Незабавно разпускане и закриване на КЗД

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Незабавно разпускане и закриване на КЗД

Рени Стоянова

#51

2012-08-19 15:05

"6. Признак „сексуална ориентация”
След преглед на учебниците и учебните помагала на отделните степени на образование: предучилищна, начална, прогимназиална и гимназиална, се наблюдава следната картина:
Темата за ЛГБТ не присъства в текстовия и илюстративен материал на прегледаните учебници."


Съкращението ЛГБТ не е обяснено в доклада - предполага се, че всички трябва да го знаят. Е, аз не го знаех и ето какво намерих в Уикипедия:
"ЛГБТ (или ГЛБТ) е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора."

стр. 9 от доклада на КЗД:
"Анализирайки сферата на семейството, трябва да се отчете също, че учебниците за началните класове затвърждават и представата за традиционното, хетеронормативно семейство, чиито представители са майката, бащата, детето или децата, бабата и дядото."

Е, браво! Традиционното семейството и без това е разклатено - дайте сега и напълно да го унищожим.

Как КЗД обяснява ударите си срещу "хетеронормативното" семейство? Ето как:

"В учебниците са редки примерите за нови форми на семейство като например самотни майка или баща или родители с деца от други бракове, осиновени деца и т.н. Тази семейни форми са вече познати и приети в обществото и тяхното игнориране в учебния материал води, от една страна, до стереотипизиране и нормиране на представите за семейството, а от друга, до дискриминацията на децата от такива семейства, които не се вписват в "традиционната" представа."

Да добавим още примери на нестереотипни "семейства"
- две татенца с дете от сурогатна майка;
- две мами, едната от които бива осеменена от анонимен донор, за да си имат детенце

Което и дете да питате, ще ви каже, че от мама, тати, баба и дядо по-хубаво няма! Срамота!

Те затова го "изгубиха" този шантав доклад! Или май се "разграничиха" от него! Но дали ще се "разграничат" и от 50-те хиляди грешни пари, които са взели (евро ли, лева ли ...)! Дали ще се разграничат от меките си кресла! Експерти??!

Снишили са се "експертите" и чакат да им се размине. Сигурно ще им се размине. Потулиха доклада. Пресконференцията с министъра не може да се открие в интернет... Отивам пак да ровя из интернет. Без особени надежди.



liusi

#52 Re: liusi

2012-08-20 23:38

#9: -

i az sum suglasna sus vas , triabva da sme po tvurdi!Stiga sa ni ma4kali ili triabva da stignem do tam da narekut podinata ni TURKALIA ,4e togava da se osuznaem

Иванов

#53 Аргументи срещу функционирането на КЗД

2012-08-21 13:55

Тъй като може да се намерят "защитници", които да се опитат да се измъкват, би могло в аргументите на Петицията можеше, но не е и късно с оглед дебатите да се упомене, че държавната Институция, която извънсъдебно се грижи за ненакърняване на човешките права, вкл. и тези с дикриминационен характер е Института на Омбудсмана, а иначе има компетентен съд. Ако толкова държат да ги има в правния мир нека се регистрират като НПО..., с произтичащите от това права и ползи.
Гената

#54

2012-08-21 17:10

не само да са разпусне,ами и малко бой да изядат тия изедници мръсни
demokrat
Гост

#55

2012-08-21 19:32

Първо държавата да ратифицира Протокол 14 към ЕКЗПЧОС за всеобща дискриминация, пък след това ще преценим дали ще е необходима комисия за разтоварване на съдебната с-ма или чрез нея допълнително ще я натоварваме.


Гост

#56

2012-08-24 00:19

Незабавно разпускане и закриване на КЗД! Всички приятели да подпишат петицията!
Явно няма значение

#57 Re:

2012-08-25 22:26

#1: -

От първите девет човека, осем са си написали само двете имена, а един е пожелал имената му да не се виждат. Не народ, а мърша, това е! Страх ни е да застанем със собствените си имена дори за кауза, в която вярваме. Има нещо гнило в България, и не е само сиренето.


Гост

#58 Re: Re:

2012-08-27 14:30

#21: Атанас Гелев - Re: 

Колко жалко !!!


Гост

#59

2012-08-31 19:59

Тези са срам за България. Би трябвало да са подсъдими вече, за подривна дейност против страната
българин

#60

2012-09-16 20:43

долу кзд! тя е вредна !това са антибългари!да се зарие веднага!проклети да сте врагове на българия!

Гост

#61

2012-09-16 20:48

долу кзд!това са вредни хора-антибългари!незабавно да се закрие комисията!
Богомил

#62 Познати спекулации

2012-11-06 06:13

С риск да подразня някои тук и без да се преминават границите на добрия тон,бих споделил малко по-различно мнение.Първо съм съгласен,че въпросния скандален доклад на КЗД е значителен нейн гаф направен от стария й състав и само се надявам да не е бил умшлен.Защото това било означавало тежка провокация към българското общество /а също и към турското като пак се влошат отношенията с него и с международната общоност/ като така се отклони вниманието от жестоките проблеми на съвремието.Така не сега е момента да се повдигат подобни дискусии от никого,за да ги използват за отдушник или още повече заради някакви си свои лични цели като само да нажежават още повече напрежението,застрашавайки крехкия мир в страната.Поради това не подкрепям искането за закриването й,а за нейното реформиране като за това възлагам надежди на новоизбраните й членове - сложени от сегашната власт /и парламент и президент/ като те са от повечето парламентарно представени партии.Закона за защита от дискриминация е част от европейското законодателство,което България е приела като наднационално за да влезне в ЕС с подписването на съответните международни договори,хармонизиращи законите и с правната система на съюза.Ето защо такъв закон не може да бъде отменен,а ако комисията бъде закрита,въпросните произвидтва по него трябва ва се водят изцяло в съда без да се събират такси.Имайки предвид претрупването на съдилишата,процудурата ще продължи още по дълго и съответо увеличаващите се разходите ще са за сметка на държавата /а един от мотивите да се иска закриването институцията е че харчела необосновано много държавни пари/.Ако я закрият /което според мен е доста трудно вече,щом управляващите й избраха нов състав с мандат от 5г./ вероятно ще се увеличат и делата в Международния съд за правата на човека в Страстбург.Тогава не само,че ще се увеличат държавните разходи,но и ще пострада авторитета на България допълнителоАз кото лице с увреждания до болка познавам всичко това.И ми е изключително неприятно вместо да получа адекватна помощ за да си защита правата като на уж европеецот едно претендиращо за цивилизовано съвременно общество,да слушам нелицеприятни националистически спорове за истории отпреди векове.Подобни неща ми звучат нелепо в контекста касаещ опазването на човешките права и на организациите призвани да ги защитават.Според мен вината е и на двете страни – и на самата организаця допуснала изобщо да се повдигне въпрос от подобно болезнено естество и то така скандално,както и отговарящите по такъв груб начин...! 

Гост

#63 Re: Познати спекулации

2012-11-07 01:57

#62: Богомил - Познати спекулации  

 "да слушам нелицеприятни националистически спорове за истории отпреди векове.Подобни неща ми звучат нелепо"

Хм. Простак!

#62

#64

2012-11-08 05:06

Просто си изрявам мнението.Това не е чат и нямам намерение да коментирам чужди коментари,а още по-малко да влизам в какъвто и да било диалог с никого щом явно едва ли биха ме разбрали какво бих искал да кажа.Знам,че не се спазва дори добрия тон в тия форуми и за това рядко пиша на подобни места за да не падам на такова ниво /изключение правя само ако някоя тема ме заинтригува малко повече,особено ако намирам неще лично в нея/. Така достатъчно добре си личи кой с какъв капицитет е - винаги могат само да намерят една фраза извадена от контекст и прозвучала им накриво за повод с целящ заяждане.Мога само последно да поясня,че нито защитавам КЗД.Даже скандалния й доклад да не е бил направен умишлиено в такъв вид,а още повече провокациите срещу историята и независимо от кого идват.Поради това считам за оскърбителен и начина по който им се отговаря с воденето на подобни абсурдни разправии.Вместо тях по-добре да се намери рабирателство по съвременен начин и се вземат някакви мерки срещу конкретно отговорните лица /а не всички заедно с цялата органиция/ - поне едно извинение да поднесат .Иначе да не би някой да си мисли,че на мен би ми било приятно да съм опрял и се занимавам с разни институци като въпросната.Защото за съжаление безправието в България е громно и нямаш много на кого или на какво да разчиташ.Но това може да го разбере само човек с увреждане или друго неравностойно положение.Нека не прозвучи като клетва,но съдбата наказва най-много ония,които се отнасят неоправдано лощо към такива хора за да видят и те какво е.Тогава чак разбираш дали ти е до въпроси като тукашните или би мислил предимно как да си решиш проблемите.В такъв смисъл с неприязъм съм съгласен когато се говори,че много български инстуции често се занимават с глупости,какъвто е и прослувутия доклад - вместо да изпълняват функциите си като помагат на гражданите, а така даже вредят на много от тях ..Друго не мисля,че имам и е редно повече да добавя тук.Още веднъж се извинявам ако съм ообезпокоил някого - всичко най-хубаво и успех...! :(
ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#65 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 12:18

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!

Гост

#66 НОВ СКАНДАЛ С ТАЗИ "ПОЛЕЗНА НАРОДУ" КОМИСИЯ!

2012-11-29 11:46

#64: #62 -  

 "СКАНДАЛ

Новото ръководство на комисията за защита от дискриминация сътвори скандал, след като стана ясно, че си е раздало хиляди левове бонуси. По информация на "168 часа" всеки член е получил между 5500 и 7000 лв., макар че работи само от един месец. Според шефа на КЗД Анна Страшимирова става дума за 3000 лв., а тя самата е взела 3150 лв. След като се разбра за бонусите, вчера Страшимирова заяви, че тя и колегите й ще ги върнат, за да не се провокира обществено напрежение "в този труден за страната момент".

в. "Сега", 29.11.12

http://www.segabg.com/article.php?id=626443

една мечта

#67 СИСТЕМАТА произвежда гаф след гаф

2012-12-01 12:24

И в този гаф като всички други на "наши" публични институции ПРОТИВ нашите публични интереси, КОРЕНИТЕ са много по-дълбоко - в СИСТЕМАТА на безконтролна от страна обществото ЧУЖДА ВЛАСТ, под която сме поробени като народ - напълно отстранен от управлението на страната си /зад смехотворната демократична фасада/. Затова петициите, жалбите и протестите "на парче" са напълно НЕАДЕКВАТНИ и безмислени като реакция - енергия в празно пространство. Често и сами се лъжем, но по-често ТЕ с фалшиви НПО и "активисти" се опитват да направят и от нас фалшиви "активни граждани" - неуморни жалбописци или безобидно протестиращи на малки групи за трохи под масата. Коя е адекватната реакция при гнила и напълно затворена система? Ами БУНТ или друго паралелно мирно всенародно действие извън системата за промяната й - така, че да можем бързо да корегираме и криви закони, и криви служители, които да връщат заплати и плащат в брой вредите от лошо управление. Не става за един ден, но е възможно, напр. така http://edname4ta.dir.bg/_wm/basic/?df=12

Гост

#68

2012-12-04 13:54

кзд е вредна институция !да се закрие незабавно !петицията е изключително патриотично мероприятие
мравката

#69

2012-12-13 14:05

скоротечно формиране на народни съдилища,отнемане на граждански права и доживотна присъда, без право на обжалване,с определение-национални предатели
rado

#70

2012-12-28 11:08

ami toq BIV6iQ i SEGA6nIA 6ef nai-ve4e trqbva da si hodi osven zaradi teq laji kade seki moje da useti kvi sme6ni luji sa ami i zaradi mnogo drugi ne6ta sigurno...po4etoh za 5 minuti samo za kakvo stava vupros...ili se praim na slepi i kvot stane
РуменУмен

#71 Незаконосъобразна КЗД

2013-02-03 21:35

Имам 6 производства в КЗД. Ще жаля пред съд незаконосъобразността на съставите, тъй като в тях липсва включване на останалите малцинства в България. Някаква ваша подкрепа? Моля на mrspiider@abv.bg

Гост

#72

2013-04-21 21:44

Негодници са всички в КЗД, както и ЗЗДискр, в който няма никакви преклузивни срокове. Единия учител на деца, другия дознател, хвания единия удари другия и лицето умно колкото тези първите двама Плевнелиев ще падне от простотия...