Незабавно разпускане и закриване на КЗД

До

Премиера на Република България,
г-н Бойко Борисов,
Председателя на 41-то Народно Събрание,
г-жа Цецка Цачева
Депутатите от 41-то Народно Събрание

 

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с последния доклад на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) (kzd-nondiscrimination.com), озаглавен Стереотипи и предразсъдъци в учебниците и учебните помагала за учители от предучилищно и основно образование",

ние, гражданите и данъкоплатците в Република България, считаме че:

  • Предложенията и констатациите, направени от „комисарите" по отношение на българските възрожденци са меко казано некомпетентни, непрофесионални и съдържат много неистини.
  • Ваденето от учебниците и/или цензурирането на български възрожденци  цели денационализация на българите и дестабилизация на Българската държава. Като подменят нашето историческо минало, членовете на тази комисия посягат на националната сигурност на България.
  • КЗД е напълно ненужен и безполезен орган, на издръжка на данъкоплатците, който безразборно харчи държавния бюджет и създава измислени проблеми, защитавайки измислени колективни права.

ЗАТОВА ние, гражданите и данъкоплатците, настояваме за:

1. незабавното разпускане и закриване на Комисията за защита от дискриминация (КЗД)

2. (допълнено 17.08.2012, 12:08) След появили се в пресата статии за злоупотреби на Комисията, настояваме за подвеждане на членовете ѝ под материална и наказателна отговорност.

http://society.actualno.com/Absurd-Izchezna-dogovoryt-za-dokladite-sreshtu-Botev-i-Levski-news_397498.html

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5063352