Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#7262012-03-05 14:34Защо да разваляме нещо което работи! |
учител |
#7272012-03-05 15:24На този принцип и езиковите да поискат прием от 5-ти клас, и търговската, и да приключим с останалите училища и основното образование. Всички ще сме или математици или ще знаем езици иииии да работят ПРОСТИТЕ. Хайде помислете малко, избор ученикът може да направи сам след определена възраст. Това е избор на родителя, а той в 90 процента не съвпада с избора на ученика. Ако си добър в математическото мислене ще успееш и след 7-ми клас. Не се захласвайте толкова, вижте примерите от реалния живот около себе си. |
Гост |
#728 Re:2012-03-05 15:35Интересите във втори клас въобще не са определящи за способностите на едно дете. Аз съм учителка и имам три деца и ви казвам - заблуждавате се. Точно това трябва да направите - да изчакате да узреят интересите на детето ви и да видите дали наистина това го влече . Всичко останало е пропаганда на учители за лов на ученици... |
Гост |
#729 Re: Re:2012-03-05 15:37Съгласна съм на 100 процента! |
Гост |
#730 Re: За незаконни прием в МГ2012-03-05 15:39 |
Гост |
#731 Re:2012-03-05 16:17Тези училища са се доказали във времето. Учениците също! Оставете ги да си вършат работата, както досега - качествено! С експериментите и то некадърни - до тук! |
Гост |
#732 Re: Re: За незаконни прием в МГ2012-03-05 16:17#730: - Re: За незаконни прием в МГ Госпожи и господа учители, които така яростно критикувате МГ погледнете се в огледалото и ако гледката не Ви хареса- не винете огледалото..... |
Гост |
#7332012-03-05 16:18Би било безобразие децата на България да не могат да получават желаната от тях подготовка! |
Гост |
#7342012-03-05 16:45Ей, ликвидаторите, е..хте майката на всичко, останаха само МГ. За това сега сте се насочили към тях, нали? Трън са в очите ви, че все още има нещо несъсипано в тази страна. |
Гост |
#7352012-03-05 19:09Моето мение е,че децата развиват мисленето си докато са още малки. Аз уча в СМГ от 8ми клас.Ще ви дам един пример: един ден в час влезе учителя по математика и каза" Вие сте 8ми клас и сте в СМГ сега, но за да сте наистина добри в математиката, трябва да я учите по-усилено от малки." И наистина е така, в момента повечето от медалистите на България по математика и информатика са от СМГ и всички те са учили от 4-ти клас математика! |
Гост |
#736 Re:2012-03-05 19:53Наистина ли? Не може да бъде! И кой ти каза, че повечето медалисти от олимпиадите по информатика са от СМГ? Това не е вярно!!! И кой ти пречеше да я учиш от малък/ка тази математика? Има колкото искаш примери за деца, учили до 8-ми клас в други училища, а не в МГ, които са постигали и продължават да постигат успехи в математиката. Успехите са въпрос на талант, труд и желание, а не точно на това къде учиш до 8-ми клас. Да не би всички, които са учили 5-7 клас в СМГ или др. МГ, да са "наистина добри в математиката"? |
Гост |
#737 Re: Re:2012-03-05 22:52Много си прав, наистина може да се учи математика и извън СМГ. Също така може да се рита топка не само в Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, а и в Банкя. Обаче защото може никой не е тръгнал да закрива тези отбори. Може да се играе балет и извън Болшой театър. Но никой не иска да го закрива. Може така, може и иначе. За това нека МГ да си останат, а всички които могат и без тях, нека си се подготвят в къщи. Така е справедливо. Който пък е завидял за трудно спечелените левчета на учителите-математици, нека да бъде така добър да погледне в копанката на милионерите и милиардерите. Тях да се опита да закрие. Ако му стиска, защото най-лесно и най-долно е да посягаш на дечицата. |
Гост |
#738 Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в матема2012-03-06 07:46В МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ ГИМНАЗИИ децата получават най-доброто образование във възрастта от 5ти до 7ми клас! |
Гост |
#7392012-03-06 08:53Аз самата съм завършила математическа гимназия и съм шокирана, че на някой му е хрумнала тази идея. Трябва да бъде дадено правото на деца с интереси и знания над средните да се обучават в специализирана паралелка, където ще им бъде интересно. Тази година синът ми става на 8 години и е в математическа паралелка още от 1 клас. Той и още около 5 деца от техния клас се представят блестящо на математическите състезания за първи клас. Наблюдавам, че на тези деца не им е интересно в час по математика, защото свършват много бързо със задачите и започват да развалят дисциплината и да се оплакват как другите не могат да се справят и на тях им е скучно докато ги чакат. Така че, е съвсем нормално да има специализирани паралелки след 5 клас по математика в Математическите гимназии, както има такива от 1 клас в нормални училища и както има ранно езиково обучение в специализирани паралелки още от 1 клас. |
Тони |
#740 Re:2012-03-06 09:01#727: учител -
На този принцип и езиковите да поискат прием от 5-ти клас, и търговската, и да приключим с останалите училища и основното образование. Всички ще сме или математици или ще знаем езици иииии да работят ПРОСТИТЕ. Хайде помислете малко, избор ученикът може да направи сам след определена възраст. Това е избор на родителя, а той в 90 процента не съвпада с избора на ученика. Ако си добър в математическото мислене ще успееш и след 7-ми клас. Не се захласвайте толкова, вижте примерите от реалния живот около себе си.
С цялото ми уважение децата ми ходят на английски още от 4 годишни и съм забелязала, че колкото по-малки бяха, толкова по-лесно и бързо се справяха и запомняха. Няма нищо лошо езиковите гимназии да поискат прием след 5 клас, напълно го подкрепям. А това, че човек има висше образование не значи, че знае много. Аз познавам хора, които са завършили например езикова гимназия и не могат да кажат 1 изречение на съответния език. Има и много, които са си завършили и висшето образование с преписване. Но има и много сериозни и амбициозни деца, които само питат "Може ли да ме запишеш на еди кое си състезание" и т.н. Не може да се отрежат крилете на тези деца, които наистина имат желание да получат знания. |
Гост |
#741 Re:2012-03-06 10:45Езикова от 5-ти клас? Защо не? А спокойни бъдете - скоро никой няма да иска да учи, такива са тенденциите, не се тревожете. Желаещите за занаяти ще са повече от желаещите да следват... |
Гост |
#7422012-03-06 11:36 |
една от многото |
#7432012-03-06 14:54Като не можем да предложим истински качествени промени в българското образование да се поучим от другите страни, които привличат децата от ранна възраст към училища с традиции, ред и високи изисквания към образование, въэпитание, култура и вяра. Не подкрепям промените, защото са самоцелни. |
родител на дете, което пее мнооого фалшиво |
#744 Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?2012-03-06 18:48Вижте на мен като родител ще ми е много по-удобно, ако в кварталното училище има математическа паралелка вместо да водя и вземам детето си на другия край на града ,но знам че това няма как да се случи във всяко квартално училище по ред причини и нека на се заблуждаваме. Какво се случва в момента: диалог между мен и детето -Как мина деня?- питам аз детето -Скукаааааааааааааа.-отговаря ми то - Защо? - Вообще не ме вдигат вече по математика. - И защо така? - Ами вдигат едни и същи деца, че били зле с материала. - Нищо, нека да наваксат да не дърпат назад, а тя госпожата си знае ,че знаеш. - Днес ми писа забележка. - Защо? - Защото реших в час и задачите от следващия урок. - Защо и следващия? - Ами реших задачите за в клас и нищо не ми остана за домашно и нямаше какво да правя. Така ще ми остане време да си реша Кенгуруто от миналите години за състезанието. - И какво стана? - Премести ме при едно дете ,че не знаеше таблицата за умножение да му помагам.
Та така. |
Гост |
#7452012-03-07 09:16Здравейте! Имам двама сина на 19 и на 10г и в зависимост от това в какви уч-ща учиха, вече съм напълно убедена, че вида на училището има значение за развитието на детето! Пълна глупост е да се премахнат математическите гимназии! Защо всички трябва да се слагат в общия кюп?! Който има стимул и възможности, да се бори по трънливия път на живота! И когато си сред добра конкуренция и амбициите са по-големи. Останалите .....бачкатори! Лошото е, че през последните години масово се увеличава деградацията на младежта! Моралните ценности и личната култура са под нормалното ниво! В самите семейства на хората най- важното вече е оцеляването в тази криза! Вниманието към децата е принизено, което страшно се отразява и на тяхното развитие! Затова смятам, че трябва да има МГ, за да има някой, който да дърпа новото поколение напред!!! Хубав ден! |
Гост |
#746 Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?2012-03-07 10:32Така е в началните класове, но като започне да се учи истинска математика (към средата на 6- ти клас) нещата се променят – детето ви вече няма да може да решава задачи от следващия урок. Съученици на моето дете, които се справяха до към края на 6-ти клас, след това започнаха да поизостават и не успяха да изкарат отлични оценки на изпита след 7-ми клас. Математиката не е само таблица за умножение и сметки. Децата-калкулатори не винаги успяват да се справят след това със задачите, изискващи мислене и разбиране. |
Гост |
#747 Re:2012-03-07 10:36С "дърпане" не става. Във всяко едно училище има всякакви деца. Има и такива, без каквото и да било възпитание и култура (дори в най-добрите училища). Тези деца не подлежат на промяна. Те пречат на останалите с лошата си дисциплина в час, но мерки не се взимат нито от ръководствата на училищата, нито от родителите. |
Гост |
#748 Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?2012-03-07 12:08#746: - Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече? На състезанията по математика даже и в 3 клас се иска мнооого мислене. Далеч не са само бакалски сметки. Даже сметки почти няма. |
Гост |
#7492012-03-07 12:27Синът ми беше приет след 4-ти клас в СМГ и учи там до 7-ми клас. От опит мога да кажа, че обучението е на много високо ниво. Това е страхотна възможност за деца с математически наклонности и във никакъв случай не трябва да се премахва! |
Гост |
#7502012-03-07 13:01Цитат от BGMamma: "Колежи, лицеи и някакви си там пикливи Соу с изучаване на математика. Това е бъдещето. А стига бе.........докога ще ни правят на идиоти." Само не забравяйте, че децата от тези "пикливи" СОУ с математически паралелки също печелят медали от национални и международни математически състезания. На национални състезания те неведнъж са побеждавали ученици от СМГ и други МГ. Не е добре, когато човек се изказва неподготвен – проверете фактите и тогава пишете. |
|
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
3796 Създадено: 2025-08-05
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
1780 Създадено: 2025-08-16
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3187 Създадено: 2025-07-30
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12172 Създадено: 2025-08-04
Срещу инвестиционното намерение на „КАМИКО“ EООД за изграждане на кариера за добив и обработка на строителни материали от находище Локорско“ в зе
783 Създадено: 2025-08-08
България не е за продан!
3275 Създадено: 2025-08-06
Гражданска подписка за Справедливост и Надежда на пострадалите семейства при ПТП в Сл.бряг!
319 Създадено: 2025-08-17
Петиция за изграждане на околовръстен път на Кърджали
1581 Създадено: 2025-05-27
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
228 Създадено: 2025-08-15
Петиция с подписи, която да изрази ясно и аргументирано несъгласие с предложения Общ устройствен план (ОУП) за община Каварна и свързаната Екологична оценка
699 Създадено: 2025-08-07
Справедливост за Зоран Ачков Ангелов
109 Създадено: 2025-08-13
ЗА ОБОСОБЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КОТКИ И КУЧЕТА В ГРАД ВАРНА
313 Създадено: 2025-07-23
За запазване на футболен клуб Миньор Елшица
77 Създадено: 2025-08-14
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
12321 Създадено: 2024-06-24
Необходимост от спешна подмяна на участък от водопровод, захранващ с. Кочово
66 Създадено: 2025-08-14
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3058 Създадено: 2025-05-10
ЖП спирка Ромча – чакалня и читалня в едно.
106 Създадено: 2025-08-03
Да забраним лова и запазим дивите животни пострадали от пожарите в България.
445 Създадено: 2025-08-03
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4026 Създадено: 2025-07-07
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
2474 Създадено: 2015-10-22