Да_подкрепим_Илко

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Да_подкрепим_Илко


Гост

#301

2012-03-10 11:28

Аз смятам че е невинен !!

Гост

#302

2012-03-11 18:58

Вярвам в невинността на Илко!

Гост

#303 Re: Re:

2012-03-12 15:53

#300: радо - Re:  

 НЕВИНЕН!

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-03-12 23:18


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-03-12 23:20



Гост

#306 Re:

2012-03-13 10:20

#289: -  

 Пиши на кирилица!


Гост

#307

2012-03-13 13:11

Аз също съм родител.Не познавам никое от момчетата, но не мисля, че Илко е трябвало да чака тези 3 пияни младежи да го пребият или да го убият без да се защитава.Той е реагирал така както всеки би реагирал - защитавал е живота си.Той е бил сам срещу трима пияни и агресивни младежи. Защо трябва да съдят единственият трезвен от четиримата? Изправете пред съда пияните и агресивните.

Гост

#308

2012-03-14 00:41

Не подкрепям Илко, защото в този случай подкрепата , която му се оказва за мен означава едно, за в бъдеще няма да има никаква пречка да извадиш нож или друго оръжие в спонтанно организиран бой. Това ще доведе до много нещастни инциденти, и не искам отново да има подписки и петиции, с които да спрем този процес на раздаване на правосъдие. Искам правото на живот да бъде неприкосновено и никой да не отнема това право при никакви обстоятелства!

Гост

#309

2012-03-14 00:54

За да подкрепя един човек трябва да му вярвам.Аз не вярвам в това, което се представя в медиите, нито на това, което е казал Илко.Не вярвам и в справедливостта, защото от самото начало политици се заеха с оневиняването на момчето. Още не беше погребано мъртвото момче и се започна една кампания за оневиняване на задържаното за убийството момче на връх националния ни празник. Още не е започнал съдебен процес, няма произнесена присъда, но вече има упражняване на ораторство и правораздаване в сформирани групи във фейсбук. Аз не подкрепям такива методи за решаване на това кой е виновен и какво заслужава да изтърпи като наказание!Никога няма да подкрепя Илко дори и да го оневинят, защото не вярвам в почтеността на правораздаването, след като открито се намеси политическата управляваща сила, само за това!Непочтенност и лъжи!

Гост

#310 Re:

2012-03-14 10:20

#309: -  

 Какво общо има справедливостта с медиите и подкрепянето на едната или другата страна? И двете страни подкрепят хората, които познават.  Никой не знае как точно  се е стигнало до фаталния момент, но едно е ясно, и то е, че в основата на всичко е алкохола, който не стои мирно както в бутилката... И на този фон Илко е този, който е трезвен и направил почти всичко да не се стига до сблъсък. Може би не е трябвало да отключва вратата, а да позвъни на 112 ,  но това не променя факта, че той се е защитавал... Проблема е в това, че законодателят допуска превишаване на самозащитата и в това, че самозащитата е  винаги непредумишлена и в този смисъл, защитаващия се не може да прецени предварително какви средства са достатъчни.  Презумцията за превишаване на условията на самозащитата може да се използва при залагане на капани, или при специално обучени и тренирани лица, които биха могли да преценят обема на средствата, които са достатъчни за обезвреждане на нападателя. Смятам, че когато  нападателите са повече от един, тази презумция  е неприложима. 


Гост

#311 Re: Re:

2012-03-14 13:11

#310: - Re:

Да подкрепяш някой само, защото го познаваш е глупаво! Това да не е местен патриотизъм, защото е наше момче, ще го подкрепим! Какво се е случило няма да узнаем, защото обвиняемия заяви, че нищо не се е случило, а на показанията на другите няма да погледнат сериозно, защото са били пияни. Поведението на Илко втрещи много хора, той беше подготвен какво да говори, защото на въпроса "Как си?", той отговори, че нищо не е направил, не мога да цитирам точно, защото ще трябва да се върна към видеото. На мен ми правят впечатление детайлите, защото си мисля, той дори не чу какво го питат, просто си каза това, което трябваше, което му бяха казали да говори. А и има нещо, което са пропуснали, когато са го подготвили за пред журналистите, имаше много изразителен несловесен език, на който обърнаха внимание много хора и си дадоха преценка в достоверността на думите му. А разсъжденията относно самозащитата са неуместни, защото едва ли някой е чел закона и знае какво пише там. А относно алкохола, той не е виновника, както посочвате. Аз съм виждала пияни младежи на възрастта на тези момчета, дори съм видяла как през очите ми са се напивали, от много малко количество, не мога да знам колко е бил промила в кръвта им, но поведението им не е било агресивно, напротив малко са нестабилни в стойката и по-любвеобилни, изразяват чувствата си без задръжки, изливат това, което са таели дълбоко в душата си. Във връзка с това, сега ми дойде на ума, дали пияните момчета да не са казали нещо, с което са оронили достойнството на Илко и той да е отреагирал остро и също да е отключил своите чувства към тях. А между тях е имало сериозни проблеми, неразбирателство на битова основа, а може и друго. Алкохолът само е отключил душевните задръжки според мен. Ако са били безпаметно пияни, едва ли щяха да знаят в коя стая отиват. Аз искам да разбера какво се е случило в стаята! Като човек, който е работил с млади хора се интересувам от истинските проблеми и причини.


Гост

#312

2012-03-14 14:34

Щом алкохола не е виновен, какво е накарало тези момчета да разбиват вратата?

Гост

#313 Re:

2012-03-14 18:17

#312: -

Не мога да отговарям от тяхно име. Когато за първи път дадоха репортаж от мястото, показаха вратата, тя имаше нарушена цялост, видях че не беше здрава, но не е била разбита, защото Илко е отключил. Във всеки следващ репортаж, вратата беше все повече счупена, т.е. допълнително някой , може и от любопитство за материала , от който е направена да си е отчупвал от нея. Аз съм виждала такива врати и знам колко са здрави, защото една такава беше счупена незнайно от кого и то се оказа, че не е необходима сила , за да я счупи. Но вратата може да се счупи и от трезвен, когато чука, за да му се отвори, защото някой я е заключил и не иска да отвори. Къде е виновникът алкохол в този случай? Ще ви разкажа една кратка случка. Няма пияни участници в нея. В една малка стая присъстват няколко млади човека, след тях три или четири момчета. Изведнъж едно от тях скочи и се изправи пред друго и боя беше готов. Не разбрах защо, какво предизвика това настървение един срещу друг. Без да се замислям застанах между тях и така предотвратих размяната на ударите, защото вярвах, че това е единствения начин да ги спра. После разбрах и причината, но ако не бях там и реагирала така, можеше да се случи нещо, което никой не е предвидил и очаквал. Момчето , което посегна върху другото изживяваше нещо лично, но не го споделяше, а другото е споменало пред своя приятел съвсем тихо и дискретно нещо свързано с проблема на първото момче, то го е чуло и налетя на бой. Затова твърдя, че алкохолът не е виновен, причината е друга. Алкохолът само е отключил стаеното от момчетата и никой не иска да разбере и да насочи вниманието на младите хора към това. Но е много лесно да обвиним алкохола, но с това не се решават проблемите.


Гост

#314 Re:

2012-03-14 19:24

#307: -  

 От всичките безумни коментари се натрапва един извод - виновен е този, който е бил употребил алкохол. Това означава, че всеки, който се е напивал по презумпция е кандидат-убиец! Това означава, че цяла България  влиза в тази категория, защото аз не познавам човек, който поне веднъж през живота си да не е прекалявал с алкохола!

Основният въпрос, който всички вие - станали автоматично защитници без да имате никаква представа от реалните събития, трябва да си зададете е следния: Как при "самозащита" един човек наръгва двама В ГЪРБА и посинява лицето на трети? Как при "самозащита" този човек не е получил наранявания? Как този човек, който кротко си е спял, е заснет от камерите, когато слиза при охраната, че е напълно облечен, дори със суичър и обут? Може би спи с дрехи и обувки?  Как този човек, един ден след като хладнокръвно е убил един човек и пребил други двама има наглостта да намига на репортерите и на камерите? Може би се изживява като герой, подобно на убиеца на 69 младежи миналото лято в Норвегия?

Аз също съм родител на деца на същата възраст и не мога да приема за нормално на тропане и разбуждане през нощта да се реагира с хладнокръвно изваждане на нож, ръгане наред и убийство!!! Вие дори не се замисляте, че убитите можеше да са повече, тъй като и братът на загиналото момче е ударен с нож в гърба!!!

Срамота е да се подкрепя употребата на нож заради смутеното спокойствие на един човек! Това означава, че всеки, който не може да спи заради шумен купон на съседите отгоре трябва да извади ножа и да отиде да ги коли!

Хора, върнете се в реалността! Не защитавайте никого по презумпция - заради това , че ви е съгражданин или баща му ви е колега или защото не обичате пияните хора!

Nadejda i semeistvo

#315 Re: Re:

2012-03-14 21:33

#314: - Re:

"защото аз не познавам човек, който поне веднъж през живота си да не е прекалявал с алкохола!"

Tazi fraza az ya priemam kato lichna obida... Az nikoga prez jivota si ne sam prekalyavala s alkohol,(pochti ne piya) moya supryg i dvamata mi sina sashto. Zanimavame se sas sports, youga, tourism... Mama, tate, lelite i drygi rodnini sashto byaha vazdarjateli i pieha po chashka vino ili bira na praznizi.

Moeto semeistvo podkrepya Ilko i smyata, che toi e jertvata v tozi sluchai. Oshte poveche Ilkovoto semeistvo tryabva da sadi Stydentskite obshtejitia, zashtoto te ne sa napravili nishto da my osiguryat normalni ysloviya na jivot, uchenie i normalna sigurnost.

Ministerstvoto na "obrazovanieto" sashto tryabva da otgovarya pred Naroda i da obyasni kak stydentskoto gradche, koeto az poznavam Mnogo Dobre ot 1970-80-te godini e yspyalo da se prevarne v bardak, palen s droga, alkohol, prostityziya i drygi podobni, koito nyamat nishto obshto s obrazovanieto na mladite bulgari...!!! Az se chudya kak sega roditelite shte si izprashtat dezata tam da uchat???

Sajalyavame za Mario, no alkohola i drogata ne proshtavat na nikogo... Polychiha li se rezultatite ot izsledvaniyata na kravta na Chetirimata momcheta...? Nyakade chetoh, che ima samneniya za nalichieto i na droga v kravta (ne samo na alkohol) na nyakoi ot tyah...

Neka vsichki se borim sreshtu alkohola zashtoto Piyan narod oznachava Razbita darjava. Da, nyakoi shte sa protiv, zashtoto alkohola, drogata, prostituziyata, etc, nosyat mnogo pari na opredeleni "hora"..

Izvinyavam se za latinizata.

Nadejda i semestvo


Гост

#316 Re: Re: Re:

2012-03-14 23:53

#315: Nadejda i semeistvo - Re: Re:

айде сега, че и дрога били взимали. Защо вярвате на всичко, което сте "прочели някъде"? И каква лична обида? Може би Вие не сте прекалявали, но аз като човек на приблизително същата възраст като момчетата, участвали в сбиването, мога да кажа, че е тенденция младите да се напиват, да прекаляват и то много. Вече от 14-годишни разнасят бутилките. Не го казвам, сякаш е повод за гордост. Не е. Но лично познавам трите момчета от Перник и знам, че не са "пияници". Решили да се почерпят, задето са си взели успешно всички изпити(за разлика от "отличника" Илко, който има двойки на три от изпитите си още в първата си сесия - факт, премълчан от медиите - ето едно нагледно доказателство, че не всичко, което се е изписало по случая, е вярно), но понеже са поискали да се приберат в стаята си, са били посрещнати с нож?

Пиян народ означава разбита държава. А какво означава народ, който се коли и избива при всяка малка битова свада?

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2012-03-15 15:22


Петя

#318 Спрете безумието и глупостта

2012-03-15 18:39

"Няма нормален човек който да не е съгласен че Илко е постъпил ПРАВИЛНО ! Но какво ли ви обяснявам на вас ШИБАНИ ПЕРНИЧАНИ !!!! Четири метра ограда около шибания ви град трябва да има картечни кули да ви застрелват ако се опитате да излезете и строги изходни визи !!! Всички знаят що за "стока" сте във Перник ! Радвам се че едно говедо по малко има вече , а теб дано те скопят, че да не се плодиш !!!!

Също така всички помним как завърши първата учебна година на пернишкия университет !!! БОГ ДА ВИ НАКАЖЕ А ИЛКО НА СВОБОДА !!!" - евала ако такива "хора" защитават Илко! Това говори много, само по себе си. Не пиша, за да нападам или нещо подобно, но подобни коментари са меко казано безумни! Вместо да се борим заедно този АД в Содом и Гомор да спре, ние се караме помежду си! В крайна сметка изхода на този, за съжаление пореден случай, ще реши съда. А от нас зависи, от гражданското общество - това да бъде за последно и никога повече да не се повтаря! С подобни реплики, няма как да стане!

Гост

#319

2012-03-16 19:27

Да_подкрепим_Илко

АКО СТЕ СЪПРИЧАСТНИ, МОЛЯ ВИ ДА НИ ПОДКРЕПИТЕ! ИЛКО РАДЕВ Е ОБВИНЕН НЕСПРАВЕДЛИВО! АКО ИСКАТЕ ДА МУ ПОМОГНЕТЕ, НИЩО НЯМА ДА ВИ КОСТВА ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ТАЗИ ГРУПА И ДА ПРОЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЛУЧАЯ И ЗА ИЛКО. https://www.facebook.com/groups/267382040003804/ ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВАС, ЗАЩОТО ТОВА Е ПОРЕДНАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ, КОЯТО СЕ СТОВАРВА ТОЗИ ПЪТ ВЪРХУ МЛАДИЯТ ИЛКО, ИЗПЪЛНЕН С НАДЕЖДИ И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ. ПИТАМ ВИ...ЩЕ ДОПУСНЕТЕ ЛИ ПОРЕДНАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ДА БЕЗЧИНСТВА???!!!

Къде е каузата в тази петиция? За да се подпише човек в петиция трябва да знае за какво да го направи. Това е един битов инцидент завършил със загубата на един млад човек. Къде е несправедливостта? Че е подведен под отговорност предполагаемият убиец ли? Това е работа на прокуратура и съд. Помислете върху това какво е кауза, къде е проблемът и предложете решение за разрешаването му.


Гост

#320 Re: Спрете безумието и глупостта

2012-03-18 12:18

#318: Петя - Спрете безумието и глупостта

Относно думите в първия абзац, които са на човек с ник трол и са написани в друга петиция и са копирани и тук, аз отговорих там, но ще приложа и тук своя отговор.

Аз съм нормален човек, който не подкрепя вашите думи! Илко не е постъпил правилно, първо той нарушава едно човешко право, гарантирано от Конституцията на РБ- правото на достъп до стаята, Илко заключва вратата и не допуска съквартирантите си в стаята. Това е самоуправство от негова страна. Ако съквартирантите му са виновни с нещо, има ред, той е пълнолетен и интелегентен човек, трябва да мисли и постъпва разумно. Наказанието за неспазване правилника за вътрешен ред в студентско общежитие е предупреждение за изгонване и изгонване от стаята на студентското общежитие. Но наказанието не се изпълнява от студенти, а от служебни лица. Другото прегрешение на Илко е , че сам раздава присъди, относно това кой да живее и кой не. Каквато и вина да имат съквартирантите му, те не заслужават смъртта. Правото на живот е човешко право, също гарантирано от Конституцията. Този, който отнеме чужд живот носи най-строга наказателна отговорност. А относно вашите думи за перничани и града, те са си ваши, никой не може да ви ги отнеме, но агресивното ви поведение ще ви донесе само неразумни действия, в думи и дела. Бог да ви пази от самия вас! Илко е обект на българското правосъдие и то ще прецени неговата вина и съответното наказание за действията му във въпросната нощ. Бог да пази всички млади хора от неразумни и прибързани действия! Обичайте и ценете живота!

 


Гост

#321 Конституция на РБ

2012-03-20 17:18

Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Хайде преди да изразявате позиция и заемате страна, прочетете Конституцията, тя е основния закон и всички останали са написани така , че да не и противоречат. Преди всичко бъдете хора и след това се поставяйте на мястото на нарушителите , първо се запознайте с човешките права, а после с Наказателния кодекс.
Преди години в зала са събрани ученици абитуриенти и е поканен лектор от тогавашната милиция. Той се обръща към тях с думите бъдещи крадци, убийци и т.н в този ред на мисли. Всички са в почуда. Но никой не е застрахован да се окаже в роля, която не е репетирал. Така ,че мили момичета и момчета, никой не е застрахован от това да бъде на мястото и на убиеца и на жертвата му. Бог да прости убитото момче и да се молим за живите, да преодолеят трагедията, в която са се озовали. Всяко едно от момчетата ще продължи живота си, но живеем в правова страна и трябва да има процес и наказание за стореното, защото в противен случай всеки ще бъде застрашен от посегателство върху живота му, защото не са успяли да се разберат с думи и решават да го сторят с оръжие/насилие.

Гост

#322

2012-03-21 23:21

http://btvnews.bg/84324777-Kakvo_e_sastoyanieto_na_amok.html
Изгледайте този кратък репортаж. Не ви ли минава през ума, че това което е станало във въпросната нощ е това описвано състояние. Изпадналият в амок не се контролира, чак след това , което се е случило е осъзнал положението и е реагирал.Единствено с това си обяснявам защо първоначално е повдигнато обвинение в умишлено убийство.

Гост

#323 Re:

2012-03-23 17:14

#8: -

много точно казано !!!


Гост

#324 Re: Re:

2012-03-23 17:39

#314: - Re:

не знаем как е спял Илко, облечен или не ... но ясно се виждат ударите по вратата на стаята, НАЛИ?

може би на момчето му е писнало постоянните терори на някои, които са в числено превъзходство, НАЛИ? хладнокръвно не вярвам да е извадил нож, но съм сигурна че го е държал до себе си, знаейки какво се случва между тях. когато те е страх и си в очакване на поредната гавра си готов на всичко за да се защитиш, себе си или най- близките ти. ако вие бяхте в това положение , как ще се защитите или ще се оставите да ви гаврят!?

и после, той не е отишъл да убива, а знаем че те са отишли в стаята да се правят на много велики поради употребата на алкохол и да си се погаврят с момчето за пореден път.. много е яко трима срещу един, голям купон ще стане, ЕЙ ! много хора са ужасно смели и конфликтни като пият повечко- събличат се голи, порно кадри, заяждат се с други и налитат да се бият, гаврят се с други по слаби и т.н. и после даже не помнят нищо и са по- кротки от тревата !!! няма място за сравнение с други луди убийци.

така е, убил е , но не е бил той с трима пияни приятели, а е бил САМ.

всички ни боли , че умурат млади хора. тази агреся в съчетание с  употребата на алкохол на младежите е недопустима!

 


Гост

#325 Re: Re: Re:

2012-03-26 00:43

#324: - Re: Re:

Определено Илко няма вид на момче, с което са се гаврили. Нито останалите момчета имат вид на тероризиращи съквартиранта си. Агресия има, но тя е видима в поведението на Илко.  Много често когато едно дете реагира агресивно, не означава че е лошо, а че има нужда от помощ. Така, че тези които го описват Илко като добър и кротък, не грешат, но такъв е бил докато е бил покровителстван от семейството си, в семейна среда. С промяната на условията на живот настъпват и някои неудобства, с които трябва да се справи сам. При такива промени се наблюдава  агресивност, която съпътства процесите на развиване на самостоятелност и зараждане на нови контакти. Ето го проблема, момчето трудно общува със съквартирантите си, иска да се налага, да доминира. Така е било в неговото семейство, всичко е за него, единствено дете. Този модел го пренася и на новото място, но не получава нужното внимание и зачитане, това го обижда, наранява, засяга достойнството му и така расте агресивността в него. Няма отдушник, не споделя, задържа в себе си. Не се разбира със съквартирантите си, но за капак и се проваля на изпитната сесия. Отвсякъде неудачи, но не е научен как да се справя с тях и ги приема като дълбока обида и оскърбление. Иска да доминира и неподчинението на другите го приема като подигравка и като не може да се справи прибягва към насилие, за да ги постави на мястото им. Възпитанието е много важно и родителите трябва да прочетат за детската агресия, защото тя говори ,че има проблем и трябва да окажат помощ при разрешаването му. В този инцидент има причина и тя се нарича АГРЕСИЯ, но в резултат на невъзможността да се преодолеят трудностите и се покрият високите, свръхочаквания от страна на родители. Провалът е отключил агресията и тя е белязала живота на три момчета и отнела един. Във въпросната нощ трите момчета са празнували успешна изпитна сесия. Това е преляло търпимостта. Онези успяват, а аз не, най-малкото се явява дразга и стаеното в душата прекипява и залива. За две минути си отива един млад живот и се провалят още три. Обърнете внимание върху емоционалното състояние на децата и не пренебрегвайте затворените деца, онези без социални контакти.