Подписка срещу узаконяването на скандалните "архонти".


Гост

#101

2012-06-23 04:57

Wзаконяването на тетлата "архонт" си е чиста индулгенция, упрощение на грехове срещу пари.В православието това трябва да става единствено и само след пост, молитва и изповед.Даренията в църквата трябва да бъдат дадени от сърце, а произходът им да не бъде съмнителен.Нравственост и духовност са две абсолютно различни неща и се учудвам че висшите ни духовници не го съзнават.

Гост

#102 Re:

2012-06-23 05:37

#12: -

Съгласен съм с вас-Митрополит Галактион публично се обяви за дарителството на органи като хуманно дело-хуманно?-когото цели съсловия като лекари са се превърнали в търговци, юристите са с мислене на престъпници и също са откъснати от християнските ценности, когато стотици деца изчезват от този свят точно за да могат децата на богатите хора да получат донорство.Варненският Митрополит се радва на дарения като луксозен автомобил който има само той и американският президент.А ми на него му трябва една лада Нива да отиде в едно село и да отслужи неделна служба пред двама или тримя миряни.А автомобила чудо да го предаде на Светия синод да се посрещат духовните делегации , доста по хуманно.Пловдиският Николай също да се замисли когато получава огромни дарения-Хилари Клинтън отказа дарение от 5000 долара на българска бизнес дама за нейната предизборна кампания само защото произхода на парите е неясен, а той е готов да обещае и узакони чест , слава и място в Царство Божие на престъпници срещу пари и дарения-ами да обясни на обикновенните хорица които си дават последните стотинки за свещи в църквата  какво значи индулгенция.Вообще нашите висши духовници да вземат да станат земни хора, да гледат няколко пъти русския православен филм Остров и да се замислят какво послание им изпратил с този филм режисьорът Павел Лунгин.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2012-06-23 05:38



Гост

#104

2012-06-23 07:45

Подкрепям петицията, освен по същество, но и защото е един от малкото случаи, в които активна част от вярващия народ защитава вярата си гласно. Лек и спасителен пост!

Гост

#105

2012-06-23 08:42

komprometira6ta carkvata,vnasq6ta smut v ob6testvoto,za6toto nqma edinomislie sred samite duhovnici!!!!

Гост

#106

2012-06-23 10:48

Цинично и нахално решение от самодоволни служители на Бога

Гост

#107

2012-06-23 13:38

Освен петицията са нужни и други, много по-драстични мерки срещу тази развилняла се банда от чернокапци ! Ама задължително ! Лудото Коле в Пловдив, например, вече не се трае !

Гост

#108

2012-06-23 15:27

DO EDIN VSI4KI POPOVE SA: MOSHENICI I IZMAMNICI, AL4NI I GLADNI XITRI I ZLOBNI BEZBOJNICI, LAKOMI SODOMITI - SIMONITI SREBROLIUBCI, BEZ KAPKA VIARA I MORAL!!!!!!!

Гост

#109

2012-06-23 18:04

и аз искам да съм архонт, но не редом до тези мерзавци.

Гост

#110

2012-06-23 23:14

Скандална форма на индулгенция и измиване на ръце на престъпници и антихристи, при това двустранна.

Гост

#111

2012-06-23 23:21

НОРМАЛНО Е ЗА БОЛШЕВИКИТЕ-ТЕ ОБИЧАТ НАГРАДИТЕ И ПОЧЕСТИТЕ-Ние обаче какво сме виновни та да ни презира цял свят-та утре църквите могат да станат складове за оръжие по волята на,, АРХОНТА,,

Гост

#112

2012-06-24 00:26

Крайно време е да се предприеме нещо и да се спре търгашкото използване на свети неща за българина, каквато е православната църква от бивши агенти, които освен че се гаврят с миряните и позорят духа на България!!! Архонтските сделки са едно от тях!!!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-06-24 01:30



Гост

#114

2012-06-24 17:08

Представе те си следната напълно возможна ситуация-Бизнесменът поръчал рекламата за колбаси по телевизията ...тая с репликата - "Дядо Попе мезеш ли?" .... и по този начин обидил всички които спазват чинно постите, да си плати където трябва и да стане архонт?
А лекцията "Нравственост и духовност" много от свещенниците са я пропуснали в Духовната Академия.Или въобще не са разбрали огромната разлика между тези две категории?

Когато преди години за два дни се събориха над 50 православни храма в Косово от албанските ектремисти президентът ни историк по професия и много от духовниците вероятно са си легнали в леглата спокойни-понеже за тези престъпления прочетох в чужди сайтове-нулева активност и от държавата и от богословите и от светия синод.И сега когато на практика почнаха да получавот дарение за хиляди левове станаха активни.Крайно време е нашите богослови да вземат нещата в свои ръце ,да създадът НЕОБХОДИМЕТЕ правила, за да се опази Православие БГ, защото гордостта на свещенниците им пречи.

Гост

#115

2012-06-24 17:49

Щом мутрите ще ги наричаме Ваше Преосвещенства, как ще наричаме бедните хорица, които се чудят как по-икономично да живеят, за да има за църквата, хората които са готови да отделят от залъка си, но за църквата да има. Тези хора, които са пример за христианско поведение, нравственост и ценности. Но техните жълти стотинчици висшите духовници естествено не ги виждат и пренебрегват. Но да не забравяме, че църква не се гради с пари, а с верни миряни, които не пропускат служба. Да не забравяме, че има църкви, където свещениците изнасят сами литургии.
Да погледнем примера на първите християни, които за да бъдат допуснати са били изпитвани и много строго преценяни. Да не говорим, че за да се кръстят са минавали години докато се докажеш и заслужиш. А сега какво е? Всичко си има цена и след прилично заплащане получаваш от Божиите благини. Да не забравяме, че има църкви, около които е пълно с търговски помещения печелят от рента, а нямат свещи за 10ст и по време на литургия минават с подносчето бабите да си оставят стотинките. Грозна гледка. После ми говорете за смирение, това не е смирение, а подчинение, принуда и изнуване. Мутрите са в парламента(първата власт), телевизиите(третата власт), а сега искат да завземат и втората власт църквата. Ама няма да я бъде тая. Да се пазят и да бъдат будни тия свещенници, че да не дойде Господ и им разруши тезгяха и разхвърли сергията! Църквата пак ще я има и без парите на горделивците, ако тя е от Бога. 
МУТРИТЕ СА ТРЪГНАЛИ НА ЛОВ ЗА ЦЪРКВИ. и ще упорочат всичко щом става дума за пари. Най-ми е жал, за чистите миряни и духовници, не бива да се допуска такава подигравка с тях. Това е подигравка и с хорара допринесли за делото. Подигравка с първите духовници, които са ходели пеша с километри за да проповядват Божията милост. До къде я докараха. Пролича си, че много от духовниците поставени на сегашните си постове не са ги заслужили и отстояли с вярата си. Осъзнайте се и спрете безумието, богатейте в Бога.


Гост

#116

2012-06-25 02:06

След като безропотно позволихме агентите-архиереи на ДС, начело с патриарха, да оглавяват БПЦ, архонтският събор е естествената им узаконена наглост, която ще трябва да преглътнем, ако не се събудим най-сетне...

Гост

#117

2012-06-25 02:13

Едни въпроси ми се въртят в главата... Как Синодът, (избягвам умишлено думата "светият) ще установи чистотата на парите, с които се купува званието? Колко още мутри ще бъдат обявени за почтени православни християни? Как се подпомага дейност, която не съществува? (Имам предвид социалната дейност на БПЦ.) Дали и как алчността на синодалните старци се съчетава с искрена вяра в нашия Господ Исус Христос?

Гост

#118 Re:

2012-06-25 02:16

#106: -

Съмнявам се, че точно на Бога са служители.


Гост

#119

2012-06-25 03:04


Тези, които искат да внедрят в Православната Църква "архонти" било в българската или ,в която и да е на да друга държава Православната Църква са оръдия в ръцете на Дявола за разбиване на Святата Православна Христова Църква, поредния многовековен опит на дявола да нанесе злобен удар срещу Нашия Господ Иисус Христос, но ние знаем , че Господ е Победител
и от дълбините на времето Той ни е казал, за да не униваме в такива моменти и за да се държим здраво за Него ио да не се поддаваме на дяволски лъжи и изкушения; че портите адови няма да надделеят над Църквата Му.Такива истински стожери на Православната вяра като Неврокопски митрополит Натанаил, Варненски митр. Кирил, Ловчански митр.Гавраил, доказват правдивостта на Господовите думи, чрез тяхната правилна позиция , Църквата , ако и да се тресе, остава цяла и чиста.

Гост

#120

2012-06-25 11:13

Промяната на решението на Светия синод за архонтите, може да бъде определено само като недостойно. Процеса за създаването на архонти, който започна преди 6 години главно цели продаването на Българската православна църква. Лицата, които бяха провъзгласени за архонти, нямат обществен авторитет, какво остава да бъдат пример за духовност.Това действие е срам и позор за православната вяра.Духовните ни пастири, владиците които са получавали сан с трижди провъзгласеното достоен, трябва да чуят гласовете на миряните - НЕДОСТОЕН.
мирянка

#121 Архонтеса ДЕСА ПУЛИЕВА от Синода

2012-06-25 12:38

окончателно е побесняла и подлудяла след предаването на Горан Благоев. В момента се чуди с какво да противодейства като привиква всевъзможни "канонично-свръхправославни" кукувици около себе си за да им разправя сладки приказки за дядо и баба как трябвало да архондисват. Явно е, че вместо покайни псалми ще се пее песента "Партизан за бой се стяга" в червения-боклучав Синод.


Гост

#122

2012-06-25 13:39

Подкрепям изцяло тази инициатива.Като учител съм свидетел на бруталното и, в някои случаи, дори съпроводено със злорадство, съсипване на българското образование/виж проекта за нов закон, приет на първо четене/. Църквата и просветата са двете най-важни опори на духа на всяка нация. С подмяната и привидността, които са другите имена днес на разрушаването на тези две опори, се прави опит да се унищожи самата сърцевина на България.
свещеник

#123 Пулиева води Гавриил за носа

2012-06-25 14:17

Архонтеса Деса Пулиева отдавна е хванала дядо Гавриил ловчански за носа и си го води като кученце на каишка. Изпълнената със злоба синодалка му пробута и "великата" концепция за образованието която беше приета в Рилски манастир със скандал. Налудничевите идеи на Пулиева се харесват и на немалко лудия дядо Николай пловдивски. Помилуй ни Боже, молим ти се послушай и ни помилвай!


Гост

#124

2012-06-26 14:50

Благодаря на организаторите,че отвориха електронна подписка против узаконяването на архонтството. Много съм притеснена и потресена от всичко,което се случва в родната ни православна църква. Надявам се, с Божия помощ, да не се допусне това кощунство над каноните на православието. Такива владици като Николай и Старозагорския нямат право да ръководят епархии.

Гост

#125 Re: ДА ОПАЗИМ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ИСТОРИЯ

2012-06-26 15:09

#113: - ДА ОПАЗИМ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ИСТОРИЯ

този коментар не е по темата, смятам, че е излишен тук.