това е истината. Точно заради симулационната демокрация през всички тези години, и прикритите комунисти на власт, все още нямаме музей, но това не пречи да се борим за правото на невинните жертви на репресиите да останат в историята, въпреки конюнктурата и въпреки такива като вас. Този, който за малко сигурност е готов да си продаде свободата, не заслужава нито свобода, нито сигурност...
демократ

#47 ....

2012-08-28 10:06

Не разбрах на кое от всички тези смехотворни словоизлеяния изпълнени със злоба нвзнайно от къде побрала се в главата на един младеж слава богу необременен от оня режим.Въпреки,че говорите като такъв.Аз ви казах, че в семейството ми имам двама дядовци репресирани от два поли режима, така че не ми говорете на мен за репресии.И преди да пишете каквото и да било и да повтаряте едно и също, вземете и прочетете някоя друга книга по темата и разгледайте различни гледни точки.Защото съм убеден, че една книга не сте прочели по въпроса.Като начало може да започнете с "Капитала" на Маркс , за да не правите паметници на жертви на един несъществувал никога строй.И нито ме интересува вашата Кунева или Серьожа,който и да е той.Единствено се надявам разума да надделее поне този път и да не се появи поредното безумие в моя Пловдив.Най -малкото което можете да направите е да проучите опита на бившите източно европейски соц.страни.
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#48

2012-08-28 12:00

"Демократе" (нарочно го пиша в кавички), комунистическите ви книги, в които няма почти никаква истина си ги четете вие. Който иска може да си пише каквито иска лъжи в книгите, и ако случайно те звучат достатъчно убедително за доста народ, тогава се случват едни от най-големите грешки в историята. Като ще четем книги, прочетете нещо за принципите на пазарната икономика, защото май ви липсва тази информация. Кунева не е наша, а е ваша, защото е снаха на Пръмов: един от най-големите комунисти, в БНБ, определял обменните курсове на лева спрямо чужди валути. Разума ще надделее, когато такива като вас спрат да казват: "Не ме интересува вашата кунева", а започнете да се интересувате от качествата на управляващите, защото както те не ви интересуват, така и може да ви се падне или пълен идиот или пълен мошеник за управник и после се чудете защо страната е на тоя хал. Но, за да може гражданите да си влезем в ролята да управляваме нашите представители във властта пълноценно, ще трябва такива като вас да осъзнаят тази необходимост, както и факта, че вие и аз имаме лична отговорност. Знам, че ви харесва комунизма, защото тогава на вас не се делегират права, но не се делегират и отговорности. Предпочитате да сте роб на някой, който да ви храни и пои. По-добре да сте сит роб, отколкото гладен и свободен... А не ви ли е хрумвало, че може да сте сит и свободен, ако вземете съдбата си в свои ръце...
Демократ

#49 .......

2012-08-28 12:33

"Комунистическите ви книги"...само по това личи колко акъл имате в главата, но както ви казах първо четете и се интересувайте по темата преди да правите безмозъчните си коментари.Ето заради такива като теб , т.нар. бъдеще на България нямам желание да се върна в Родината си и в града в който съм израснал и който в момента е съсипан от всякъде.Ти със сигурност не си спомняш не си спомняш този Пловдив в който аз израснах и се изучих, жалко.Така че продължавайте с глупавите си петиции, а като се замисля може да направите и такава за Бутането на паметника на Съветската армия в Западната част на Берлин(нарочно казвам Западната)и във Виена.То е срамота да се извисяват още там., аи да се поддържат..Ужас...А за такива като вас препоръчвам да посетите
http://www.facebook.com/Peoples.Republic.memories , има доста материал за оплюване от вас, че няма да ви стигне и месец.Така, че вихрете въображеението си и и там.....имате голямо поле за изява!!!
Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#50

2012-08-28 13:55

http://marxerrors.blogspot.com/2008/08/3.html -това доказва, защо писаното в "рекламираната" от вас книга е грешно и защо не си струва да се чете даже. Относно спомените ви за комунизма, казах вече, че свободата е по-важна от салама...