СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ


Гост

#51

2012-08-03 01:26

съжелявам непомня имена! Горния коментар ме подсети за нещо. Помните ли когато спряха сегашните стикери, какво каза един от шефовете или и аз незнам кой. "След като ни осъдихте, сега ще плащате повече. И аз живея в центъра, но си паркирам колата в подземния паркинг на НДК" думите са по спомен съжелявам, че немога да намеря точното изказване. Въпроса е за какво плащаме? "правото да си паркираш автомобила пред вас" та то не е ли по конституция тва право? направете същото в люлин, обеля, надежда да видим тогава какво ще стане? с какво съм виновен, че живея в центъра? сега какво? да си продам имота на безценица за да отида в крайния квартал, ли? Време е да кажем НЕ!

Гост

#52

2012-08-03 09:32

Абсолютно съм против и синята зона да е и през събота. Това е нахално!!!

Гост

#53

2012-08-03 11:03

-

Гост

#54

2012-08-03 11:47

Изискването, собствеността на превозното средство да е регистрирано на частно лице и той да е собственика на жилището си е жива дискриминация. Много хора съвместяват личните и служебните пътувания с едно превозно средство с което се намалява и без това големия брой коли на територията на града. Това решение има за цел не да реши проблемите с паркирането, а да увеличи продажбата на стари коли (нова също не може да паркира, ако е на лизинг!!). Освен това хората, които ползват служебни коли и за лични нужди ги карат повече, което значи, че през деня мястото ще може да се ползва и от приходящи. Сегашното решение на общината ще нашълни улиците с коли, които се изкарват само през почивните дни.
Мотивацията, че недостигат паркоместата и затова се въвежда това ограничение е абсурдна. Условията за паркиране в различните места са различни. Някъде растоянията между пресечките е малко, има много гаражи или магазини или недай боже служебни абонаменти на учреждения. Редно е зоната в която може да се паркира да е достатъчно голяма и определена по растояние, а не от пресечка до пресечка.
Ако все пак не достигат паркоместата да се направи търг и тези които платят повече да спечелят.
Впрочем в района в който живея има малки улички по които я минат 20тина човека дневно, я не и те се движат по платното защото е по-равно! Спокойно може да се разреши паркирането на единия тротоар и паркоместата ще се удвоят!
Софиянец

#55 Re:

2012-08-03 12:34

#5: -  

 Все още печелят добре от коловете. Като опашат всички улици, улички и уличета ще преминат към бодливата тел. Важното е да има срещу какво да се отчитат приходи. А те сигурно не са лоши!!!


Гост

#56

2012-08-03 13:00

Време е така нареченото "гражданско общество" да се събуди и да удари шамар на самозабравилите се общинари.
Докато това се случи, на тях, общинарите, им давам безплатна идея/защото те нищо не дават безплатно/- обложете с данък "ВЪЗДУХ" Софиянци.Живущите в центъра с най-висока ставка, защото въздуха в центъра е най-мръсен,съдържа елементите на цялата менделеева система.Повече елементи, повече пари. УСПЕХ ВНАЧИНАНИЕТО, ДРАГИ ОБЩИНАРИ.

Гост

#57

2012-08-03 16:03

Тъжно е,че много граждани и за кратко началници в различни сфери на нашето общество се самозабравят и че ще дойде ден да са само граждани.
Господ да ги пази!

Гост

#58

2012-08-03 17:45

Решението на Софийска община за закупуване на винетен стикер е дискриминация спрямо живеещите в централната , т.н. синя зона. 1. Регистрирайки автомобила в КАТ, в талона пише, че той местодомува на адрес в синята зона. Живеещият например в "Младост" или "Люлин" също я регисстрира с адрес по местодомуване, но той не плаща за това, че колата му е на адреса. Това е дискриминация съгласно конституционните права на всеки гражданин. 2. Общината и ЦГМ много хитро използуват принципа "Разделяй и владей", настройвайки софиянци едни срещу други (център срещу кварталите) от една страна и от друга живеещите в София срещу живеещите в други населени места. 3. Измества се въпроса как и защо да се взима винетен стикер (за 1 кола, за наемател, за разведени съпрузи, за деца и родители на един адрес), а се изпуска главното - това е чист рекет и дискриминация и задължително трябва да се отмени. 4. Това решения за заплащане на някаква (но много по-малка) такса може да се приеме само, ако от общината посочи точното място за паркиране за всеки един атомобил по местодомуване на адреса в синята зона. Но тогава няма да има места за паркиране на други автомобили и няма да могат да вземат за опубличната собственост многократни такси за паркиране. В момента те искат да си осигурят около 1 200 000 лв. постоянен приход от стикери и допълнителен приход от паркирането на други автомобили чрез продаване на 1 място многократно.

Гост

#59

2012-08-03 19:23

Крайно време е ние всички да не се правим на"заспали" госпожици и да търпим да ни"тупат" като брашнен чувал,защото чувала все някога престава да дава прашинки и тогава.....търсят нов такъв.Да взаимстваме от братята Европейци към които се стремим и които ни дават за пример кое,колко скъпо било там пък тук е по-евтино.Уважаемите политици да пишат и какви са социалните,здравните и нормалните човешки условия за живот в страните чрез които ни дават пример и да видят нашата.За това мисля,че трябва да има ясна гражданска позиция и когато нещо не е както трябва за взаимстваме от Гърция,Испания,Англия,Германия.../мога да посоча и още,но са достатъчно/ и да излезем навън и да покажем нагледно какво ни е мнението за геноцида на който правителството ни подлага с цени,с данъци,с такси и...какво ли още не в трудни за целия свят кризисни години

Гост

#60

2012-08-03 19:32

Абсолютно нагло и безочливо поведение на общинари и политици.За какво са всички те?!Да обслужват своя интерес или сме ги избрали да обслужват нашия/на народа/.Също като министърката на здравното министерство или който и е казал умната идея да си платиш осигуровките иначе не можеш да продаваш собственост.Какво общо има едното с другото ?! В кое село са били тези умници,че да не знаят,че тези които живеем в центъра/и не само/сме тук още преди те да знаят с какво се стига до столицата.Като искат да налагат винетки да наложат и в Младост,Люлин,Обеля също в с.Мъглен,с.Резово,с.Игнатица и в другите населени места та и хората които си спират каруците пред собствения дом и те плащтат като нас в София.Къде се плаща такса в Европейски държави пред собствения дом уважаеми умници.Дайте за пример Германия/най-силната икономика в света/.Че там пред всеки дом си спираш и никой малоумник не му хрумва да ти търси такса.Проверете !!

Гост

#61

2012-08-03 20:58

Да се излезе с инициатива за граждански протести пред кметството. Да се ангажират телевизии за отразяването им. Да се сезира Омбудсмана на РБ за беззаконието на Столична община. Никой да не си и помисля да заплаща таксата!!! Атакувайте Фъндъкова през сайта на Столична община. Следете инициативите по тази тема и бъдете активни в Интернет! Глас народен - глас Божи!

Гост

#62

2012-08-04 16:29

Поддържам петицията - тя е знак за гражданска позиция и с право въстава срещу рекета на община София град да събира пари от гражданите, мислейки ги за поданици!Зона идеален център се превърна в наказателно място за живеене чрез безумно високите данъци, за които общината ни най-малко не се отчита - какво прави тя с тези пари, които са на семейство между 500 и 1000 лева на година?! Живея с усещането, че всички издигнали се на пост провинциалисти имат за цел да пропъдят, живеещите с 6-4 поколения софиянци! Това е метафоричен геноцит!!! Просто затворете центъра за автомобили и само живеещите собственици да имат право да се прибират по домовете си. Нали това правителство строи изобилно метро - нека се ползва то от всички пришълци! Не може цяла България да живее в София - не става!!!

Гост

#63

2012-08-05 19:25

Подкрепям подписката. Не виждам основания за повишаване на цените на синята зона и разширяването й.
1. С парите, които се събират от години не е построен ни един паркинг, където да се паркира на достъпна цена.
2. Тези цени не отговарят на покупателната способност на населението.
3. Градският транспорт е в лошо състояние.
4. БДЖ е в крах и за много дестинации придвижването с личен автомобил е единствената удобна алтернатива за България.

При всички тези обстоятелства, новата наредба не представлява нищо друго, освен тормоз над населението на страната и рекет над платежоспособната част от него. Настоявам да се отмени!

Гост

#64 Re: протест

2012-08-05 19:41

#41: -

Аз ще подкрепя подобен протест, въпреки че в момента не ме засяга пряко самото паркиране. Но пряко ме засяга, когато рекетират съгражданите ми и, ако не се присъединя към протеста сега, няма да има кой да се присъедини, когато аз трябва да се изправя срещу същите тези рекетьори, които с вашите пари ще си купят още мласт и над мен.

 

Мисля, че всички хора, които живеем в България, трябва да се присъединим.


Гост

#65

2012-08-05 21:34

Освен посочените нарушения на правата на гражданите има и други
1.Случаите на използване на лизингов автомобил - единствен за собственика, но му е даден на отговорно пазене и използване - право различно от собствеността,но не се признава от общината и затова, когато този човек е болен и не може да отиде с автомобила си на работа - НЯМА да има право ДА ПЛАЩА за 10-12 часа работен ден -защото има ограничения за паркирена - пред собствения му дом, но с несобствен автомобил според общинарите, и ще му вдигнат автомобила, докато лежи с 39 градуса
2. За тези, които не са наясно - за апартамент от 90 кв.м в центъра се плаща данък от 400 лв!!!!!!!!!!!!! И още 150 -за паркиране където намериш - и ако намериш - общо 550 и ако имаш нещастието да сте многолюдно семейство или 2 поколения заедно - още една непотребна хартийка за втора кола- е мисля, че за тези пари направо по 1 гараж да си бяхме построили или няколко подземни. Да, плащаме си, че живеем в центъра, но искаме да получим услугата за тази цена!

Гост

#66

2012-08-06 10:25

Трябваше по-категорично да се заяви - никаква такса за паркиране на живущите, където и да се те на територията на РБ! Особено като срещу нея не стои никаква услуга. Равносилно на наказание или данък "хей така, за изтрити зъби".

Гост

#67

2012-08-06 12:05

За собствениците добре - а за живущите?

Гост

#68

2012-08-06 12:21

Не съм виновна, че съм се родила в София и живея в Центъра, и не съм съгласна Цървулите да ме тероризират!

Гост

#69

2012-08-06 12:27

Това е груба дискриминация, противопоставяне на софиянци и гавра.
_)_

#70

2012-08-06 13:47

Смешници, колкото и да викате - синя зона ще има! Тя НЕ е лошо нещо! Хората против синята зона са или мишки, или селяни!!!

Гост

#71

2012-08-06 14:25

Освен това абсурдно е да се искат 150 лв. за живеещите в рамките на Синята зона! Какво е това безобразие? Не тези, които живеят в центъра, са проблем за трафика в него, а тези - които идват отвън!

Гост

#72 Re:

2012-08-06 14:27


Гост

#73

2012-08-06 14:53

То е ясно, че са алчни,но така нарушават свободата и правото на избор на нормалните и без това обеднели граждани.Страх ги е от референдум и го правят със заповеди и наредби без допитване до данъкоплатците.Това ако е демократичен избор здраве му кажи.
гост

#74

2012-08-06 16:09

Аз живея в центъра на София от 57 години от както съм се родила и какво съм виновна за това ,че да плащам някакви измислени суми на ,,синя зона,, .Тогава ми върнете София във вида който беше преди 1989 година ,когато се вървеше спокойно и се караше кола без задръствания и се паркираше свободно навсякъде.

Гост

#75

2012-08-06 21:33

Уважаеми господа,
Живея на улица Здраве ,заради наплива от хора заради майчин дом , много трудно се намира място за паркиране и на здраве и на улчката отзад , която също ще стане синя зона от септември, със слагането на колчета навсякъде по тези улич(ки намиране на място е станало почти невъзможно и да се плащат винетки не знайно за какво е исключително несправедливо.