СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ


Гост

#1

2012-07-16 14:29

Нямам думи...
shobo

#2 Тема

2012-07-16 15:04

всичко родно е негодно!

Гост

#3

2012-07-16 15:29

Услугата синя зона си е чист "пладнешки обир". Аз не притежавам автомобил и тя не ме касае засега, но това което виждам е!
- Липса на обозначителни знаци - синя зона
- Липса на каквато и да е маркировка
- Побългарено отношение от типа шуробаджанащина - че властимащите, може и да не плащат
- Има безконтролно(като при всеки монополист) вдигане на цените, по простата причина, че липсва алтернатива. Замислете се - бихте ли приели каквото и да е обяснение, след като това не променя факта на вдигане на цената. Обосновка всеки може да даде.
- Защо, по дяволите - в тесните улички из центъра да са общинска собственост. Та общината не ги е поправяла поне 30 години. А в случай, че е позакърпила някоя и друга дупка, то парите чии са? Ами те са дошли от хората които плащат данъци!
- По мое мнение - общината е ДЛЪЖНА да построи безплатен паркинг за достатъчно МПС-та. Поддръжката му е 5-6 заплати и малко чистота! И така и така - данъците ни са безумно високи.
- Общинска фирма от подобен тип = узаконен обир и рекет!


Гост

#4

2012-07-16 17:10

Напълно съм съгласен с изложеното в статията, че платеното /синя зона/не урежда по никакъв начин въпроса с паркирането и трафика на движение. Ясно е , че парите се крадът и отиват незнайно къде. А, кой плаща - само ние, обикновените хора. Всички общински и държавни чиновници имат пропуски за личните и служебните си коли и паркират на всякъде из центъра без да плащат. Принципът е "стани да седна" - махнете си ваще коли да си паркираме свободно наще.

Гост

#5

2012-07-16 17:56

живея в центъра ,имам една жалка кола ,която няма къде да паркирам, а когато паркирам пред нас -веднага идва паякът и хоп ми изважда половината пенсия за глоби и т.н.
В същото време София е осеяна с колове през 1 - 2 м. и където е наистина нужно и където не е. Тези колове на някой места са посадени толкова нагло и нагъсто че да се чуди човек дали не живеем в някакъв изправителен лагер-остава да ни сложат само бодлива тел и да пуснат ток по тази унизителна телена барикада. А право и паро имащите- за тях няма правила.


Гост

#6

2012-07-16 18:16

Komentarite sa izlichni!

Гост

#7

2012-07-16 19:37

ПЪЛЕН АБСУРД

Гост

#8

2012-07-17 00:27

Това правителство се помисли за велико , така как сме го избрали така ще си оди май. Всичко за дране на народа се гласува , изкара ни да пушиме пред заведенията сега още пари иска , скоро идат избори май няма да съберат и 10 %

Гост

#9

2012-07-17 00:40

Петицията е ясна,трябва само да бъде чута! С ПОЧИТ: Б.М.
ABTOP

#10 Re: ПАРКИРАНЕ

2012-07-17 05:52

#9: -

КОГАТО СЕ ИЗПРАЩА SMS С НОМЕРА НА КОЛАТА, АКО НОМЕРА Е СГРЕШЕН ПОСТАВЯТ СКОБА НА КОЛЕЛОТО, СЪБИРАТ ТАКСА, ГУБЯТ НИ ВРЕМЕТО, СЪСИПВАТ НИ НЕРВИТЕ, НО НЕ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ ОТ SMS! КЪДЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ? КОЙ ГИ ПРИСВОЯВА И ЗА КАКВА ЦЕЛ? МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЪВОПИЙЦИ! ЛЕКАРСТВА ДА СИ КУПЯТ С ВСИЧКИ ТЕЗИ НАШИ ПАРИ!


Гост

#11 дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-17 12:37

В петицията се изказва несъгласие с това, че има едни условия за тези с постоянен адрес и липсват такива за хората с настоящ адрес в центъра. Разбира се, че трябва да има разлика. Това не е дискриминация. Тези с постоянен адрес, плащайки си данъците, са приходи за съответната община, т.е. София - център, а при тези само с настоящ - парите от данъците отиват на село или където там им е постоянната регистрация. Емииии да ходят да си паркират колите там, кътето си дават парите.
P.S. не живея в центъра на София, но се дразня, че куп хора се възползват от всичко, което предлага мястото, на което живеят, а си пращат парите, някъде, където и не стъпват.

Anonymous

#12

2012-07-17 18:27

- Аман от узаконен РЕКЕТ !!!

Гост

#13

2012-07-17 23:23

Въпрос:Къде по протежение на бул."Шипченски проход" няма синя зона?
Отговор:Много ясно че пред Първо Раьонно ма МВР.
Спазваме законите...нали?

Гост

#14

2012-07-18 01:22

Правото на Човек да живее според природата си е ограничено от самия него ,въвеждат се постоянно правила и граници който са в ощърп за нормално съществувне ,камо ли за живеене.Защо не проумеем,веднъж завинаги,че земята е кръгла и няма край на света откъдето да скочим и продължим в друго измерение ... Живеем тук и сега ,какво ни пречи да сме корекни към себепдобните и останалите обитатели на нашия объркан свят...Правила трябва да има ,но едни за всеки който е дръзнал да се роди и е приел този свят като дом .Правила не противопоставящи и не разделящи Човеците на какви ли не ...Човека господства над себеподобните,но едва ли над останалите живи твари ... Да спрем насилието срещу животните а остане ли ни време да го ограниаваме и срещу самите нас ...

Гост

#15

2012-07-19 01:05

Омръзна ни да ни грабят безконтролно всякакви администрации и служби. Всички тези пари потъват в нечий джоб ... ДОЛНИ КРАДЦИ!!!

Гост

#16

2012-07-20 09:32

Не виждам защо синята зона да действа до 20:00 ч, вечерта, при условие, че в 18:30 служителите в центъра си тръгват, което лесно може да бъде забелязано по прогресивно освобождаващите се места за паркиране. Съмнявам се и че някой тръгва в 19:30 към центъра, за да си свърши някаква работа, с което претоварва трафика там... За безумната идея да се иска такса за съботния ден до обяд вече е споменато.

Гост

#17

2012-07-20 09:36

Данъкът + такса смет за тази година бе 516,79.
Обещаха ни за следващата година: по-висок !!!
Какво получавам за това ???
Сега искат ОЩЕ.
ОТ КЪДЕ ?!

Гост

#18

2012-07-20 09:40

А какво ще кажат уважаемите общинари за следния казус: ул. Раковски, участъкът между бул. Левски и бул. Патриарх Евтимий. Паркирането по улицата е ЗАБРАНЕНО, няма синя зона и т.н - минава тролей, хубаво е да е чисто, въпреки, че движението е еднопосочно а улицата двулентова. Обаче - пред 9-то районно полицаите си спират на спокойствие, за тях знакът не важи. И още по-голямата наглост... Малко по-нататък има 4-5 места СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ за някакво си посолство. Защо за автомобилите на посолството може да има служебен абонамент - т.е. преценено е, че не пречат на движението, а за обикновените автомобили е забранено паркирането?? Двоен аршин?

Гост

#19

2012-07-20 10:46

До Софийска вода
До ЕОС Матрикс
По препоръка на служителка от вашия офис отидох да сключа споразумение със "Софийска вода" в офиса на ул.Хан Крум за разсрочване на сумата от 174.25 лв. Поисках да ми предоставят формуляр за споразумението. Казаха ми, че нямат такива и че трябва да внеса 30%, да подпиша и тогава ще получа споразумението.
В качеството Ви на изпълнител бих желал да ми окажете съдействие за получаване на предварителен вариант на споразумението поради това, че не съм добре със зрението и искам да се консултирам с роднина за това какво да подпиша. Във формуляра, който ми изпратихте е видно, че е начислена лихва. Мисля, че това е неправилно и че "Софийска вода" няма такова право. Бихте ли ми пояснили на какви основания начисляват лихви. Закон или наредба. Може ли да ми изпратите разбивка по дати на натрупаните суми. Предварително благодаря.Виктор Топлийски мейл:viktortopliyski@abv.bg

Гост

#20

2012-07-20 18:03

Подкрепям петицията защото сматям, че е справедлива...

Гост

#21

2012-07-23 21:44

Разбирам проблема на живеещите в центъра на града , няма как да баде по друг начин докато си траем и позволяваме да ни тъпчат. Заставам зад тази петиция , защото най накрая трябва да се направи наистина нещо по този въпрос. Центъра е прекалено натоварен. Аз самата ако имам работа в центрапната част на града ходя с градски транспорт колкото и да ми е противен, иначе се движа с колело на всякаде, въпреки, че и там нещата са под всякаква критика относко вело алаеи , да не гоеорим за културата на пътя. Не те третират нитокато пе6еходец , нито като част от пътното движение. Колята си позвам единствемо ако трябва да изляза извън София някаде.
И така , аз съм за промяната на наредбата и крайно време е да се помисли за облекчаване на трафика на централната част на града.
123

#22 Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-24 08:42

#11: - дискриминация - настоящ/постоянен адрес

 

Дикриминационен е. Улиците, тротоарите и площадите са ПУБЛИЧНА общинска собственост. Тоест - на всички. Никой не може да има специални права. Живущите, като искат паркоместа, да си копаят гаражи в дворовете или под сградите. Друг е въпросът, че е крайно време да забранят офисите без паркоместа в центъра и да махнат държавната администрация от там. И за да няма излишна полемика - да Софиянец съм, но това не значи, че не виждам проблемите.


Гост

#23 Re: Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-24 14:23

#22: 123 - Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

''Най-добре да дойдат танквете'' - другаря Станко Тодоров 1990г


Гост

#24 Re: Re: дискриминация - настоящ/постоянен адрес

2012-07-25 16:21

Реално живущите в центъра трябва да плащат двоен данък на общината затова, че имат автомобил. Веднъж се заплаща пътен данък и втори път "данък" паркиране по постоянен адрес. Защо хората от центъра трябва да плащат, а всички останали - не. Не виждам освен това как този "данък" намалява трафика в центъра и паркиралите автомобили. Цената, която ще плаща един човек, който не живее в центъра реално не е толкова висока, че да го откаже от това да използва автомобила си. А живущия в центъра трябва да се съобразява и мисли кога да използва автомобила си, за да може все пак като се прибере да паркира, ако не пред дома си, то някъде "наблизо" до две - три или пет преки...  Има и други аргументи, но няма време да ги изброявам... Абсурдна държава и това е!!!


Гост

#25

2012-07-25 22:18

Крайно време е да спрем чиновническия бандитизъм у нас