Незабавно разпускане и закриване на КЗД

Богомил

/ #62 Познати спекулации

2012-11-06 06:13

С риск да подразня някои тук и без да се преминават границите на добрия тон,бих споделил малко по-различно мнение.Първо съм съгласен,че въпросния скандален доклад на КЗД е значителен нейн гаф направен от стария й състав и само се надявам да не е бил умшлен.Защото това било означавало тежка провокация към българското общество /а също и към турското като пак се влошат отношенията с него и с международната общоност/ като така се отклони вниманието от жестоките проблеми на съвремието.Така не сега е момента да се повдигат подобни дискусии от никого,за да ги използват за отдушник или още повече заради някакви си свои лични цели като само да нажежават още повече напрежението,застрашавайки крехкия мир в страната.Поради това не подкрепям искането за закриването й,а за нейното реформиране като за това възлагам надежди на новоизбраните й членове - сложени от сегашната власт /и парламент и президент/ като те са от повечето парламентарно представени партии.Закона за защита от дискриминация е част от европейското законодателство,което България е приела като наднационално за да влезне в ЕС с подписването на съответните международни договори,хармонизиращи законите и с правната система на съюза.Ето защо такъв закон не може да бъде отменен,а ако комисията бъде закрита,въпросните произвидтва по него трябва ва се водят изцяло в съда без да се събират такси.Имайки предвид претрупването на съдилишата,процудурата ще продължи още по дълго и съответо увеличаващите се разходите ще са за сметка на държавата /а един от мотивите да се иска закриването институцията е че харчела необосновано много държавни пари/.Ако я закрият /което според мен е доста трудно вече,щом управляващите й избраха нов състав с мандат от 5г./ вероятно ще се увеличат и делата в Международния съд за правата на човека в Страстбург.Тогава не само,че ще се увеличат държавните разходи,но и ще пострада авторитета на България допълнителоАз кото лице с увреждания до болка познавам всичко това.И ми е изключително неприятно вместо да получа адекватна помощ за да си защита правата като на уж европеецот едно претендиращо за цивилизовано съвременно общество,да слушам нелицеприятни националистически спорове за истории отпреди векове.Подобни неща ми звучат нелепо в контекста касаещ опазването на човешките права и на организациите призвани да ги защитават.Според мен вината е и на двете страни – и на самата организаця допуснала изобщо да се повдигне въпрос от подобно болезнено естество и то така скандално,както и отговарящите по такъв груб начин...! 