20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията 20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!


Гост

#1

2012-03-28 15:56

Като преподавател към тази програма,видях в лицето на тези хора, много хъс и амбиция да започнат свой собствен бизнес. Това са млади и интелигентни хора, които се борят да покажат знания и умения,но поради една или друга причина нямат финансова стабилност да започнат свой собствен бизнес. Държавата трябва твърдо да застане зад тази кауза и да покаже на тези млади хора, че тук също могат да постигнат цели.
varna

#2

2012-03-28 15:57

https://www.facebook.com/groups/260945940661097/

Тук са коментарите на много от включените в програмата, които вече знаят за какво става въпрос. Нека стане достояние за всички! Ако още не сте част от групата ни във фейсбук, елате заедно да се борим срещу това безобразие!

Гост

#3

2012-03-28 16:07

Ако сме заедно можем МОЖЕМ !!!!!!!

Гост

#4

2012-03-28 16:37

e towa sys sponsoriraneto me iznenada
Радо

#5

2012-03-29 11:03

Който харесва във f. и да подписва. Моля заемете активна граждаанска позиция!

Гост

#6

2012-03-29 13:48

Стига сме спонсорирали, хора не разбрахте ли че ние сме БЕЗРАБОТНИ !!!
Радо

#7 Re:

2012-03-29 15:59

#5: Радо -

След подписването на петицията ви изпраща email  за да потвърдите!


Гост

#8

2012-03-30 16:42

Ей, омръзна ми всеки чел, не дочел, разбарл, че ЕС дава по някое евро да стартираш собствен бизнес и започва да си задава безумните въпроси, на които отдавна има отговори на официалната страница на АЗ, ама ние сме си така... Хора, четете повече и се информирайте от повече източници.
Повечето въпроси в петицията са изяснени още от стартирането на програмата. Не разбирам защо мислите, че ни управляват някакви дебили и недорасляци, които не са изяснили поне основните въпроси? Спрете я тази петиция, защото сте смешни и губите времето и заблуждавате хората!
На всички пожелавам успех, а който иска да направи бизнес наистина - има и други програми и това правителство с АЗ подпомагат и по други начини стартиращи бизнеси. Просто потърсете си информацията или 'дето се казва напишете си домашното!
varna

#9 Re:

2012-03-30 17:38

#8: -

Това въобще не е вярно, че повечето въпроси са изяснени от самото начало! Вместо да вникнете в проблема, явно предпочитате да създавате представа, която няма нищо общо с действителността.

Указанията, в които се дава някаква информация, бяха официално обявени едва наскоро. Дотогава се разчиташе само на медийни публикации, които какъв източник са, а и да не коментираме колко достоверен в случая, които освен всичко друго често и взаимно си противоречаха. Когато има игра, има и правила, това трябва да е ясно от самото начало за всички участници. А няма да ви казвам на нашите въпроси как нито веднъж не беше даден конкретен отговор. И след тези указания обаче още много въпроси висят, но вас явно това не ви касае или пък просто си нямате работа...

По тази програма това не е така, както твърдите, няма правила все още ясни, още се подготвят великите на АЗ насоки по компонент 2, не е така и по други програми, в които някои са видяли възможност, айде да не си говорим празни приказки. Има много засегнати.

Кога и по коя по-конкретно вие лично се убедихте в обратното? И тук, ако не сте прочели внимателно, има още един сериозен проблем - държавата иска хилядите, които ще кандидатстват да разкрият първо фирмите си, а после да чакат да ги огрее шанса евентуално, като се има предвид, че безработни трябва да стоят до 2014, за да се случи това. И после, ако не са сред избраните, да отидат и чинно и послушно да си закрият фирмите. Това е много обосновано и наложително, нали? Естествено, държавния бюджет ни очаква с нетърпение, а защо не, като има хора, които на всичко са съгласни, така и ще бъде. Ама чакаме да ни обяснят така подробно кое точно така го изисква да бъде и защо не може въобще, по никакъв повод да се говори безработните да открият фирмите си, след като се разбере дали имат зелена светлина на своя бизнес-проект?!

Що се отнася до това дали ни управляват "дебили и недорасляци" - явно и малка идея нямате колко по-зле е положението. Ваш проблем. Петицията продължава!


Гост

#10 "дебили и недорасляци"

2012-03-30 18:57

не знам дали те са "дебили и недорасляци", но определено нас ни имат за такива!
А докато си мълчим и не си търсим правата ще продължават да се подиграват с нас!

Информацията(Указанията) на сайта на АЗ са съвсем от скоро.
"Хора, четете повече и се информирайте от повече източници." - Моля, след като са ви толкова ясни нещата и сте разбрал всичко споделете и с нас невежите кои са тези "повече източници", които не са АЗ и информацията им е официална и достоверна?

И понеже сте добре запознат бихте ли ни казали също така кога ще излезе заявлението за участие в компонент 2?

pan

#11 Re:

2012-03-31 10:35

#8: -

Според това ,което сте написали Вие сте чел недочел и въобще нищо не разбрал.Като Ви е всичко ясно напишете ,за да ни го обясните и на нас недочелите.Кажете ни по кои програми има някакво развитие? Ходили ли сте някога в АЗ и искали ли сте някаква информация ? От една година  съм на борсата и винаги ходя с точно формулирани и точни въпроси , които задавам , след като съм изчела всички публикации в сайта на АЗ . Какви отговори получавам - никой нищо не знае, никой нищо не може да обясни без да се допита до някой друг ит. н. и т. н. По тази програма се регистрирах , след като изслушах служителката на АЗ да ми обяснява 10 минути колко е несигурна тая програма и , че това , което се говори по медиите е нещо невярно. Не се изказвайте за неща , от които не се интересувате .Тук не е Вашето  място. Тук сме само безработни , които си имаме някаква гледна точка. Вие си стойте на Вашето  място , което явно не е тук.

 

varna

#12 Re: Re:

2012-03-31 16:04

#11: pan - Re:

То жалкото е, че тази служителка явно се оказва права...


Гост

#13 Re:

2012-03-31 18:27

#8: -

Явно, нито се числите към безработните, нито ви се налага да стартирате собствен бизнес, без собствен капитал.Нито пък сте наясно от собствен опит с програмата, т.е. участвайки в нея.Иначе щяхте да знаете, че служителите в АЗ, са по неинформирани и от нас.

Интересно, чие време губим все пак ?


Гост

#14

2012-03-31 23:57

На мен са ми нужни поне 10 000лв за да стартирам на възможния минимум бизнеса който съм решил да развивам. От отговорите на няколкото въпроса които бяха публикувани в сайта на агенцията по заетостта стана ясно, че не можем да съфинансираме дори и с лев лични средства. Как тогава с 4000лв, ако ми бъде одобрен проектът, ще закупя нужните ми машини, ще наема помещение, ще доставя суровини и материали като за всичко това ще са ми нужни не 4000, а 10000лв? Аз също бях задал десетина въпроса в сайта на агенцията,а също и други колеги поставиха свои въпроси, но не се намери кой да отговори на тях. Въобще в тази агенция кой отговаря за тази програма и има ли подходящо образование за да свърши добре поставената му задача? Аз се съмнявам, че хората движещи нещата в агенцията са подготвени и те го доказват с безсмислиците си които са написали, колкото и малко да са те. Няма човек с който съм разговарял на тази тема, който да не е изразил убедеността си, че това е поредната далавера на управляващите и по тази програма отново средствата няма да достигнат до обикновените хора и тези които ще ги усвоят отдавна са известни. Затова са тези неясноти и постоянни забавяния. Колко му е като проверяват бизнес-плановете ни да кажат, че не сме ги написали според техните представи за бизнес-план, които не са са ни разяснили, и да одобрят тези на своите хора. Това правителство в никакъв случай не е по-добро от предишните които разсипаха страната ни и доведоха една четвърт от народа ни до просешка тояга.
Братя, българи, нека се обединим и обявим независимост от управляващата мафия и да я свалим от власт. Нека с разум, хитрост и спазвайки законите победим врага и освободим родината от новото робство. Заедно можем да възродим България и много бързо да задминем по благосъстояние най-богатите държави в света.
Да живее България!
Човек

#15 Приятели, не ви ли стана ясно кой е №8

2012-04-01 00:15

Този е или от АЗ, или е от хората за които е предназначена тази програма и няма интерес нещата да се оправят, защото обещаното му финансиране може и да не го огрее, ако трябва честно да се конкурира с всички нас

Гост

#16

2012-04-01 16:42

Аз не съм възмутен а съм бесен от лъжите и действията по отношение финансирането, изобщо ако има такова и на курсовете първо ниво, дипломата гласи, СЪТРУДНИК В МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС какъв идиот може да я съчини тази подигравка, как може да извадиш нова фирма да инвестираш и собственни пари там и да си окачиш на стената диплома не за упровител ами СЪТРЕДНИК

Гост

#17 Re:

2012-04-01 17:10

Прегледах петицията и я подписах, въпросите са напълно логични, аз дори бих добавил още - не е ясно освен точните критерии за оценка /срокове, резултати, оборот, печалба, възвръщаемост на инвестициите, социален и еко ефект - това са все измерими показатели/ и кои ще са оценяващите? Имат ли тези хора достатъчно маркетингови познания, компетентност или са си просто чиновници? Какъв и кой прави мониторинга от Брюксел, по програмата. Имат ли участниците някакъв пряк контакт с тази институция, те контролират ли тука нашите "оценяващи"?... Ако целта е да се стимулира дребния и средния бизнес, и тази субсидия ще е лоста, то тогава трябва да има и конкретни браншове, приоритети, целеви групи. Най-малкото тези от агенцията да направят грамотно, маркетингово представяне. И защо трябва винаги да има фирма?! Примерно, аз ако реша да напиша книга и те ме финансират с 20 бона, и книгата донесе после 350 хиляди печалба, не би ли било справедливо 1. да не е нужно да регистрирам фирма, 2. да върна все пак тази субсидия обратно във фонда, при положение, че печалбата многократно надвишава разумната и ефектът е супер положителен - т.е. не е разгледан проблема от всичките му страни - какво ще стане, ако много хора /дай Боже/ успеят в идеите си и създадат супер печеливш бизнес. Няма ли да е справедливо да се върне първоначалната помощ така, че да се даде възможност за старт на дрги нуждаещи се...

 


Гост

#18 Re: Re:

2012-04-01 23:51

#17: - Re:

Средствата са отпуснати от Европейски Социален Фонд безвъзмездно и няма как Аз да иска да връщаме безвъзмездни пари. Това може да го направи всеки, но доброволно.

 

пп. Друг е въпроса кой ще е този бизнес, дето със субсидия от 20 000 ще спечели 350 000.  То ако е толкова печеливш, няма да рискува да чака парите от АЗ, а ще тегли кредит и ще действа.


Гост

#19

2012-04-02 00:43

Наистина нищо не е ясно по тази програма.Освен това тя е предназначена за много малко хора,а има отпуснати доста повече средства,които ще останат неусвоени.Не можеш и да се включиш по късно в програмата като кандидат и така те дискриминират.

Гост

#20 bezraboten

2012-04-02 17:14

Ето аз съм безработен,чух че има такава програма ,но от къде да извадя пари за такси за бизнес планове за всякакви глупости.Преди време съм имал фирма и знам как стоят нещата,макар да взама пари от приятели за документи и всякакви такси пак не е сигурно че ще ми отпуснат пари .Знаете как е в България,пак ще облажат определени хора а такива като мен ще пият по една студена вода

Гост

#21

2012-04-02 18:17

Идеята е хубава,но нека да се даде достъп наистина да се ползва, особено от млади хора.

Гост

#22

2012-04-03 12:34

petiziata e dobre oformena . napalno sam solidaren s nea .

Гост

#23

2012-04-03 13:58

Възмутен съм от неяснотата на тази програма. Навсякъде се говори за компонент едно. Като, че ли другите компоненти не са важни. Но мисля,че се досещам защо е така. Това е поредната далавера която подготвят нашите хубавци и хубавици на гърба на честните и работни хора. С каква цел не се обяснява до край? Защото да може да нагласят нещата пътьом и да ограбят предназначените за наистина предприемчивите хора. А всички сме българи. Това което го правят днес българите на важни постове вредят на държавата повече от войните които са минали през вековете и е изписана тонове хартия за тях. "Благодарим ви за вниманието с което се отнасяте към нас и голямата грижа" с която ни баламосвате и обирате каймака няколко служители , а на народа пускате трошички. Голяма алчност брееееееееееееееее.!!!!!!! Не се срамувам, че съм Българин, но се срамувам от цялата администрация в България. Дано да ви се услади незаслуженото и не спечелено с труд. "Да ви е сладко"
P.s:
Дано да прочетат които трябва, макар, че се съмнявам, че и да прочетат едва ли ще ги жегне.

Гост

#24

2012-04-03 15:04

Обзалагам се, че и възнаграждения извън заплатите са си взели. (А те и заплати не заслужават)

Гост

#25

2012-04-03 15:17

interesuva me imam li pravo na u4astie kato ne sum izkarala kursa.