20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията 20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!
Гост |
#262012-04-03 16:04успех |
Гост |
#27 Re:2012-04-03 16:09 |
Гост |
#282012-04-03 16:19Ще напиша ,каквото ме вълнува мен ,но и повечето от Програмата Ние сме безработни ,но и между нас има разлика Искам дапопитам какможеш да живееш с 8лв на присъствен ден/Някъде малко повече от 100лвмесечно/Някои от нас са сами ,нямат хора досебеси ,нито друга поддръжка Но имаме кредити към банка ,макар и малки Но товане е най-голямата болка!Ние всъщност нямаме право да работим и като го казвам това някъде ме гледат с недоумение.Казват работи на Граждански договор,обаче вече всички ги е страх да наемат така Ние сме никакви на практика Нито безработни както трябва ,нито предприемачи все още...Ние сме чакащи!Но никой не се е сетил истински за нас! |
Гост |
#292012-04-03 17:06Че как да кандидатсвам за тази програма. Като правя бизнес план ми искат всичко точно ,ясно, откъде, колко. баланс счетоводството да излиза. Като нищо не е ясно, как да си направя аз сметката предварително сметката дали отговарям за тази програма. Знам ли аз кои разходи ще ми признаят и кои не. Ако не ми признаят разходи за неща нужни ми в бизнеса, какво правя аз тогава. Или ще ми остане загубеното време само. И какво ще се получи тогава "От гладен,по-гладен", защото вместо да правя нещо което поне хляба ще ми докара аз ще ходя на курсове. И си мислите, че помагате или това е поредното отчитане на дейност. Като си легнете вечер спите ли спокойно, че сте излъгали толкова народ и вместо да му помогнете го забивате още по-надолу? За да ме одобрите ще ме оглеждате отвсякъде дали "ставам". Аз също искам да огледам програмата предварително отвсякъде за да я преценя. Или смятате, че е необходимо да ни залъжете само с фразата " даваме 20 000 лв безвъзмездно" и чакате шараните. Сега вероятно преценявате как да бъдат усвоени парите, но като участвате и вие зад завесата. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕех майко Родино, можеш да се "гордееш" с Тях. НЯМАМ ВИ ДОВЕРИЕ АДМИНИСТРАТОРИ. |
Гост |
#302012-04-03 17:063 125 Не на насилието над животните.. ех защо не съм животно! В тази държава бездомните кучета са по важни от хората.. И богатите ще станат бедни само феодалите ще останат! |
Гост |
#312012-04-03 18:11Родната престъпност държи в ръцете си 3,5 млрд. лева http://www.dnes.bg/index/2012/04/03/rodnata-prestypnost-dyrji-v-rycete-si-3-5-mlrd-leva.155623?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=dnes.bg+03.04.2012 |
Гост |
#322012-04-03 19:26Завърших обучението по Компонент І, и сега съм на кръстопът, поради големия риск, който трябва да поема. След като официално пуснаха в сайта на Агенцията по заетостта стана ясно, че целта на държавата е да открием нови работни места и да ни задължи поне една година да наливаме в хазната, данъци и осигуровки, След като регистрираме Фирма за собствена сметка, автоматично се задължаваме да плащаме на държавата поне нашите данъци и осигуровки, не става ясно, ако бизнесът не потръгне и уволним наетите хора какво ще следва ...., пълна загадка! Още един въпрос искам да коментирам - Обучението по първия етап - на всички ни додаха ваучери за 600лв за 300 учебни часа, по 8 лв на ден стипендия. Какво става, когато обучението е по 8 учебни часа на ден, отново се заплаща по осем лева на ден, независимо, че ваучера е за 600 лв за 300 часа. Пак в нечии джоб отива разликата. Подкрепям тази петиция, ще се обадя на всичките си колеги от курса. Успех! |
Гост |
#33 Re: Re:2012-04-03 23:30А ако от Бюрото по труда ми казват, че вече няма обучение, хайде сега иди на консултация нищо че не си икономист?
|
Гост |
#342012-04-04 10:29Липсата на информация във връзка с програмата е повече от възмутителна. Абсурдно е да задължават безработните лица да останат без работа в продължение на месеци и в същото време да не могат да им посочат срокове по отделните компоненти, дори ориентировъчни! Абсурдно е да се тръби как ще бъдат раздадени пари на безработните, а да няма кой да ни отговори на елементарни въпроси. Аз лично в отговор на запитване по и-мейл до МТСП, получих отговор, който в последствие се оказа грешен! |
varna |
#35 Re:2012-04-04 23:30имате право, ако сте с икономическо образование и разбира се регистриран/а на бюрото по труда |
Даниела |
#36 Re:2012-04-05 08:40Ако бизнесът не потръгне, ще се връщат парите. Вече има такива случаи по други евро финансирания.Визирам пчеларството. "Безплатен обяд, няма." А колкото до кръстопътя, аз одавна го прескочих - отказвам се от това изнудване. Но имате моята подкрепа във всички протести по темата на 100 %. |
Гост |
#372012-04-05 09:31Интересува ме защо фирмата трябва да е новообразувана.Ако съществува такава , която не е упражнявала дейност повече от 10 години по уважителни причини да считам ли , че не може да се кандидатства от нейно име.Трябва ли един безработен да притежава по 2 фирми?При започване на обучението едното от условията беше обучаващия да притежава фирма-такава беше моята информация.Ако може искам да получа отговор.Благодаря. |
Гост |
#382012-04-05 12:08От първия ден на курсовете плъзна съмнението и вече втори месец не можем да се отървем от него! Иска ни се да вярваме в проекта, но неяснотиите са твърде много! |
Гост |
#392012-04-05 12:19Lipca na kapacitet v dogovarqctiq organ |
Гост |
#402012-04-05 13:15Vreme e za monitoring ot ES |
Гост |
#412012-04-06 09:40Поредният български абсурд! Пак поставяме магарето пред каруцата! Защо му е на един безработен фирма? По въпросната програма ще бъдат удобрени максимум 2500 кадидати за финансиране, за цялата страна....и какво правят останалите /примерно около 8000 и повече безработни / вече "фирмаджии", с тези "кухи" фирми?! Кого обслужва системата?!Помислете само какви и колко пари /от измъчените безработни/ ще постъпят в общо казано - държавата! Пък и като започнат да се закриват тези мъртвородени фирми...пак наново! Много удобно, но на каква цена! |
българин |
#42 Re:2012-04-06 10:02.....а не толкова младите от какво да преживяват, като изпадайки в "присъдата" безработен - в България, са обречени. Не преувеличавам, вече повече от година търся работа и изтърпях всякакви унижения /въпреки висшето си образование/, само като чуят възраст 52г. |
Гост |
#432012-04-06 11:34Тази програма беше за стимул на безработните.Според мен не ги стимулират.Това е поредната изопаченост от нашата мила родина. |
ПЛОВДИВ |
#442012-04-06 18:29всичко в тази програма е нелогично хайде добре ще изкараме компонент1 и после - ако отвориш фирма ставаш собственик плащаш осигуровки данъци трябва да наемеш 3ма работника и то от бюрото по труда за да ти одобрят проекта и ако да речем те одобрят в компонент 2 и започнеш бизнеса си ще те скъсат от проверки дали всичко ти е по нормите им мисля че уреди машини втора употреба не е разрешено да купуваш просто тия 20000 до никъде няма да стигнат и също нямаш право да фалираш 3години това знам аз за сега!!!!!!!!!!!ВСИЧКО ТОВА МЕ НАВЯВА НА МИСЪЛТА ЧЕ НА КРАЯ НА ГОДИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ ПРЕД ЕВРОПА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА РЪСТ НА НОВООТКРИТИТЕ ФИРМИ ИКОНОМИКАТА ВЪРВИ НАГОРЕ БЕЗРАБОТНИТЕ НАМАЛЯВАТ |
Панчо Маджаров Гост |
#452012-04-06 20:30В тази страна "Абсурдистан" се нагледах на всичко поради факта,че съм от поколението на неуспелите 40 годишни и неопределени като поколение хора. |
Гост |
#462012-04-06 22:05ако искате резултати го давайте сериозно.Използвайте протеста за да привлечете вниманието на хората в следните направления : 1/ Да се разясни ,че тези пари /по 20000 лв/не са за раздаване на калпак, а са с цел създаване на лост за излизане на България от дупката в която набутана и те са от ЕС,т.е. не са от бюджета или от джобовете на българските данъкоплатци.2/Държавната администрация която трябва да регулира тази дейност освен,че е корумпирана,но и е некомпетентна да извърши това и е създала абсурдни правила с цел да саботира процеса и на по-късен етап да си раздаде бонуси за много работа.Модела се практикува от години като се почне от Емилия Масларова та и до днес в Министерства на здравеопазването.3/Протеста е че се отнема възможността да се субсидират най-смислените и успешни проекти за бизнес с изкуствено създадени бюрократични бариери-предварителна регистрация на фирми като изискване за участие в конкурса и представяне на бизнес плана на идеята.4/Скрити са състава на комисията и критериите по които ще се оценяват бизнес плановете и тн. |
Гост |
#47 Re: не е "Абсурдистан",а "Бонусистан"2012-04-06 22:07 |
Гост |
#482012-04-07 01:56Нещата които искаме са прости :1/Премахване на изискването за предварителна регистрация на фирма като условие за участие в конкурса.2/премахване на изискването за представяне на бизнес план за бъдеща стопанска дейност.3/ Да се приемат и оценяват проекти за бизнес идеи.4/След одобрението /евентуално/ от ИЗВЕСТНА комисия по ИЗВЕСТНИ критерии и показатели да се изисква регистрация на фирма и бизнес план по ИЗВЕСТЕН в цялата страна образец за да се отпусне финансиране със субсидията |
Гост |
#492012-04-07 10:40Podkrepqm q ...:))) |
Гост |
#502012-04-07 10:55vsi4ko e miji da te lajem,edva li nqkoi 6te pokrie iziskvaniqta,informaciqta oskadna,ako bqh po-lad,nqma6e da stoq i sekunda v dazi skapana darjava!!! |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
„Дайте шанс за живот на децата със STXBP1 в България!“
674 Създадено: 2025-08-18
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
654 Създадено: 2025-08-22
Да се преосмисли забраната за телефони в училище
266 Създадено: 2025-08-27
Да спрем изливането на канализация в Перловска река - Южен парк
241 Създадено: 2025-08-28
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
6938 Създадено: 2025-08-16
Справедливост за Асен – по-строги наказания за шофиране под наркотици и алкохол!
153 Създадено: 2025-08-25
Стоп на незаконните конфискации на коли и тормоза над гражданите
221 Създадено: 2024-04-01
СТОП НА ЖЕСТОКОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ!
1231 Създадено: 2025-07-09
Бъдеще за децата и лица с увреждания
840 Създадено: 2025-05-12
България не е за продан!
3547 Създадено: 2025-08-06
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3212 Създадено: 2025-05-10
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12524 Създадено: 2025-08-04
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
665 Създадено: 2025-08-15
Петиция за връщане на грижата за хора с увреждания към АСП. Против чл.3, т.4 от тазгодишния Рамков Договор м/у НЗОК и фирмите за протезиране
72 Създадено: 2025-08-23
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4156 Създадено: 2025-07-07
Гражданска подписка за Справедливост и Надежда на пострадалите семейства при ПТП в Сл.бряг!
2750 Създадено: 2025-08-17
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3393 Създадено: 2025-07-30
Справедливост за Старо Стефаново, Розмари Де Мео и Валентин Илиев!
2377 Създадено: 2025-07-05
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
4049 Създадено: 2025-08-05
Образование без ЛГБТИ пропаганда
3042 Създадено: 2024-08-11